Stemwijzers voor ouders, welke kies jij?

Nog maar 2 dagen en dan mogen we weer naar de stembus. Volgens het journaal is 50% van de stemmers nog zwevend. Het kiezen van de partij die het beste bij je past is lastiger dan ooit. Om je te helpen bij het maken van deze keuze, zijn er verschillende stemwijzers te vinden op het Internet. Allemaal weer met een anderen invalshoek. Vandaag een overzicht van een aantal stemwijzers die passen bij het moederschap.

Stemwijzer voor ouders

Stemwijzer

De Stemwijzer is misschien wel het bekenste stemhulp online. Aan de hand van 30 actuele stellingen over diverse verkiezingsonderwerpen kun je zien bij welke politieke partij het dichtste bij jouw ideeën komt.

Stemwijzer

Kieskompas

Ook bij het Kieskompas worden er 30 stelling voorgelegd, waarover je je menig kan geven, Het verschil met de Stemwijzer is dat je kunt reageren op en vijfpuntsschaal: van helemaal mee eens naar helemaal niet mee eens ipv met ‘eens’, ‘oneens’ of ‘geen van beide’. De uitkomst is ook niet direct een stemadvies maar laat zien wat je positie is in het politieke landschap.Kiescompas

StemWijsOuders.nl

Dit jaar is er ook een speciale stemwijzer voor ouders met opgroeiende kinderen, de StemWijsOuders.nl. De 17 stellingen die je voorgeschotelt krijgt, gaan juist over onderwijs, opvoeden, de verdeling werk en zorg en opvang. Aan het eind krijg je te zien hoe jouw antwoorden op deze punten overeenkomen met die van de 13 politieke partijen die zijn meegenomen in deze stemwijzer.

De Libelle-kiescoach 

Speciaal voor vrouwen en lezeressen van de Libelle heeft ProDemos (ook de maker van de Stemwijzer) een stemwijzer gemaakt. De ‘Kiescoach’ gaat juist over de thema’s die belangrijk zijn ‘in het leven van de Libelle-lezeres’ en gaan over gezondheidszorg, onderwijs, vrijheid van meningsuiting, veiligheid, vluchtelingenopvang en pensioenen.

Groene Kieskompas

Een beter milieu en aandacht voor duurzaamheid staan voorop in het Groene Kieskompas. Deze stellingen laten zien hoe ‘groen’ de partijen zijn. Het is een initiatief van milieuorganisaties Natuur & Milieu, Vogelbescherming, Greenpeace, Milieudefensie Wereld Natuur Fonds en het Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid. De wijzer is ontwikkeld door Kieskompas.

De Mama wijzer

De Mamawijzer is niet zo zeer een stemwijzer zoals die hierboven genoemd zijn. Je krijgt geen stellingen waar je op kunt reageren, maar geeft wel een mooi overzicht van wat de standpunten zijn van de verschillende politieke partijen over onderwerpen die mama’s (to be) en hun kroost aangaan.

De Speldwijzer

Weet je het echt niet meer en kun je wel wat humour gebruiken bij het maken van je keuze, vul dan de Speldwijzer in. Let op: dit stemadvies is bindend!

Ben jij nog een zwevende kiezer of weet jij al waarop je 15 maart gaat stemmen?

Spread the love

7 thoughts on “Stemwijzers voor ouders, welke kies jij?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.