weekoverzicht wk 10

Weekoverzicht | Never a dull moment #10

De vakantie is voorbij en ik ben weer een jaartje ouder geworden. Deze week was weer lekker druk, want naast gewoon werken, stond deze week in het teken van veel sneak previews. Zo was ik bij de de bekendmaking van nieuwe attracties in Duinrell, de lancering een glossy blad en de nieuwe Sketcher schoenen. Ook ging ik een dagje naar Amersfoort en sloten we de week natuurlijk af met de finale van Wie is de Mol.

weekoverzicht wk 10

Zondag 5 maart 2017

Hoera, vandaag ben ik jarig! Als ik nog in bed lig, hoor ik al zachtjes gerinkel beneden en het scheuren van inpakpapier. De laatste voorbereiding worden getroffen voor het ontbijt op bed en de slingers worden opgehangen. De meiden hebben het allemaal zelf geregeld, met een beetje hulp van papa. Op het dienblad staat een mooie bos tulpen, verse sapjes en smoothies en bordjes met daarop mergpijpjes, omdat ik daar zo van hou. Deze keer niet uit de supermarkt maar van de echte bakker. Na een hap ben ik meteen wakker door de sugar-rush. 

Van kleine zus krijg ik een spiegel waarin je aan de ene kant normaal bent en aan de andere kant dik. Helaas had ze er geen kunnen vinden met hartjes en glitters. Later die avond komt de aap uit de mouw en vraagt ze om ze de spiegel zelf mag houden. Als zij dan jarig is, zal ze mij dan haar cadeautje geven. Slimme meid 😉 . Van Grote Zus krijg ik een bon van bol.com twv €15. Omdat ik van de week een bon won van €20, heb ik nu €35 om iets van uit te zoeken.

Na het ontbijt kleden we ons aan en gaan op weg naar Naturalis. Daar mogen we voor Mamaliefde op uitnodiging naar T.Rex en een tekenworkshop van The Tjong-Khing bijwonen. Hij tekende het boek Jake en de T.Rex speciaal voor deze tentoonstelling. Ook tekende hij de illustraties in mijn jeugdboek Wiele Wiele Stap. Ik kreeg zelf als kraamcadeautje een boek met een persoonlijke tekening er in, een baby’tje. Na afloop van de teken-sessie signeerde hij 39 jaar later weer een boek voor mij. Hoe toepasselijk.

De volgende stop was de Pokemon Kinderdisco. De meiden mochten daarvoor Kids Reporter zijn en ik kon zo mooi wat familie en vrienden daar uitnodigen voor een drankje. Terwijl de meiden op de dansvloer stonden proosten wij op mijn 40e levensjaar. Na afloop van de disco bleven we er ook gezellig eten met z’n alle en kwam zo mijn verjaardag tot een einde. Heerlijk verwend, zonder inkoop- en schoonmaakstress vooraf. Dat doen we volgend jaar weer.

Maandag 6 maart 2017

Vandaag was de vakantie dan weer voorbij en moest iedereen weer gewoon naar school en werk. Natuurlijk moest er wel trakteert worden.

Dinsdag 7 maart 2017

Samen met Linda van Mamaliefde ging ik een ochtendje naar Duinrell. Het park is nog dicht en er wordt hard gewerkt om alles weer klaar te voor het nieuwe seizoen. Omdat Duinrell een paar hele nieuwe attracties in petto heeft, mochten wij alvast een kijkje komen nemen op de bouwplaats. In het (warme) Tikibad werden we ontvangen met koffie en koek. Op een groot scherm onthulde Duinrell wat er op de bouwplaats werd gebouwd; nieuwsgierig: Hier is het filmpje dat wij te zien kregen.

Je begrijpt wel dat dit absoluut een reden is om het komende seizoen een dagje Duinrell en Tikibad op de To-do-list te zetten. Met een treintje werden we ook nog rond gereden zodat we alles ook nog even met eigen ogen konden zien. We namen een kijkje bij de nieuwe Duingalows. Die worden erg mooi en lekker ruim. Na afloop kregen we allemaal nog een lekkere lunch aangeboden en was ik mooi weer op tijd op het schoolplein.

Woensdag 8 maart 2017

Er stond een vol programma op de planning. De dag begon met heel veel regen. Ik had niet zoveel zin om te beginnen met een natte broek en mijn eerst client zou ook wat later komen. Ik kon dus thuis nog even rustig ontbijten en stapte op mijn fiets toen de meeste regen gevallen was.
Na mijn werk fietste ik met een vriendin naar de lanceringsborrel van de nieuw editie van LEVEN, een glossy magazine van de regio. Er was een special opgenomen over het Yoga Festival dat we organiseren, en we wilden natuurlijk als eerste zien hoe het geworden was. 

