Weekoverzicht | Never a dull moment #17

De eerste week van de vakantie zit er alweer op. En gelukkig viel het met het weer allemaal wel mee. Het was veel slechter voorspeld. We zijn op mini zeilkamp geweest, we hebben opa heel vroeg van Schiphol opgehaald, lekker pannenkoeken gegeten en een dagje niets gedaan en natuurlijk Koningsdag gevierd. Volgende week hebben we lekker nog een weekje vakantie en het wordt nog beter weer! Wat hebben jullie met de vakantie gedaan?

weekoverzicht wk 17

Zondag 23 april 2017

De ochtend bestond uit het inpakken van de koffer van Grote Zus. Vandaag zou zij met haar vriendinnetje voor 4 dagen op mini zeilkamp gaan in Friesland. Omdat dat toch best nog wel een eindje rijden is, stapte we rond het middaguur in de auto.

Aangekomen bij de zeilschool ’t Garijp werden we enthousiast ontvangen door de zeil instructeurs. De meiden zouden de komende dagen slapen in de oude boerderij. We waren er als een van de eerste, dus ze hadden ruim de keuze in welk stapelbed ze wilde slapen. In plaats van boven elkaar, besloten ze tegenover elkaar te gaan liggen, zodat ze lekker konden kletsen. Benieuwd of er wat van slapen zal komen, de komende nachten?

Nadat we nog wat samen dronken en Fries suikerbrood aten, er een introductie-woordje was, was het tijd voor afscheid. Na een dikke knuffel en een klein traantje, stapte wij snel de auto in voor de lange terugweg.

Omdat het voor ons toch ook een beetje vakantie is, besloten wij niet meteen naar huis te rijden, maar te stoppen bij een restaurantje en daar een hapje te eten. Helaas geen asperges op het menu, maar de sliptongetjes smaakte ook heerlijk

Maandag 24 april 2017

De wekker ging heel erg vroeg vandaag. Om 5.40 landen opa op Schiphol. Hij was 6 weken weggeweest en kwam weer thuis. Eigenlijk wil hij helemaal niet worden opgehaald (zegt hij), maar na zo’n lange vlucht en zware koffers is het toch wel fijn om gewoon voor de deur afgezet te worden.

Omdat hij zo vroeg landen, waren wij ook weer ruimschoots op tijd terug voor werk en BSO. Voor Kleine Zus was toch wel erg vroeg geweest allemaal, want aan het einde van de middag werden we door de BSO gebeld, dat ze op de bank in slaap gevallen was. Gelukkig was haar vader al onderweg en kon ik op werk blijven. Daar hadden we namelijk na werktijd een etentje met de afdeling en hoefde ik niet op en neer te fietsen.

Ik had zelf nog niet eerder in dit restaurant in de stad gegeten, maar was aangenaam verrast. We kregen een verrassingsmenu met asperges!

Dinsdag 25 april 2017

Omdat Kleine Zus gisteren zo moe was geweest, lastte we vandaag een pyjamadagje in. We blijven lekker thuis en tekende wat, speelde met de Play–Doh Touch en keken een filmpje. Heel ontspannen en dat konden we allebei best wel een beetje gebruiken.

Van de postbode kregen we ook nog een pakketje met daarin wel 3 nieuwe Nom Nums Light. Deze mogen we reviewen en ze vielen meteen erg in de smaak. Hierover dus later nog meer.

Woensdag 26 april 2017

Op woensdag was het gewoon een werkdag en ging Kleine Zus een dagje spelen op de BSO. Voor Grote Zus was het de laatste dag van haar mini zeilkamp. Helaas kon ik niet mee op haar op te halen, omdat ik laat nog een afspraak had staan in het ziekenhuis. Maar Papa’s Liefste zou de meiden halen en onderweg bij de MacD eten. Wij besloten daarom met opa, de 2 tantes en nichtje bij het pannenkoekenhuisje te gaan eten.

