Never a Dull Moment week 8

Weekoverzicht | Never a dull moment week 8 – winterslaap, Negenmaandenbeurs en studiedagen

Iedereen lijkt wel toe te zijn aan de vakantie. Gelukkig is deze hier donderdag al gestart met extra 2 studiedagen voor de meiden. Buiten is het echt winterskoud en dat maakt dat ik zelf wel toe ben aan een winterslaap. Mede hierdoor, maar ook het feit dat ik maar liefst 2 dagen over de Negenmaandenbeurs en Huishoudbeurs heb gestruind, zorgde ervoor dat mijn avonden erg kort waren en ik al rond 8 -9 uur op de bank lang te slapen. Nadeel is dat hierdoor de tijd om een blog te schrijven wat minder werd en ook deze blog daarom wat later online verschijnt. Maar hier is hij dan toch, een beetje later dan normaal, mijn weekoverzicht, inclusief verkort verslag van de Negenmaandenbeurs.

Never a Dull Moment week 8

Zondag 18 februari

Met mijn zussen had ik al weer vroeg afgesproken bij mijn vaders huis. De dag ervoor hadden wij met zijn drieën naar alle spullen op de beneden verdieping gekeken en onderling wat spullen verdeeld. Vandaag was de bovenste verdieping aan de beurt. Gelukkig schiet het zo wel lekker op en wordt het huis steeds leger. Zelf ging ik naar huis met 4 verhuisdozen vol, dus voor die spullen moet ik nog wel een nieuwe plekje vinden.

Nadat we voor vandaag klaar waren, fietste ik naar een vriendinnetje om haar 40e verjaardag te gaan vieren. Toen ik thuis kwam was er heerlijk voor mij gekookt, een echte Hollandse Winterpot met zelfgemaakte gehaktballen.

Maandag 19 februari

Gewerkt tot 17.00 en daarna op de trein naar Den Haag gestapt met 2 collega’s. Ik had nog 3 bioscoopbonnen liggen voor een doordeweekse dag die tot einde van deze maand geldig waren. We hadden besloten om naar The Post te gaan. Maar omdat we nog even tijd hadden om wat te eten vooraf, gingen we China Town in op zoek naar Sushi. We vonden een sushibar met een lopende band, stiekem toch de leukste manier om sushi te eten. Gelukkig hadden we maar beperkt de tijd, want het was weer veel te lekker.

De film was wel aardig, maar omdat het erg over een deel in de Amerikaanse geschiedenis gaat, duurde het even voordat ik erin kwam. Gelukkig hadden mijn collega’s hetzelfde.

Dinsdag 20 februari

Een aantal keren per jaar, mogen wij als ouders een ochtendje meekijken in de klas. Vandaag was Grote Zus aan de beurt en mochten we meekijken met de rekenles over breuken. Leuk om te zien hoe het lesgeven in de loop der jaren wel veranderd is met een digi-bord en Snappad

Vandaag verder geen plannen, maar omdat de rest van de week wel volgepland staan, lekker thuis aan de slag gegaan. Kleine Zus had een vriendinnetje te spelen en die zouden we rond 17.00 weer thuis brengen. Kleine Zus stond erop dat ze zelf wilde fietsen. Gelukkig gaat het steeds beter, al was het wel heel koud.

Woensdag 21 februari

Om 8.30 stond Miriam alweer voor de deur. Vandaag zou de Negenmaandenbeurs openen en net als vorig jaar had zij samen met Linda een bloggerstour georganiseerd. Samen met nog 15 andere mamabloggers en 1 papablogger zouden we 15 stands gaan bezoeken om ons bij te laten praten over de nieuwste trends en producten. We waren lekker vroeg en begonnen de tour met een ontbijtje bij Scoupy. Zij leveren ook dit jaar weer de Negenmaanden en Huishoudbeurs Shopper.

Scoupy Negenmaandenbeurs Bloggerstour

Hierna was het snel door naar de opening van de beurs. Hoofdsponsor Kruidvat en Kim Kötter opende deze, door samen met een aantal baby’s een mooi schilderij te maken.

 

We kregen ook allemaal van Bulbby een mooie eigen reportertas met daarop onze naam en die van onze blog. Zo’n tas is reuze handig en helemaal op een dag zoals vandaag. De volgende stop was bij Thule, waar Liza Sips 3 nieuwe modellen kinderwagens mocht onthullen.

Thule Negenmaandenbeurs

Hierna splitten de Bloggerstour zich op in 2 groepen omdat we anders een beetje met teveel zouden zijn om bij een stand alles te kunnen horen en zien. Dat was dus goed geregeld. Wij bezochten de Puur Baby Plaza als eerste. Hier vind je allemaal stands die zich richten op duurzaam baby en kinderproducten. Poppy to PUMPKIN, bekend van de zwangerschapskalender, had een babykamer ingericht met allemaal duurzame producten, van de verf op de muur, de gehuurde Marmoleum-vloer, de plantjes, accessoires en de kleertjes in de kast. Deze prachtige kamer was ook nog eens te winnen!