Gelukkig was het ondertussen wel droog geworden, want ik moest ook weer op tijd terug zijn. Vanavond startte mijn eerste cursusavond Journalistiek schrijven. Ik hoop daar wat goed tips op te doen voor mijn schrijfkunsten op mijn blog 😉 Ik was iets te laat en viel binnen in het voorstelrondje. De groep bestaat uit 9 deelnemers, vele zijn studenten, die dit naast hun studie doen voor extra punten. Er zit maar een dame bij met ook een blog. Vanavond ging het over het schrijven van een column. De onderwerpen van mijn medestudenten gingen onder andere over euthanasie, D66, PVDA, Trump en de pensioengerechtigde leeftijd. Je snapt waarschijnlijk wel dat ik begon te twijfelen of ik hier met mijn mama-onderwerpen wel tussen pas…

Na mijn worsteling op de schrijfcursus, ging in nog niet naar huis. Ik had mijn collega’s namelijk beloofd mee te doen aan de Pub Quiz en had de eerste paar rondes al moeten overslaan. Gelukkig kun ik mijn steentje nog bijdrage in de laatste 3 rondes en werden we 7e (van de 11) Niet slecht voor een eerste keer en het was reuzeleuk om te doen, dus volgende keer zijn we zeker weer van de partij

Donderdag 9 maart 2017

Ook vandaag moest ik gewoon aan het werk. Ik had mijn dagen geruild, zodat ik morgen mee kan doen met een bloggerstour in Amersfoort. De weersvoorspellingen zijn goed, dus ik kijk er erg naar uit. Omdat ik geen oppas voor de meiden had, stond ik om 15.00 netjes op het schoolplein. Er kwamen wat vriendinnetjes spelen en zo kon ik nog een paar uurtjes thuiswerken. 

Vrijdag 10 maart 2017

De Mamablogtour in Amersfoort begon pas om 11.30, dus ik kon lekker rustig aan doen in de ochtend. Amersfoort is maar een uurtje met de trein, maar het station ligt nog op 20 min van het centrum. Gelukkig werd de route goed aangegeven met pijltje op de grond. Ook scheen het zonnetje en zag ik zo al meteen de mooie plekjes van Amersfoort.
We werden ontvangen bij The Blueberry met koffie en Amerikaanse lekkernijen. De tour werd georganiseerd door Buttercup Sisters. Evelyne deed de tour en haar zus is de eigenaar van The Blueberry. Op de tour gingen ook mee Miryam en Merle van Mama Zijn en Linda names Mamsatwork. Niet een hele grote groep, maar wel gezellig.

Na de eerste kennismaking liepen we naar de eerste stop; Loods of Stock. Deze van origine pop-up store had een paar dagen geleden haar deuren geopend van hun 2e vaste winkel. Deze winkel hangt vol met samples van merken zoals LeChic en NoNo, allemaal voor de helft van de prijs of minder. De kledingmaten lopen van 62-170, dus voor elke moeder een walhalla om een leuk koopje te scoren.

 

In  het zonnetje liepen we verder langs de biblotheek op het Eemplein en natuurlijk langs de Koppelpoort. We gingen lunchen bij Spui en kregen daar lekkere courgettesoep en broodjes zalm, carpaccio en geitenkaas. We vervolgde de tour en gingen naar De Keizerin, een winkel vol vrolijke gekleurde kleding (onder andere mijn lievelingsmerk King Louie), accessoires en cadeautjes. Daarna was het alweer tijd voor de laatste stop. De winkel Arthur en Willemijn.met hun bijzondere missie BE-YOU-TIE-FULL 

 

Hierover kan ik nog veel meer vertellen, maar een uitgebreider veslag volgt binnenkort. Wel kan ik jullie alvast het leuke filmpje dat Miryam en Merle maakte van de dag, laten zien.

Zaterdag 11 maart 2017

Nu de vakantie weer voorbij is, zijn de balletlessen ook weer begonnen. Toch sloeg Grote Zus die van haar nog een weekje over. Vrijdagmiddag ontving ik namelijk een mailtje dat er een plekje vrij gekomen was tijdens het Sketcher Event in Amsterdam. Om daar op tijd te zijn (zonder haasten) redden we het niet om op haar les te wachten. Onderdeel van het programma was een dans instuderen, dus dat was een mooie compensatie. Omdat we op laatste moment waren uitgenodigd, was er alleen voor Kleine Zus een paar nieuwe Sketcher Twinkel Toes. We hadden dat al tegen Grote Zus gezegd, dus was de teleurstelling niet groot. Ze beloofde haar wel een paar na te sturen.

Voor wie de schoenen van Sketcher niet kent, het zijn bont gekleurde gympen met glitters en lichtjes in de neuzen. Als je loopt of springt gaan deze lichtjes branden. Je begrijpt dat er heel wat afgesprongen werd door de aanwezig kinderen. Aan een grote tafel mochten alle kinderen hun eigen Sketcher T-shirt versieren en werden ze om de beurt geschminkt met neonkleuren en nog meer glitters. 


Terwijl de kinderen daarna hun dansje gingen oefenen, dronken de (blog)mama’s gezellig samen koffie. Toen was het tijd voor het optreden, met black-light aan, zodat de schminkt mooi oplicht
en samen met de lichtjes in de schoenen. Ze wilde daarna nog lang niet naar huis, want de juffen hadden ook nog hoepels meegenomen om mee te oefenen. Het ziet er zo simpel uit als de juf het voordoet, maar dat viel nog flink tegen 😉

Thuis gekomen kwam een vriend voor ons lekkere spaghetti komen en nestelde we ons daarna op de bank voor de ontknoping van Wie is de Mol. Het was erg spannend geweest dit seizoen en tot op het laatste moment kon alle drie de finalisten de mol zijn. Het bleek Thomas te zijn! Die had ik zelf wel een paar keer op mijn verdachtenlijstje staan, maar bleef ook wel twijfelen. Omdat het een vermoeide dag was geweest gingen we allemaal daarna lekker vroeg naar bed. Vandaar ook dat deze blog ietsje later online verschijnt dan anders, maar na een drukke week was ik er wel aan toe om lekker vroeg onder de wol te kruipen.

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.