Weekoverzicht | Fotoblik week 27

weekoverzicht wk 27De laatste week voor school is altijd een van de drukste van het jaar. Dat was het voor ons zeker ook. Deze week zat dat ook vol gezellige afspraken, uitjes, verjaardagsfeestjes en lekker eten van Hello Fresh. Lees snel verder om te zien hoe het allemaal maar net paste.

 

Zondag 3 juli 2016

Vandaag waren we er alweer vroeg uit. Voor MamaLiefde mochten we de knuffelpremiere bijwonen van de nieuwste film van Casper en Emma op Safari. Omdat Casper en Emma nergens heen gaan zonder hun knuffels Welpje en Mevr Konijn, mochten alle kinderen ook hun knuffels meenemen. Papa’s Liefste had zijn kaartje afgestaan aan een vriendinnetje van Grote Zus, dus ging ik met 3 meisje met vlechtjes de bioscoop in. De film was erg leuk en geschikt voor zowel Grote Zus als Kleine Zus. Ons verslag van de film is terug te lezen op mijn blog.

Een andere leuke bijeenkomst van dit uitje was dat ik voor de eerste keer in De Hallen in Amsterdam was. Wat een leuke plek! Naast de bioscoop (de Filmhallen) zijn er galeries, winkeltjes, foodhallen en een bibliotheek gevestigd in deze oude tramremise. Mocht je het niet kennen, dan kan ik je zeker aanraden om een keertje te gaan kijken.
Het was heerlijk weer, dus bij thuiskomst hebben de meisjes met vlechten de rest van de dag buiten gespeeld.
IMG_7189 Filmhallen weekoverzicht

Maandag 4 juli 2016

De komende weken mag ik de nieuwe maaltijdboxen van Hello Fresh uit testen. Voorheen kreeg iedereen dezelfde box met ingredienten en kon je niet kiezen. Als je ergens niet zo van hield,w was dat pech (wel een goed excuus om het toch nog eens te proberen ;)) Nu is er de mogelijkheid om je eigen box te bestellen, met een keuze uit 8 verschillende recepten. Zo kun je de box dus helemaal zelf samenstellen, echt ideaal.
Vandaag kwam mijn eerste box binnen. De komende week hoef ik dus niet na te denken over wat we gaan eten. Ook nieuw is dat de recepten per dag verpakt zijn. Ik heb ze zo in de koelkast gezet, maar op de receptenkaarten staat welke producten er in de koelkast moeten en welke niet. Je kan dus kiezen wat te doen. Grote verrassing was ook dat er 2 cadeautjes in de doos zaten, een nieuwe spatel (hadden we hard nodig, oude meteen weggegooid) en de Glamour. Altijd leuk! De doos op zichzelf was ook al een leuk cadeautje. Kleine Zus klom er meteen in om zich te verstoppen.
De box werd om 19.05 bezorgd (volgens SMS zou dat pas om 20.45 zijn), dus we hadden al gegeten. Morgen zullen we het eerste recept gaan proberen.

Hello Fresh

Dinsdag 5 juli 2016

De zon laat zich nog steeds niet echt zien, dus we besloten die er vandaag maar bij te denken. Nadat de meiden uit school waren gehaald, gingen we naar de stad. Grote Zus wilde graag van die wieltjes onder haar schoenen (de nieuwe rolschaats-rage). We besloten eerst naar de bank te gaan om haar spaarpot voor centen (bijna 200 5 cent munten!!!) en een paar euro’s op haar rekening te storten. In de winkel zou dat een stuk sneller gaan aan de kassa 😉
IMG_7225 IMG_7227
Naast de bank is er een tijdelijk stadsstrand geopend deze zomer. We waren daar nog niet wezen kijken, dus dat leek me een leuk idee. Eigenlijk wilde de meiden meteen door naar de stad, dus gingen wat morrend mee. Maar toen ze het ‘strand’ zagen waren ze de stad meteen vergeten. Vanwege het weer was er verder niemand, dus hadden ze alle ruimte. Ze vonden een schep en lege bekertjes en gingen daar lekker mee aan de gang. Ik vond een tentje waar ze koffie verkochten en had een lekker zitzak om op te zitten. Ik hoefde nergens meer heen. Ze vonden ook nog 2 euro in het zand en daarmee werden natuurlijk meteen ijsje gekocht. Als je de zon er bij dacht, was het echt een heerlijk strandmiddag.

