Gezinsauto of SUV kopen: hier moet je op letten

Gezinsauto of SUV kopen: hier moet je op letten

Als je een gezinsauto of SUV zoekt, zijn er een paar dingen die je in gedachten moet houden. Denk ten eerste aan je budget. Hoeveel kun jij je veroorloven aan een voertuig uit te geven? Ten tweede, denk aan opbergruimte. Heb je veel ruimte nodig voor boodschappen en (kinder)spullen? En tot slot denk ook aan het vermogen en het brandstofverbruik. Je wilt een auto of SUV die zowel krachtig als zuinig is. Hier zijn een paar dingen om in gedachten te houden bij het kopen van een gezinsauto of SUV. We zetten hieronder alles voor je op een rijtje!

Budget

Hoeveel kun jij je veroorloven te besteden aan een voertuig? Dit is een belangrijke vraag om jezelf te stellen voordat je je zoektocht begint. Als jij je budget kent, kun je je opties beperken en je richten op auto’s of SUV’s die binnen je prijsklasse vallen. De afweging of je een tweedehands auto of een nieuwe auto wilt rijden is hier zeker van belang. Een tweedehands auto is voordeliger in de aanschaf dan een nieuwe auto.

Opbergruimte

Heb je veel ruimte nodig voor boodschappen en spullen? Zo ja, dan zul je een auto of SUV willen zoeken met veel bergruimte. Houd rekening met de grootte van je gezin en hoeveel spullen je moet rondslepen. Kies een voertuig dat voldoende ruimte heeft voor alles wat je nodig hebt.

Vermogen en brandstofverbruik

Je wilt een auto of SUV die zowel krachtig als zuinig is. Bedenk hoeveel vermogen je nodig hebt en hoe vaak je zult rijden. Denk vervolgens aan het brandstofverbruik. Je wilt geen auto die benzine slurpt, dus kies er één die zuinig is.

Daarnaast is er nog de overweging wat voor brandstofmotor je wilt hebben. Tegenwoordig zijn de meeste (nieuwe) SUV’s zowel met een traditionele (benzine)motor te verkrijgen als met een hybride of elektrische aandrijving. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Nissan Qashqai, deze auto is verkrijgbaar met een bezine-, diesel-, of (deels) elektrische motor.

Nieuwe auto’s zijn over het algemeen voornamelijk elektrisch of hybride aangedreven. Steeds meer merken focussen zich volledig op duurzame vormen van autorijden en ontwikkelen nauwelijks tot geen nieuwe benzine- of dieselauto’s meer.

Uitgelichte foto: Shutterstock

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.