Never a Dull Moment week 49

Week overzicht | Never a dull moment #49 – vol met Sinterklaas & Kerst

Het was een week voor Sinterklaas, maar ook zeker net zoveel kerst activiteiten. Nu de Sint het land verlaten heeft, staat de Kerstman te poppelen om zijn plek in te nemen. Zo was ik uitgenodigd bij de HEMA om hun kerstcollectie alvast te komen bekijken en mocht ik ook naar de Allerhande Kerstfestival. Voor Grote Zus was het hoogte punt van de week de premiere van de film Familie Slim. Ze straalde daar van oor tot oor toen ze met haar helden op de foto mocht en ook nog geïnterviewd werd door Nickelodeon.

Never a Dull Moment week 49

Zondag 3 december

Na een gezellige pakjesavond in Port Zelande, werden de meiden natuurlijk alweer vroeg wakker om met hun nieuwe speelgoed te spelen. Ook was het al weet tijd om in te pakken, want ’s middags zouden we naar de premiere van de nieuwe Nederlandse kinderfilm Familie Slim gaan. Maar voordat we naar Amsterdam zouden rijden, moesten we natuurlijk nog wel even gaan zwemmen in het subtropisch zwembad.

Op weg naar de auto, liepen we natuurlijk ook nog even langs het huisje van Sinterklaas. Daar verbleef hij en de Pieten tijdens dit weekend in Center Parcs. In de schoentjes die de meiden de vorige dag zelf hadden gemaakt, vonden we een chocolade letter, pepernoten en een waardebon voor de speelgoedwinkel op het park. Helaas hadden we geen tijd om dit te verzilveren, dus bewaren we hem gewoon voor een volgende keer.

We waren mooi op tijd in Amsterdam voor de premiere. We hadden kaartjes voor het VIP balkon en vonden een heerlijk zakje popcorn op onze stoel. De meiden hadden gezien dat OnneDi in de film meespeelde, dus vanaf het balkon probeerde we haar te spotten. Helaas zagen we haar pas na de film (echt een hele leuke familiefilm om te gaan zien!) toen de hele cast op het toneel werd geroepen.

 

Na afloop bleven we nog even wachten in de foyer. Daar kwam we OnneDi wel tegen en natuurlijk wilde zij wel op de foto met Grote Zus. Maar waar Grote Zus het meeste van onder de indruk was, was Harry Piekema! Die herkende ze natuurlijk van de TV en zijn recente optreden in het Sinterklaasjournaal. De was helemaal over de moon dat hij met haar op de foto wilde en had aangeraakt. Zie die smile 😉

Haar dag was helemaal compleet toen ze ook nog geïnterviewd werd door Nickelodeon over wat ze van de film vond. Helaas heb ik de uitzending op Nickelodeon over de film nog niet teruggevonden, want ik ben wel erg benieuwd wat ze allemaal heeft verteld.

Moe maar voldaan van een zeer geslaagd weekend, kwamen we thuis en dook iedereen vroeg zijn bedje in, want morgen begon er weer gewoon een werk/schoolweek. Ik ben blij dat we toch nog een gezellig en druk Sinterklaasfeest hebben gehad, ook al was het gemis van mijn vader groot.

Maandag 4 december

Na een lange werk/schooldag was het tijd voor de laatste Sinterklaas voorbereidingen. Die begonnen met een speciale Pieten-sportavond. Er was een parcours voor ons uitgezet met allerlei oefeningen met pakjes en een sinterklaasquiz

Thuis werd er ook nog druk een laatste hand gelegd aan de surprise en het gedicht voor morgen op school. Zelf pakte ik ook nog een paar cadeautjes in voor een dobbelspel morgen thuis.

Dinsdag 5 december

Op school werden we verwelkomd door de Pietenband. Alle kinderen moest zich op het schoolplein verzamelen voor het ontvangst van de Sint. Deze stond alleen vast in de file en om niet te laat te komen, werd hij gebracht en een politieauto, inclusief blauwe lichten en sirene.

Daarna fietste ik nog even de stad in voor een afspraak en nog wat laatste inpakpapier te kopen. De rest van de middag werkte ik thuis en pakte de laatste cadeautjes in.

Vorig jaar hadden we op pakjesavond zelf ook nog een dobbelspel gedaan met z’n viertjes en dat was erg leuk geweest. Dit jaar nodige we onze huisvriend ook uit om mee te doen. Nadat hij met de meiden nog even in de sloot had gekeken over niet nog pakjes dreven, vonden ze een zak met cadeautjes in de bakfiets.

Nadat iedereen zijn cadeautjes had veroverd en uitgepakt, belde de Sint zelf ook nog op en vertelde de meiden nog even goed in de schuur te kijken, want daar had Piet ook nog een cadeau verstopt. Het bleek een heel groot pak te zijn met daarin het My Little Pony kasteel uit de bioscoop film te zijn!

