Never a Dull Moment week 15

Weekoverzicht | Never a dull moment #15 met popquizen, voorjaarsmoeheid en zaterdag de 14e ipv vrijdag de 13e

Deze week is ook weer snel voorbij gegaan, dus tijd om even terug te blikken. Helaas met wat minder foto’s dan anders, want ik heb een nieuwe telefoon, maar die past niet goed in mijn oude hoesje, waardoor het camera gaatje net verkeerd zit. Maar dat veranderd niets aan mijn avonturen van deze week. Zo testte ik mijn kennis maar liefst twee keer tijdens een pubquiz, ik last had van voorjaarsmoeheid en vrijdag de 13e voor mij op de zaterdag de 14e viel.

Never a Dull Moment week 15

Zondag 8 april

Ik werd deze zondag wakker van lachende meiden in de woonkamer. Niet mijn eigen meiden, maar 9 mamabloggers, met wie ik een weekendje naar Het Heijderbos van Center Parcs was. Het was uiteraard een beetje laat geworden de avond ervoor, maar iedereen was toch al vroeg wakker. We hadden afgesproken om om 9.00 te ontbijten. Als laatste workshop voor het weekend had Marguerita een aantal stellingen gemaakt voor ons over het bloggen. Het was erg interessant om te horen, hoe iedereen daar in stond.

Na het ontbijt was het tijd om in te pakken en het huisje een beetje op te ruimen. Sommige vertrokken al voor de lunch en een aantal bleef nog om te gaan zwemmen in de Aqua Mundo. Ik kon met Charlotte mee terug rijden en zij zetten mij af op station Haarlem. Onderweg stopte wij nog even voor een broodje bij La Place. Ondertussen kreeg ik een foto van het thuisfront dat er druk opgeruimd en schoongemaakt werd.

Nadat ik van het station was opgehaald en eerst even lekker geknuffeld was. Natuurlijk extra met Grote Zus, want vandaag was ze namelijk 9,5 half geworden. Nog maar een half jaartje tot dat ze een echte tiener is! Als cadeautje had ze de elektrische step Razor Power Core C90 gekregen om uit te testen voor een review op de blog van Mamaliefde. Ik was zelf een beetje bang geweest dat ze het misschien wel eng zou vinden, daar dat bleek mijn eigen spiegeling te zijn, want ze reed er zo op weg! Gelukkig hebben we naast ons huis een wielrenbaan in een park en kan ze hem daar veilig gebruiken.

Razor Power Core E90 

Aan het einde van de middag gingen we naar Brasserie Buitenhuis, onze vaste stek voor de zondagmiddagborrel. Voor het eerst dit jaar konden we lekker buiten zitten, zelfs zonder jas. Voor Kleine Zus had ik nieuwe slippers gekregen en die kon ze ook mooi meteen aan. Omdat het Grote Zus haar verjaardag was, besloten we ook te blijven voor een hapje eten. Zo sloten we het weekend heerlijk af.

Brasserie Buitenhuis

Maandag 9 april

Het was meteen weer gedaan met het mooie weer en het ontspannen weekend. Het regende we iedereen moest weer aan de bak. De hele week heb ik ook minder foto’s gemaakt, omdat ik vorige week mijn nieuwe iPhone 8 in gebruik heb genomen. Deze past precies in mijn oude hoesje van de iPhone 6, alleen het gaatje voor de camera zit net verkeerd. Om dus een foto te kunnen maken, moet ik mijn telefoon uit het hoesje halen, met als risico dat hij valt…. Dit is natuurlijk al gebeurt en zit er een bast in mijn beschermlaagje, die ik er gelukkig dus wel meteen op had laten zetten.