IMG_7234 IMG_7253 IMG_7277

Op weg naar huis, toch nog even langs de speelgoedwinkel, uitverkocht! De winkelmevrouw vertelde dat er leveringsproblemen waren. De prijs was daarom ook met 2 euro omhoog gegaan. Rare gang van zaken. Toch nog maar even in de andere speelgoedwinkel gekeken en daar lag gelukkig nog wel een paar! En inderdaad 2 euro duurder dan van het weekend…. Maar goed we hadden ze, dus een blij meisje!

Ik kookte ’s avonds de eerste maaltijd uit de Hello Fresh box; Romige conchigli met groenten, kruidenroomkaas en pecannoten. De kinderen vonden het eerlijk, wij wat flauw van smaak.

IMG_7282

Woensdag 6 juli 2016

’s Ochtends had ik weer eens tijd om gezellig te gaan ontbijten en koffiedrinken met mijn BakfietsSale collega. IMG_7293We hebben plannen om in september nog een editie te oorganiseren. De Biomarkt, waar we de vorige keer de Vismarkt mee deelden, vind dat ook een goed plan!  Dat is de eerste stap!
Terwijl we aan de koffie zaten, gingen de kaartjes voor het concert van de Red Hot Chili Peppers in de verkoopt. Dit leek me een leuk cadeautje voor Papa’s Liefst, maar het was nog niet zo makkelijk op mijn mobieltje. Gelukkig werkte het toen het 2e concert in de verkoop ging!

Grote Zus had een verjaardagsfeestje, dus we hadden een rustige middag. Dat gaf me de ruimte om nog een beetje thuis te werken. Het feestje eindigde bij de Mac Donalds. Omdat Papa’s Liefste nog niet thuis was, moest Kleine Zus dus wel mee. Tja en vertel haar dan maar dat zij geen Happy Meal mag. Buiten kwam ik een ander vriendinnetje tegen, dus Kleine Zus mocht nog even aanschuiven bij het feestje (wat uitliep) en ik kon gezellig wat bijkletsen buiten. Maar hierdoor geen Hello Fresh voor ons vanavond.

IMG_7300Nadat de kinderen in bed lagen, had ik nog een afspraak staan. Vanavond was er de Pecha Kucha in de stad. Dit is een avond waarop 10 sprekers elk 20 sec x 20 slides krijgen om te vertellen over hun passie. Een heel leuk en afwisselend programma ontstaat er zo. Sommige onderwerpen spreken je wat meer aan dan andere, maar dat maakt niet uit omdat alle presentaties van mooie lengte zijn. Volgende keer ga ik zeker weer.meester

Thuis gekomen was het nog niet meteen bedtijd, want de cadeautjes voor de meester en overblijf-juf moesten nog ingepakt worden. Omdat ik hoorde dat de meester op vakantie gaat naar Indonesië en daardoor lang in het vliegtuig gaat zitten, maakt ik een vliegtuig-pakketje met daarin een nekkussen, oogmasker en oordopjes (Flying Tiger), doosje snoepjes, handcreme en deo. Omdat Opa pas in Indonesië was geweest, hadden we nog muntjes (950 rupiah = 6,5 eurocent 😉 )

Donderdag 7 juli 2016

Terwijl Grote Zus haar laatste dag op school had (de meester vond het cadeautje erg leuk!) gingen Kleine Zus en ik gezellig koffie drinken in de Polder Oase naast ons huis. Nog steeds niet echt heel zomers, maar lekker genoeg om buiten te zitten en lekker te spelen in de Zandbak.

