Weekoverzicht | Never a dull moment week 19 Back to school - al het begin is moeilijk

Weekoverzicht | Never a dull moment week 19 Back to school – al het begin is moeilijk

De kop is er weer af. De eerste week school zit er alweer op. Het was helaas geen makkelijke week en het wennen aan het oude ritme kostte wat pijn en moeite. Maar gelukkig waren er ook genoeg leuke dingen deze week. Lees je mee?

Weekoverzicht | Never a dull moment week 19 Back to school - al het begin is moeilijk

Zondag 5 mei

Bevrijdingsdag begon hier een beetje regenachtig, waardoor niemand echt zin had om op pad te gaan. Tenslotte was het ook de laatste dag van de vakantie en was iedereen ook wel toe aan een rustig dagje. Omdat ik vorige week een paar afleveringen van de serie Marie Kondo had gezien op Netflix, besloot ik zelf ook een poging te wagen, samen met Grote Zus.

Voor wie niet bekend is met de opruimmethode van Marie Kondo, hier de stappen. Haal al je kleding uit de kast en gooi het op een stapel. Neem elk kledingstuk in je handen en als je een Spark of Joy voelt, dan houd je het en anders gooi je het weg. Maar dat laatste doe je niet voordat je het kledingstuk hebt bedankt. Wij maakten ook nog de scheiding, past het? en is het voor de winter of de zomer?

Als je alle kleding hebt gesorteerd, dan volgt er nog een speciale vouwtechniek, zodat alles in kleine mandjes past. Zie het verschil met de ene kledingkast en de andere.… Uiteindelijk kreeg ik nog de ingeving om de mandjes rechtop te zetten, zodat je beter kunt zien wat er inzit. Het eindresultaat was een soort bevrijding, hahaha. Nu maar hopen dat we het zo kunnen houden

Omdat het de laatste dag van de vakantie was, besloten we nog een keertje uit eten te gaan. Gelukkig had ons favoriete restaurant de zomerkaart weer in gebruik genomen en hadden ze weer Pokebowl erop staan!

Maandag 6 mei

Daar ging de wekker dan weer! Tijd om naar school en naar werk te gaan. Gelukkig dat de eerste ochtend altijd nog wel zonder enig gemopper. Iedereen is dan ook wel weer een beetje toe aan regelmaat.

De meiden gingen naar school en ik moest een hele dag werken in het ziekenhuis. Gelukkig kon Kleine Zus uit school bij een vriendinnetje spelen, zodat ik mij niet hoefde te haasten vanuit mijn werk. De meiden hadden het weer zo gezellig samen, dat ik een appje van de moeder kreeg, dat ik nog wel even weg mocht blijven, want ze wilden nog niet worden opgehaald. Zo kon ik nog even op de bank bijkomen. Ondanks dat mijn hernia een stuk beter gaat, was het zo toch wel een vermoeiende dag.

Dinsdag 7 mei

Vandaag ging het opstarten alweer een stuk moeizamer. Bijzonder om te zien hoe snel je weer terugvalt in je gewoontes. De meiden gingen naar school en ik weer naar het ziekenhuis. Maar vandaag naar het onderwijsgebouw voor mijn andere functie, die van opleidingscoördinator. Allemaal nog best nieuw voor mij, maar ik begin al wat wegwijs te raken en het schrijven van het jaarverslag van het afgelopen jaar helpt mij ook goed op weg.

Uit de BSO kwam een heel trots meisje! Ze had uiteindelijk het afzwemkaartje gekregen voor het proefzwemmen van haar B-diploma! Daar hadden we stiekem wel een beetje op gehoopt, maar toch blij dat hij binnen is!

Woensdag 8 mei

Een ochtend van hel (en helaas ook niet de enige deze week) Kleine Zus zou vanmiddag bij een vriendinnetje gaan spelen, zodat ik naar de promotie zou kunnen van één van mijn collega’s. Hoewel het maandag haar eigen idee was, wilde ze sinds gisteravond opeens niet meer. Omdat ik de promotie niet wilde missen, schakelde ik alvast de buurvrouw en mijn zus in, voor plan B en C.

Het humeur van mevrouw was wel gezet. We moesten ook wat vroeger de deur uit, want een ander vriendinnetje zou het laatste stukje naar school meerijden, zodat haar moeder op tijd op haar afspraak kon zijn. Op school aangekomen, wilde Kleine Zus niet meelopen met het wegzetten van de fiets van haar vriendinnetje. Ik zei daarom tegen haar dat we bij de deur zouden wachten. Maar omdat onze school meerdere ingangen heeft, stonden wij allebei bij de verkeerde deur te wachten. Toen ik mij dat realiseerde was het vriendinnetje verdwenen en zag ik haar ook niet in de klas. Samen met een andere moeder maakten we snel een rondje om de school, maar helaas. Gelukkig troffen wij haar toch bij de klas, waar ze stond te huilen bij de jassen. Andere moeders hadden zich al om haar ontfermd. Oeffff.

Thuis ben ik maar even op de bank gaan zitten bijkomen. Helaas niet te lang, want er lagen nog genoeg (blog)klusjes die in de vakantie waren blijven liggen. Om 12.30 uur stond ik weer op het schoolplein met mijn vingers gekruist dat het humeur van Kleine Zus beter zou zijn en ze toch bij haar vriendinnetje wilde gaan spelen. En ja hoor de dames kwamen hand in hand de school uitgelopen.