Na het werken, was het weer tijd voor sporten, douchen eten en viel ik eigenlijk meteen in slaap op de bank. Het weekend was dus best wel vermoeiend geweest

Dinsdag 10 april

Vandaag besloot ik om niet de deur uit te gaan en zelfs nadat de meiden naar school gebracht werden, terug mijn bed in te gaan. Dat had ik blijkbaar hard nodig, want ik viel meteen weer in slaap en sliep zo door tot de lunch. Ik had daarna nog een paar uurtjes om een beetje op te ruimen en wat te werken, voordat ik de meiden weer uit school moest halen. Tijdens mijn weekendje weg had Papa’s Liefste de mailservers verhuisd, waardoor ik even moest wennen aan de nieuwe indeling van mijn mailbox en nodig achterstallige mail moest wegwerken.

Uit school was het gelukkig droog en speelde de meiden met hun vriendjes en vriendinnetjes lekker buiten. Grote Zus moest natuurlijk haar step laten zien en iedereen mocht een rondje ermee rijden, mits ze wel de helm op deden.

Woensdag 11 april

’s Ochtends werd er gewerkt en uit school fietste ik een middagje van hot naar her. Kleine Zus mocht gelukkig bij een vriendinnetje spelen, wat het even wat makkelijker maakte. Grote Zus had om 14.00 een partijtje bij de bowlingbaan in het winkelcentrum. We fietste daar ruim op tijd naar toe, zodat we ook nog even een cadeautje konden kopen. Nadat ik haar had afgezet, had ik even een uurtje voor mezelf. Om 16.00 haal ik Kleine Zus weer op, op weg terug naar de bowlingbaan. Het partijtje duurde tot 16.30, dus waren we ook mooi op tijd weer daar. Nadat we hadden gegeten, sprong ik weer terug op de fiets om de stad ik te gaan, voor de Pub Quiz!

Ondanks dat we best veel vragen goed hadden, scoorde we niet erg hoog op de ranking. Maar dat mocht de pret niet drukken en de Gin Tonics smaakte er niet minder om.

Donderdag 12 april

Nadat ik de meiden naar school had gebracht, fietste ik meteen door voor een overleg met mijn collega’s. Eigenlijk is het mijn vrije dag, maar het is anders niet mogelijk om met zijn allen om de tafel te zitten. Het overleg duurde ongeveer anderhalf uur, waarna ik de stad in fietsen om samen met een vriendin nog even koffie te drinken. We moesten allebei ook nog even een cadeautje halen, dus gingen we ook nog even winkelen.

Uit school ging Grote Zus bij een vriendje spelen en blijven Kleine Zus en ik saampjes thuis. Beide hebben we een beetje last van voorjaarsmoeheid, dus speelde we wat met de klei en deden Bingo. Voor haar meteen een mooie manier om ook de getallen met 2 cijfers te leren uitspreken.

Na het eten was het weer tijd voor een uurtje sporten. Ik heb thuis nog even de uitzending van de Keuringsdienst van Waarden terug gekeken over Gin en ging eigenlijk daarna meteen naar bed. De moeheid wil nog niet echt overgaan.

Vrijdag 13 april

Gelukkig weinig gemerkt van “vrijdag de 13e” Ik heb rustig de dag gewerkt zonder ongevallen of andere ongelukjes.

Ook mocht ik vandaag een mooie winactie online zetten voor kaartjes om K3 te gaan zien in Plopsaland. Zij treden daar volgend weekend op met hun nieuwe zomerhit Whoppa en natuurlijk nog meer van hun bekende liedjes. Je kunt nog meedoen t/m dinsdag

K3 Plopsaland - Whoppa Weekend Winactie

Uit mijn werk fietste ik door naar een afspraak die ik had met oude bekenden, wie ik al een paar jaar niet meer gezien had. Het zou een borrel zijn, maar uiteindelijk was ik pas na 22.00 thuis.