Donderdag 27 april 2017

Vandaag waren we allemaal vrij vanwege Koningsdag. Het weer was niet al te best voorspeld, dus we besloten ’s ochtend lekker thuis voor de buis te blijven, met natuurlijk een oranje Tompouce

Later zijn we nog wel even over de vrijmarkt gelopen in de stad. Overal waren ook bandjes en het was er gezellig druk. Gelukkig hebben de meiden zich goed ingehouden met de aankopen op de vrijmarkt en kwamen we uiteindelijk alleen thuis met een afstand bestuurbare Hello Kitty auto en een soort magnetische balletjes, die als ze vallen in poppetjes veranderen. Natuurlijk dronken we wat oranje drankjes in de stad en aten we een ijsje.

 

We haalde bij op de markt een tas voor heerlijke smeersels, crackers, broodjes en nootjes. Opa kwam langs om zijn oudste kleindochter weer te zien en bleef gezellig borrelen. In de supermarkt had ik ook nog een fles oranje wijn gevonden.

Vrijdag 28 april 2017

Het is een beetje een rare week, met dagjes vrij en gewone werkdagen. Veel mensen hadden deze vrijdag ook vrij genomen, maar wij moesten allemaal wel werken. De meiden gingen samen een dagje naar de BSO.

Zo zie je opa 6 weken niet en zo bijna elke dag. Hij kwam namelijk ’s avonds op de meiden passen. Terwijl zij met z’n 3-tjes naar de film Vaiana op de bank gingen kijken, gingen wij naar een huwelijksfeest. Omdat de fiets van Papa’s Liefste stuk is, gingen we toch maar met de auto. Dit was meteen mooi een gelegenheid om de nieuwe ondergronds garage in het centrum eens in gebruik te nemen. Bij de opening waren de parkeergedeeltes nog donder geweest en nu in het licht is pas goed te zien, hoe mooi het geworden is.

Zaterdag 29 april 2017

We waren weer bij tijds thuis gekomen om opa af te lossen, dus stonden we weer fris en fruitig zaterdagochtend op. In de sloot achter ons huis zagen we ons zwanenpaar met hun 8 nieuwe jongen, nog zo klein en donzig, dat ze waarschijnlijk nog maar een paar dagen oud zijn. Elk jaar komen ze terug en krijgen dan een nestje bij ons in de buurt.

We hadden een rustige ochtend, deden wat boodschappen en rond het middaguur ging ik met mijn zussen high tea-en. Via Groupon hadden we een leuke aanbieding gevonden en lieten het ons goed smaken.

Na het eten zagen we de zwanen weer en gingen ze naast ons huis lekker in het gras slapen. Zo schattig om te zien dat alle kuikens onder moeders vleugels kruipen voor warmte en bescherming. Blijkbaar is het toch een beetje krap, want eentje besloot op haar rug te gaan liggen.

Hoe zag jouw week eruit? Had je ook vrij of moest je gewoon werken?

Spread the love

16 thoughts on “Weekoverzicht | Never a dull moment #17

  • Ziet er uit als een fijne week! Die Tompouce ziet er lekker uit. Ik heb echt de hele week al trek in een oranje tompouce! Wat leuk dat jullie opa gingen ophalen. Heeft hij een leuke vakantie gehad?

  • Mooie week zo te zien. Lijkt me een uitdaging om een vakantie uitdagend genoeg te houden voor de kindjes. Die van mij is nog te klein. Voor hem is het iedere dag vakantie en voor mij iedere dag hard werken. Hahah

  • Leuk weekoverzicht! en wat spannend van het zeilkamp. Ik zag het ook voorbij komen, maar Mila met haar 5 jaar en zeilen … not yet a good idea. Daarbij heeft ze nog zwemles, dus het is sowieso geen optie. Lekker van de high tea en ik baal nu nog steeds dat ik geen oranje tompouce heb gekocht. Ik heb er – op Ameland – dagen naar gestaard, toch niet genomen en nu denk ik: “had ik maar”. Ach ja. Nieuw jaar nieuwe kansen ofzo? 😉

  • Een super leuke en fijne week en zeilkamp is ook super spannend. Ik hoop dat ze naar haar zin heeft gehad.

    Als ik al die foto’s zie van eten, krijg ik spontaan honger. Wat ziet dat er allemaal smakelijk uit

  • Wat een lekker eten komt er allemaal voorbij – ben zelf helemaal vergeten een oranje tompoes te eten haha. Hoort er eigenlijk wel bij toch. Ik had naar Koningsdag ook niet vrij maar ben zelfs ziek geweest.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.