Omdat het vriendinnetje eerst nog een andere afspraak had, gingen we thuis lunchen. Pannenkoeken en als verrassing had ik de grote XL-kleurplaat onder het nieuwe doorzichtige tafelzeil gelegd. Zo konden ze kleuren en daarna lekker knoeien erop.

Zonder mopperen kon ik daarna Kleine Zus bij haar vriendinnetje afzetten en door naar de promotie. In Leiden zijn de promoties vaak in de Senaatskamer van het Academiegebouw. Een bijzondere plek om te mogen zijn.

Na de nieuwe dr. te hebben gefeliciteerd toch maar snel weer naar huis gegaan. Niet alleen om Kleine Zus weer op te halen (natuurlijk was ik nu voor haar weer te vroeg), maar ook zodat ik snel kon gaan koken. Ik had namelijk ’s avonds nog een date met een vriendin om naar de Ladies Night te gaan. Gewoon bij onze eigen bioscoop en naar een lekkere RomKom. Samen met popcorn een heerlijk manier om deze toch wel stressvolle dag af te sluiten.

Donderdag 9 mei

Oh ja, gisteren had Kleine Zus aan de moeder van haar vriendinnetje ’toegegeven’ dat het niet willen spelen een grote grap was geweest – nou ik kon er eigenlijk niet zo om lachen en vanochtend haalde ze weer dezelfde grap uit. Alleen omdat ik buiten op mijn fiets ging wachten, kwam ze uiteindelijk er toch ook maar aan op haar fiets. Hopelijk zijn deze opstartproblemen alleen maar van deze week.

Vandaag de rest van de dag een thuiswerkdagje. Ik maakte mij niet te druk en warmde voor de lunch lekker nog wat overgebleven tortilla op. Het weer was een stuk beter dan voorspeld, zodat we na school nog lekker een uurtje konden gaan spelen in de speeltuin, voordat we naar dansles gingen.

’s Avonds stond er nog een afspraak op de agenda. Er waren oudergesprekken op de BSO en als lid van de oudercommissie moest ik daarbij ook aanwezig zijn om de ouders te ontvangen en voorzien van koffie. Het was er erg gezellig en misschien heb ik een paar ouders over de streep kunnen trekken om ook lid te worden van de commissie.

Vrijdag 10 mei

Vanochtend lag het niet aan Kleine Zus. De brug van onze wijk naar school was dicht, dus de kinderen moesten zonder fiets naar de VSO, omdat ze met de bus gebracht zouden worden. Grote Zus herinnerde zich ineens dat ze wel met de fiets moest, want ze zou met haar klas naar het museum gaan. Een uitje waarvoor ik mij had opgegeven om mee te fietsen. Ik had alleen maandag in mijn agenda genoteerd. Maar al snel bleek zij gelijk te hebben en ik een verontschuldigend mailtje naar de meester moest sturen, dat ik het fout had en echt niet mee kon.

Op de BSO was er ook lichtelijke paniek, want nu moest Grote Zus alleen naar school fietsen en dus de omweg nemen. Wij vonden haar oud genoeg om dit alleen te kunnen. Nog wel even de route uitgestippeld aan de hand van Google Maps. We waren nog niet 5 min weg of ze belde alweer; de tas met knutselspullen die ze nodig had voor de knutselmiddag in het museum stond nog achterin de auto. Gelukkig waren wij nog in de buurt van school en konden wel hem nog even snel afzetten.

Al met al kwam ik zo toch wel te laat op mijn werk. Gelukkig appte de buurvrouw mij dat Grote Zus helemaal goed aangekomen was op school en ook de tas met spullen gevonden had. Ook vond ik in mijn postvakje een reep chocolade, dus dat maakt (samen met koffie) het toch nog een beetje goed.

’s Avonds brachten we de kinderen lekker bijtijds naar bed. De eerste schoolweek was toch wel vermoeiend geweest. Papa’s Liefste en ik wilde ook graag even een filmavondje voor ons zelf. Woensdag gaan we naar de BBB-night bij Kinepolis, waar John Wick 3 in de voorpremière zal draaien. Een goed moment dus om de vorige films terug te kijken.

Zaterdag 11 mei

Na alle moeizame ochtenden van afgelopen week was vandaag ook geen al te beste. Na 2 zinnen ging Kleine Zus alweer met haar kont tegen de krib. Ze wilde (alweer) niet naar scouting. Papa’s Liefste heeft van alles geprobeerd, maar zonder succes. Uiteindelijk gingen ze samen als compromis de woonkamer opruimen. Toen grote zus thuiskwam, bleek zij vandaag geïnstalleerd te zijn bij de scouting. Door alle commotie was dat ons helemaal ontgaan. Ook omdat ik dit voor volgende week in mijn agenda had staan, maar blijkbaar was dat voor de Bevers en niet voor de Welpen, terwijl ik had gedacht dat dit samen zou zijn. Ik was er even helemaal klaar mee, dus nam Papa’s Liefste de meiden voor een paar uur mee om boodschappen te doen voor Moederdag.

In de namiddag hadden we een feestje van een vriendin ter ere van de opening van haar winkel. Helaas konden wel niet al te lang blijven, want de meiden zouden daarna nog naar Pyjama Wobbel Yoga gaan. Op weg naar huis stopte we nog snel even bij de Toko voor een snelle maaltijd, want het liep al aardig tegen bedtijd – en wij wilde graag John Wick 2 gaan zien 😉

Fijne Moederdag!

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.