Zaterdag 14 april

We begonnen het weekend met balletles voor Kleine Zus en koffie voor ons. We zouden daarna naar mijn vaders huis gaan om verder te gaan met opruimen, maar we besloten eerst nog de auto door de wasstraat te laten gaan. De meiden vinden dat altijd superleuk, want ze krijgen een lolly en de auto wordt gewassen met regenboog zeep.

even te gaan lunchen bij La Place. Ik had op mijn klantenkaart nog een gratis sandwich te goed. Voor de meiden hadden ze daar nu ook nieuwe kinderboxen met daarin een drankje (sap, limonade of smoothie), een broodje met kaas of hamburger en een schaaltje komkommer en tomaatjes. Natuurlijk zat er ook een verrassing bij met een kleurboekje, potloodjes en een tegoedbon voor een ijsje. Prima lunch dus voor de meiden.

La Place Kinderbox

Na de lunch wilde we meteen doorrijden naar het huis van mijn vaders, maar halverwege bedacht ik dat ik de sleutel niet bij mij had, dus moesten wij weer terug. Helaas hield daar de pech nog niet op, want terwijl de meiden in het huis van opa bleven met mijn zus (die was vlak voor ons ook aangekomen, met de sleutel), reden Papa’s Liefste een rondje naar de kringloop winkel en de vuilstort. Nadat we wegreden bij de vuilstort sloeg de motor in eens af en kregen we het ook niet meer aan de praat. Gelukkig kwam de wegenwacht binnen het halfuur om ons te helpen.

Uiteraard starten de motor toen wel ineens weer meteen… mogelijk er toch ergens vocht tussen gekomen was, na de wasstraat, wat een foutmelding doorgaf en de motor deed afslaan. De ANWB is nog wel even achterons aangereden naar het huis van opa, maar alles deed het gelukkig gewoon weer.

Na een uurtje of wat opruimen, gingen we naar huis. We deden nog even snel wat boodschappen en reden daarna naar huis. Helaas door de diverse opbrekingen en slecht aangegeven alternatieve routes, hebben we zo nog even de hele stad gezien en waren we pas tegen 19.00 thuis. Ik heb snel gekookt en gegeten, want om 20.00 werd ik in de stad verwacht voor de tweede pubquiz deze week. Mijn zus was jarig en had mij daarvoor uitgenodigd om met haar vrienden aan mee te doen. Voordat de quiz begon hadden haar vriendinnen champagne bestelt en werd ze natuurlijk door iedereen toegezongen

Deze pubquiz was weer een hele ander dan die van woensdag. Veel meer triviant vragen, die best lastig waren. Stonden we na ronde 1 nog op een gedeelde 2e plek, na ronde 3 waren we al afgezakt naar de 7e plek. Maar dat mocht de pret niet drukken en hebben we een erg gezellige avond gehad, die we nog afsloten in een ander cafe met DJ en natuurlijk bittergarnituur.

Heb jij deze week vrijdag de 13e overleefd, of kwam het ongeluk voor jou ook een dagje eerder of later?

Spread the love

3 thoughts on “Weekoverzicht | Never a dull moment #15 met popquizen, voorjaarsmoeheid en zaterdag de 14e ipv vrijdag de 13e

  • Wat een uitgebreid overzicht weer Fleur. En wat een pech van de barst in het opzetschermpje (toch?) van je iPhone. Balen is dat altijd weer. Ik ben dan ook ultiem blij met mijn – zelfgekochte – Otterbox klap-hoesje. Een tip van mijn broertje waar ik heel blij mee ben. Er zit echt een enorme stootrand eromheen, maar toch is de hoes ook chique door de combinatie met leer.
    Pubquiz? Ik leef weer onder een steen. Ik ken het principe niet.

    • Ja gelukkig is het de beschemlaag van glas, die ik uit voorzorgsmaatregel al op mijn telefoon had laten zetten. Ik moet zeker snel een nieuw hoesje gaan kopen, met nieuwe stootraden, want mijn oude zijn al aardig afgebroken. Een pubquiz is een quizavond in de kroeg. Reuze gezellig en zeker een aanrader om eens te gaan doen!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.