Om de hoek stopte we bij Seepje, de organische Sapindus mukorossi schillen waarmee je kunt wassen. We deden een korte workshop ruiken deden. Ze hebben namelijk nog veel meer duurzame schoonmaakproducten en deze ruiken allemaal heerlijk.

 

Helaas hadden we maar weinig tijd en moesten we door naar Het Groenten en Fruit Plein. Hierdoor konden we geen luiertaart maken bij Naty, maar heel lief hadden ze dat voor ons gedaan en kregen we die mee in een tasje. Met een pak luiers en een papieren kroontje om er thuis zelf ook nog eentje maken.

 

Op het Groeten en Fruitplein staat elke dag een (vergeten) groenten in het daglicht. Vandaag was het de courgette en kregen we 3 lekker tips om courgettes te gebruiken in een gerecht. Zo kun je er Spirelli slieten mee maken, een snelle soep of in een pannenkoekje verwerken. Die laatste mochten we proeven en hij was heerlijk. Ook kregen we uitleg over een nieuwe maaltijdbox speciaal voor zwangeren de 9maandenmenu van EkoMenu. Hier in zit bijvoorbeeld elke dag 250 gram groenten ipv 200gram.

De laatste stop voor de lunch was bij de stand van Hebeco. Zij stonden er met 2 kinderwagen en buggy van de merken Peg-Pérego en Omnio. Deze kinderwagens zijn niet alleen mooi om te zien, maar ook reuze handig in het opvouwen tot kleine handelbare pakketjes.

In de pauze hadden we gelukkig even tijd om onze tassen alvast in de auto te zetten, zodat we onze handen vrij hadden voor een snelle sandwich bij de lunch.

Na de pauze was er op het laatste moment nog een stand aan toegevoegd. Het merk qboo lanceerde zich vandaag op de Nederlands markt met hun Fun Furniture. Hun kinderkasten zijn niet alleen mooi om te zien en handig om spullen in op te brengen, maar ook nog leuk om in te spelen.

De volgende die ons stond op te wachten was niemand minder dan Dirk Scheele. Ook hij stond met al zijn CD’s en gitaar op de Negenmaandenbeurs. Natuurlijk moeten we allemaal even met hem op de foto.

Bloggerstour Dirk Scheele

Na onze korte bezoekje aan hal 11, gingen we weer terug naar de grote hal 8. Een van de winnaars van de Baby Innovation Award was de nieuwe autostoel van Maxi Cosi, de AxissFix Air met geïntegreerde airbags. We kregen een uitgebreide uitleg, maar ook over hun andere stoeltjes, de nieuwe Quinny lijn ontworpen door Rachel Zoe en het babyspeelgoed van Tiny Love

Hierna liepen we door naar de stand van Hangloose, op Japaanse origami geïnspireerde boxkleden, die je zo kunt vouwen tot een lekker nestje voor je baby. Een uitkomst voor baby’s met overstrekneigingen, huilbaby’s, baby’s met een voorkeurshouding of baby’s met problemen in de motoriek. Marguerita liet meteen even zien hoe sterk de hangmat voor in de box is. Tegenover Hangloose stond Kidsme. Natuurlijk stopte we daar ook even, want nog niet alle mamabloggers waren bekend met hun Food Feeder. Een andere bekende was Drs. Leenarts. Zij was er zelf ook en vertelde ons over haar fijne cremes voor de huid van groot en klein. 

 Kidsme Drs Leenarts

De laatste 2 bezoekjes in hal 8 waren aan Nûby, waar we een demonstratie kregen van hun nieuwste 360° Wonder cup met handvatten en natuurlijk Difrax. Ook zijn stond er weer met een grote stand met hun S-flessen, fopspenen en kolven.

 Difrax Negenmaandenbeurs 2018

Speciaal voor jullie heeft Difrax mij ook een kortingscode gegeven (geldig t/m 15 maart 2018) DFXGIVEAWAYA5LI10

We sloten de dag af bij De Leukste Dingetjes. Zij is de buurvrouw van Miriam en had voor ons allemaal een armbandje gemaakt met daarin een foto van onze kinderen. Zo schattig! Op de Negenmaanden beurs stond zij dan ook met workshops om dit soort persoonlijke sierranden te maken. Ideaal als cadeautje voor bijvoorbeeld moederdag. De leukste dingetjes Negenmaandenbeurs 2018

Terwijl wij allemaal even zaten bij de te komen van onze bloggerstour (10.000 stappen vandaag, ruim gehaald), kwam Maarten, onze enige papablogger van Papa’s Wereld, met nog een goodiebag voor ons aan vol met Goodies Knabbels, Squeezy en de nieuwste potjes van Organix. Normaal ook een van mijn vaste stops op de Negenmaandenbeurs, maar toen hij ze vertelde over onze bloggerstour, wilde ze wel een pakketje voor klaarmaken.

