5 Smartphone Essentials war je nooit zonder mee op reizen kan

5 Smartphone Essentials die je echt nodig hebt op vakantie

De vakantie komt eraan, dus tijd om je goed te gaan voorbereiden. Na het uitzoeken van de bestemming – wie weet kunnen we al buiten Nederland op vakantie – , het verblijf en het vervoer, is het tijd voor wat je mee moet nemen. Onmisbaar is toch ook zeker je smartphone . Daarom mogen deze essentiële accessoires dan ook niet ontbreken in je koffer.

Smartphone op vakantie

Wie echt op vakantie gaat voor zijn rust en de stilte, zal zijn smartphone natuurlijk het liefste thuislaten. Maar tegenwoordig behoort je smartphone tot één van de ultieme reisbenodigdheden. We gebruiken ze voor onderzoek; wat moeten we gezien hebben, waar kunnen we lekker eten, en voor het reserveren van toegangskaartjes. Maar ook als kaartbegeleiding, communicatie met het thuisfront en het sociaal delen van alle zonsondergangen en heerlijke gerechten. Ook heeft de smartphone het overbodig gemaakt om nog een apart fototoestel of videocamera mee te nemen.

Uit onderzoek is gebleken dat mensen liever op vakantie gaan zonder hun tandenborstel of genoeg kleding dan zonder hun telefoon. Vergeet alleen dan niet om je (werk)mail uit te zetten en sommige bellers gewoon iets te laten inspreken.

Kabeltjes

Tegenwoordig heb ik er zelfs een aparte etui voor in mijn tas; kabeltjes. Zonder alle essentiële oplaadkabels, heb je natuurlijk niets aan je smartphone. In deze etui zitten naast de oplaadkabels ook altijd extra stekkers, want niet alle hotelkamers hebben een directe USB-aansluiting in de muur. Mocht je nu geen stekker bij je hebben, check dan even de TV in je verblijf. Vaak zitten daar aan de achterkant wel een paar extra USB-poorten. Ook handig is om naast een reisstekker, een extra stekkerblok mee te nemen, als je daarvoor de ruimte hebt. Vaak ben je namelijk niet de enige die wat wil opladen en kun je zo ook meteen je tablet, laptop, accu en smarthorloge opladen.

Vakantiebel- en internetbundel

Als je je smartphone ook wilt gebruiken om lekker lang te bellen met je moeder, achtergebleven lover of vriendinnen, of de Nederlandse TV wilt streamen, dan kan het een idee zijn om even uit te zoeken of je provider een aparte vakantiebundel heeft voor in het buitenland. Of je nu een Sim Only kaart hebt of een abonnement, het kan zeker voordelig uitpakken, door je hier vooraf aan je vakantie even goed in te verdiepen. Zo voorkom je onnodig hoge kosten achteraf.

Accu

Tenzij je je smartphone de hele dag in de vliegtuigmodus laat staan, is de batterij van je telefoon waarschijnlijk leeg aan het einde van de vakantiedag. Daarom zit er in mijn tas standaard een extra accu. Reis je liever met zo min mogelijk bagage, kijk dan eens naar een telefoonhoesje met een interne batterij.

Selfiestick of andere handige statief

Of het nu een PopSocket, LoveHandle, LoopyCase of iets anders is, een telefoongreep helpt je om je hand stabiel te houden bij het maken van foto’s en video’s op vakantie. Maar denk ook aan de oude vertrouwde selfiestick. Ideaal om zelf foto’s te maken van groepen of met op de achtergrond alle bezienswaardigheden.

Tegenwoordig heb je ook heel compacte 3-poot statieven die je makkelijk in je rugzak kunt meenemen en gebruiken voor het maken van je vakantiefoto’s. Zeker als je iets serieuzer wilt fotograferen op je vakantie essentieel om mee te nemen.

Koptelefoon

Op vakantie ga je voor je rust. Het is daarom ook zeker verstandig om een fijne koptelefoon mee te nemen. Dit kunnen natuurlijk draadloze oortjes zijn of een koptelefoon aan een draadje. Voorkeur heeft wel eentje met noise cancelling. Heerlijk om je even mee af te sluiten in het vliegtuig, drukke stad of aan het zwembad. Keer even helemaal in je eigen wereld met je muziek, podcast of luisterboek. Zo kom je echt even helemaal tot rust en kun je heerlijk genieten van je vakantie.

Wat mag er volgens jou in dit rijtje met Smartphone Essentials voor op reis niet ontbreken?


De uitgelichte afbeelding is van Shutterstock

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.