Woensdag 6 december

Vandaag is de Sint weer op de terugweg naar Spanje en is de rust ook weer wat weder gekeerd. De meiden gingen naar school en ik naar werk. Waar ik nog een laatste cadeautje van de Sint vond.

Papa’s Liefste vandaag thuis, omdat hij de afgelopen dagen ziek was geweest. Hij kon mooi de kinderen van school halen en ik iets langer blijven. Alleen was hij zo druk aan het werk, dat hij de tijd helemaal vergat… en de brug stond daarna ook nog open. Veel te laat was hij dus op school, maar gelukkig waren de meiden nog druk bezig Grote Zus haar jas te zoeken en hadden ze er maar weinig van gemerkt.

De rest van de middag speelde de meiden lekker met al nu nieuwe speelgoed.

Donderdag 7 december

De dag begon met een overleg op mijn werk. Gelukkig was dit in Leiden en naast het station, zodat ik na afloop meteen in de trein kon stappen. Ik was namelijk uitgenodigd bij Quapi om een kijkje te komen nemen bij alvast de spring/summer collectie 2017. Ik kon meerijden met Linda en zij pikte mij van het station op. Onderweg aten we nog even snel wat bij de Delifrance,

Omdat het een wegrestaurant was, hadden we gedacht dat we snel iets zouden kunnen eten, maar we moest er toch nog wel een tijdje op wachten, waardoor we ook iets te laat bij Quapi aankwamen. Gelukkig was dat niet een heel groot probleem. Ook bleek dat we helemaal niet hadden hoeven te stoppen om te eten, want er stond daar ook veel lekker op ons te wachten.

Na een kijkje in de collectie, namen we alweer afscheid om door te rijden naar onze volgende afspraak; de kerstborrel op het hoofdkantoor van de HEMA. De grote hal was daar omgetoverd in een Christmas Wonderland met alle nieuwe kerstspullen, hapjes en drankjes, die vanaf nu in de winkel liggen.

     

We hebben een erg gezellige avond gehad, met heel veel bloggers. We kregen een foutenplank mee naar huis waar onze naam in gelazerd werd, kregen een make-upje en er was een workshop HEMA wijn van Harold Hamersma. Als bubbel had hij de Clairette de Die bij zich. De champagne die wij altijd thuis met oud en nieuw dronken/drinken. Volgens Harold Hamersma de perfecte oliebollen en appelflappen champagne. Mijn vader wist zeker wel wat van wijnen, maar ook hij zwoor bij deze champagne met oud en nieuw!

Vrijdag 8 december

Nog niet bekomen van de HEMA borrel, stapte ik om 6.45 alweer in de auto bij Linda. Vanochtend waren we uitgenodigd bij de opening en het persontbijt van het Allerhande Kerstfestival. Ondanks dat het nog maar de 3e keer is dat dit foodfestival wordt georganiseerd door Albert Heijn, is het razend populair en zijn alle 40,000 (!!!) kaartjes verkocht. Niet zo gek ook, want op deze plek kun je alvast inspiratie op doen voor het aankomende kerstdiner.

 

Na een welkomstwoordje van Wouter Kolk, algemeen directeur Albert Heijn, kregen we een kookworkshop waarin we zelf het covertoetje van de Allerhande mochten maken.

De opening van het Allerhande Kerstfestival was buiten, waar het net heel hard was gaan sneeuwen. Een koor dat steeds groter werd omdat zangers en zangeressen vanuit het publiek opdoken, kreeg zo een mooie witte kerstsfeer.

Na de opening gingen wij toch maar snel naar binnen, langs alle stands waar we van alles mochten proeven en recepten kregen met de lekkerste gerechten voor het kerstdiner. Er was zoveel lekkers dat het nu nog moeilijk kiezen zal worden.

  

Uiteindelijk was ik pas tegen 16.00 weer thuis. Waar bleek dat de krans het niet heel tot thuis had gehaald. Maar dat was geen probleem, wat geroerd door de yoghurt smaakte de merengue met fruit en lemoncurt ook erg lekker.

 

Ik was eigenlijk ’s avonds nog uitgenodigd voor een verjaardag, maar dat ging ik gek genoeg toch niet meer redden. Om 21.00 vielen mijn ogen al dicht

Zaterdag 9 december

Na de balletles en de koffie, was het tijd om ook hier de kerstboom te gaan halen. Hij staat nu alleen nog maar in de kamer om te acclimatiseren. Het versieren doen we pas morgen.

Na het eten reden we naar de haven van Scheveningen. Daar werkden om 19.00 alle lichtjes op de boten aangedaan. Het was erg koud, maar gelukkig waren we warm aangekleed en was het een erg mooi gezicht.

Ben jij deze week al helemaal in de kerststemming?

Spread the love

6 thoughts on “Week overzicht | Never a dull moment #49 – vol met Sinterklaas & Kerst

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.