Organix Negenmaandenbeurs 2018

We liepen nog even snel langs de Negenmaandenshopper stand van Scoupy en de stand van Kruidvat om de shoppers daar op te halen. Dat scheelde ons weer sjouwen. Ook deze zijn weer goed gevuld met fijne producten. Wat er in zit lees je in mijn uitgebreide verslag van de bloggerstour deel 1 en deel 2. Omdat ik zelf geen baby meer heb, verloot ik daar ook de Kruidvat Shopper.

Ik sloot de dag nog even gezellig af met een aantal bloggers met een wijntje en sushi! Thuis gekomen kroop ik meteen achter de PC om het eerste deel van de bloggerstour voor morgen online te krijgen.

Donderdag 22 februari

De meiden hadden vandaag een studiedag, meteen het begin van hun voorjaarsvakantie. Maar uitslapen was er voor hen niet bij. Samen met Miriam zou ik vandaag nog een bezoekje brengen aan de Negenmaanden- en Huishoudbeurs brengen. Om nu de beurs te verkennen op ons eigen tempo. Voor de meiden was het de eerste keer dat ze naar deze beurs gingen en ze hadden er wel zin in.
We waren weer heel vroeg, maar met onze perspas, mochten we al wel vast de vloer op en voor de drukte alvast even praten met wat standhouders, die we gisteren hadden overgeslagen. Zoals bijvoorbeeld de HEMA. Wel jammer dat we er gisteren niet geweest waren, want niemand minder dan Jan Versteegh was in hun stand.

 

De meiden vermaakt zich ondertussen prima bij qboo in de draaimolen. Ook waren er een aantal mensen met wie ze wel op de foto wilden, zoals de beer van Nutrica, Dirk Scheele en Kim Lian. Die laatste 2 gaven ook nog een leuk optreden die middag in hal 11

 

Naast ons rondje op de Negenmaandenbeurs, waagde we ons ook even op de huishoudbeurs. Maar na een rondje door de foodhal, gingen we toch snel weer terug. Bij De Leukste Dingetjes mochten de meiden allebei een mooie ketting maken met daarin een foto van hun BBF’s. Kleine Zus koos voor onze huisvriend <3

 

Voor mezelf (!) kocht ik nog het nieuwste boek van Dikkie Dik. Deze rode kater wordt net als ik dit jaar 40 en Jet Boeke was aanwezig om de boeken te signeren.

Het was vermoeiend om 2 dagen lang over de beurs te gaan, maar wel heel leuk. De meiden vond het in ieder geval erg leuk en gaan zeker nog eens mee. Na het eten ging iedereen vroeg naar bed en sloeg ik mijn sportuurtje over. Ik vond dat ik wel genoeg beweging had gehad, de afgelopen dagen 😉

Vrijdag 23 februari

Omdat de meiden nog een studiedag hadden, gingen zijn gezellig de hele dag naar de BSO. Een bezoekje aan de natuurspeeltuin stond daar op het programma en cakjes bakken. Grote Zus had ook haar nieuwe boek – de nieuwste deel van de Waanzinnige Boomhut van 91 verdiepingen. Deze had ze woensdag gekregen en nu alweer bijna uit! In de vakantie is de afspraak, dat als ze een boek uitleest, dat ze dan een nieuwe krijgt. Dat gaat mij geld kosten 😉

 

Op werk was het lekker rustig en een collega jarig, die op gevulde koeken trakeerde. Deze komen dan warm uit ons restaurant en echt niet te versmaden. We lunchte bij tijds, zodat we nog even de 1500m van Kjeld Nuis live op de Olympische Spelen zien.

 

Thuis gekomen lagen er een paar verrassingen in de bakfiets! Voor de meiden een doos met daarin de nieuwste serie van de Hatchimals Colleggtibles Natuurlijk moesten die meteen uitgebroed worden. Voor mij zat er een nieuwe Super Powerbank bij van Powerbankcenter.nl. Beide producten ga ik voor volgende maand reviewen en mag ik een winactie van maken. Houdt mijn blog dus goed in de gaten.

Zaterdag 24 februari

Weekend! We konden iets uitslapen, maar niet te lang, want er was nog wel gewoon balletles. Terwijl Kleine Zus lekker rondhuppelde daar, dronken wij koffie. Omdat we er iedere week komen, weten ze precies wat wij willen bestellen. Voor Grote Zus hadden ze weer een mooi kunstwerkje van gemaakt van haar Soof wortel-appel-gember-limonade.

Omdat we dit weekend niet in het huis van mijn vader hadden afgesproken, was er mooi tijd om thuis maar eens aan de slag te gaan. Samen met de meiden ruimde we de speelgoedkast maar eens flink uit. De helft van het speelgoed bleek niet meer mee gespeeld te worden, dus kon mooi eruit. Dat wordt een kraampje huren op een rommelmarkt binnenkort. Hopelijk komen we deze vakantie ook aan hun kamers en de knutselkast toe.

Fijne zondag en wat is jullie eerst volgende opruimklus?

Spread the love

31 thoughts on “Weekoverzicht | Never a dull moment week 8 – winterslaap, Negenmaandenbeurs en studiedagen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.