Na school moesten we snel nog een bezoekje brengen aan de speel-o-theek, want deze gaat namelijk de hele zomer dicht (zo onhandig, omdat je dan juist wel steeds iets nieuws wilt proberen). Ze mochten allebei 2 dingen uitzoeken, dus we gingen naar huis met een volle bakfiets. Daarin 2 My Little Pony huizen, een Little Pet Shop huis en een pinguin spel. Daar komen we de zomer wel mee door.

Op de terugweg reden we langs de KVD / BSO. Om de zomervakantie in te luiden was daar een echt zomerfeest met spelletjes, luchtkussen, stormbaan, poffertjes, broodjes knakworst en ijs. Je begrijpt het al, we hoefde thuis niet meer te eten. Dus weer geen Hello Fresh…
Om de dag af te sluiten kwam de bootcamp-club langs voor een borrel, na hun laatste les voor de zomervakantie. En zo zat mijn tuin opeens vol met dampende mannen die wel een biertje luste en een toastje. Het was gelukkig droog en erg gezellig. Maar na deze drukke dag(en) toch ook nog even van de stilte genoten. Laat die vakantie maar komen.

IMG_7312 IMG_7316 IMG_7334 IMG_7352

Vrijdag 8 juli 2016

Vakantie voor de kinderen, maar nog niet voor mij. Beide konden naar de KVD en BSO. Voor Grote Zus was dat alleen de ochtend, want in de middag had ze alweer een verjaardagsfeestje. Het weer was nog niet echt zomers, maar gelukkig gingen ze bowlen. Papa’s Liefste kon vroeger weg van zijn werk om haar te halen en te brengen.

We hadden verder geen plannen die avond en er was weer tijd voor een Hello Fresh maaltijd. Vanavond kozen we voor Gemarineerde kipfilethaasjes met sesamrijst. In de Facebookgroep had ik al gelezen dat ik de brocoli even goed moest checken op extra gasten. Ook ik vond 2 rupsjes in de stronk. De broccoli komt vers van de boer en ja, dan kunnen er nog wel eens beestjes tussen zitten. HelloFresh heeft beloofd het in de volgende box goed te maken. Ik heb maar niets gezegd tegen de rest en we hebben er heerlijk van gegeten. Ik had toch de hele pepper er in gedaan, ook al aten de kinderen mee. Het gaf een licht pittige smaakt aan het gerecht, maar zeker niet te pittig voor de kinderen.
IMG_7355 IMG_7359 IMG_7360

Zaterdag 9 juli 2016

Vandaag de officiele eerste dag van de vakantie en het zonnetje liet zich zelfs ook zien tijdens het ontbijt. We hebben de ochtend verder weinig gedaan. De meiden hebben heerlijk gespeeld met hun geleende speelgoed van de Speel-o-theek. Ondertussen boekte ik stiekem een heel leuk uitje voor ons in november. De meiden zullen het superleuk vinden, maar we houden het nog even geheim.

’s Middags gingen zijn allemaal op bezoek bij Opa S en had ik het huis heel even voor mezelf. Heerlijk rustig en ik kon rustig, ongestoord een ijsje (of 2) eten.
Omdat we ’s avonds de BBQ wilde aansteken, besloot ik toch maar een van de Hello Fresh maaltijden klaar te maken en in te vriezen. Het zou zouden zijn als we de maaltijd niet zouden eten. Ik maakte de Spinazie-aardappelschotel met rundermerguez en rabarbercompote klaar. Deze leek me het beste om in te vriezen. De bereiding was erg simpel en het rook heerlijk. Ik denk zelfs dat het bij het opwarmen alleen maar lekkerder smaakt, omdat alle smaken dan lekker ingetrokken zijn.

’s Avonds waaide het wel wat hard, maar we hebben toch buiten gegeten. Grote Zus heeft zelfs nog visjes en andere slootdieren gevangen en tot 22.00 buiten gespeeld met het buurmeisje. Omdat het vakantie is!
IMG_7366 IMG_7379 IMG_7380

Spread the love

3 thoughts on “Weekoverzicht | Fotoblik week 27

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.