wk 51

Weekoverzicht | Fotoblik week 51

De week voor kerst is altijd een drukke week vol voorbereidingen en afrondingen. Gelukkig kan ik nu zeggen dat we het weer overleefd hebben en heerlijk kunnen gaan genieten van de kerstdagen. Wij hebben heel weinig plannen, dus gaan lekker bijkomen en genieten van elkaar – FIJNE KERST IEDEREEN!

Fotoblik wk 51

Zondag 18 december 2016

Vandaag mochten we naar de premiere van de nieuwste familiemusical Peppa Pig, de Grote Plons! in de Goudse Schouwburg. Bij aankomst lag er natuurlijk een roze loper voor ons uit. Ook mochten de kinderen vooraf aan de voorstelling met Peppa op de foto.

wk 51 

Het was een hele leuke voorstelling, waarbij de kinderen al meteen helemaal meededen met het verhaal en het uurtje omvloog.

 Première Peppa Pig

Maandag 19 december 2016\

Voor de verandering werkte ik vandaag niet in het ziekenhuis, maar een dagje in het verpleeghuis. Daar viel ik meteen met mijn neus in de kerstboter, want we hadden kerstlunch. Altijd gezellig samen zijn en zo spreek je ook weer eens collega’s die ik al lang niet meer had gezien. We sloten de middag af met een rondje 30 seconds Spel. Hilarisch!

Dinsdag 20 december 2016

Omdat ik voor kerst nog niets had voorbereid, ging ik die ochtend even de stad in. Maar omdat de winkels pas rond 10.00 uur open gaan, nam ik even rustig de tijd voor een kopje koffie. Ik hou erg van gezelschap, maar soms is even helemaal alleen zijn ook heerlijk rustig

In de stad haalde ik alle spullen voor het kerstdiner van de meiden op school in huis. Voor Kleine Zus zouden we de pakjes drinken meenemen. Omdat pakjes alleen ook maar zo saai is, gingen Grote Zus en haar vriendinnetje die middag lekker aan de slag en veranderde pakjes in sneeuwpoppen, rendieren en engeltjes.

Einde van de middag werd ik ook nog verrast met een bezoekje van mijn collega, die zo lief was om mijn kerstpakket even langs te brengen. Het is een heerlijk Italiaans pakket met een mooie pan erbij.

Woensdag 21 december 2016

Ook vandaag stond naast werken, in het teken van kerstboodschappen. Natuurlijk niet de beste dag van het jaar om je in de supermarkt te begeven, maar deze heerlijke cappuccino met een mini ijsje (Bastogne koek smaakt) maakte veel goed

 

’s avonds ging ik gezellig uit eten met 2 vriendinnen. Door de drukte van de afgelopen tijd, hadden we elkaar al veel te lang niet gesproken en hadden we dus veel in te halen.

Donderdag 22 december 2016

Vandaag was het de dag van de kerstdiners op school. Na school gingen we daarom nog snel even de stad in om een nieuwe kerstjurk te kopen voor de meiden. Gelukkig had ik het gerecht van Grote Zus “worst” al in de ochtend klaar gemaakt.

 

Zo hadden we bij thuiskomst alle tijd om om te kleden en haren te doen. We hebben altijd weer veel lol in het bedenken van Grote Zus haar kerstkapsel. Dit jaar hebben we er ballen in gehangen, maar we hebben er ook wel eens lichtjes in gedaan of er een rendier van gemaakt. Nieuwsgierig? Kijk dan snel even op mijn blog over kerstkapsels deze week

En terwijl de meiden in hun klaslokalen lekker aten, kwamen de moeders en vaders even bij op het schoolplein met een glaasje gluhwein.

 

Vrijdag 23 december 2016

Laatste dag voor de vakantie op school en werk. Gelukkig was er wlel even tijd voor een kerst-koffie-momentje met een gevulde koek en chocolaatje. In het nieuwe jaar gaan we wel weer gezond doen 😉

Het was een grote verrassing voor Grote Zus en haar vriendinnetje dat we die avond opeens naar de Schouwburg mochten. We hadden namelijk kaartjes gewonnen voor de voorstelling Grimmige Sprookjes van het Jeugd Theaterhuis Zuid-Holland. Op een hele leuke en verfrissende wijze werden er 4 sprookjes van Grim vertelt met tussendoor mooie dans. We hebben er allemaal echt van genoten.

 

Grote Zus werd door de vader en haar vriendinnetje thuis gebracht, waar opa oppast. Papa’s Liefste was namelijk al in de stad voor onze jaarlijkse kerstborrel met vrienden. Ik kon zo mooi aansluiten voor wederom een glaasje gluhwein.

Zaterdag 24 december 2016

De eerste dag van de vakantie, maar ook meteen de dag voor kerst. Gelukkig hoefde we helemaal niets te doen tot aan etenstijd. Zo hadden we tijd voor het lakken van onze nagels voor de Serious Request actie van kleine Tijn; LAK AAN.

Ook had ik eindelijk tijd om de ramen te versieren met kerst-krijttekeningen. Deze kreeg ik van Topmuurstickers.nl om uit te proberen. Ik ben erg blij met het resultaat, al zeg ik het zelf. Voor de meiden tekende ik een kerstboom voor hun allebei op het raam, die ze zelf mochten versieren. Heel leuk natuurlijk om op de ramen te mogen tekenen.

 

’s Avonds waren we uitgenodigd bij mijn schoonzus. Daar aten we gezellig samen. We doen dat elk jaar en eten dan lekker toastjes, smeersels en andere lekkere hapjes. Altijd lekker en niet teveel voorbereidingstijd. Als toetje dit jaar ook een heus toetjes buffet met een hele mooie zelf gemaakte taart van het oudste nichtje. Het plas was om nog naar een kerstviering in het park te gaan, maar het weer gooide een beetje roet in het eten en bleven daarom maar gezellig en lekker warm binnen.

 

Hebben jullie plannen voor de kerst?

Spread the love

2 thoughts on “Weekoverzicht | Fotoblik week 51

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.