Persoonlijke Blog | Fotoblik week 17

Fotoblik wk 17De eerste week van de vakantie zit er alweer op. Het weer was niet echt om over naar huis te schrijven, veel regen en gure wind. Koningsdag leek daardoor in het water te vallen, maar gelukkig liet de zon zich toch nog een beetje zien. Deze week stonden verder in het teken van het Yoga Festival Leiden, waar ik de markt verzorgde en de TV-premiere van Fien  & Teun in boerderij ’t Geertje. We moesten er een flink stuk voor fietsen, maar dat was zeker de moeite waard en de meiden had er een topmiddag.


Zondag 24 april 2016
Vanochtend alweer heel vroeg uit de veren. Om 7.00 begonnen we met het opbouwen van het Yogafestival Leiden. De kramen voor de markt moesten we opzetten en gelukkig klopte mijn berekeningen en past het net. Ik weet niet hoe, maar precies om 10.00 stond iedereen klaar en kon het festival beginnen. Gelukkig had ik tussendoor nog even tijd om de workshop van VegaDutchie bij te wonen. Ze maakt een heerlijke smoothie, dip en chocoladetaart. Het festival trok bijna 300 bezoekers, die allemaal een hele leuke dag hebben gehad en daardoor wij dus ook. Moe maar voldaan kwam ik rond 22.00 thuis en ronde meteen mijn bed in.

 IMG_4557 IMG_4571

Maandag 25 april 2016
Vandaag was het gewoon weer maandag en moest er gewerkt worden. Het sjouwen van al die kramen was me niet in koude kleren gaan zitten, want toen ik op stond, leek het wel alsof er een vrachtwagen over me heen was gereden. Gelukkig had ik niet een hele drukke dag en kon rustig achter mijn computer blijven zitten voor het grootste gedeelte van de dag,

Dinsdag 26 april 2016
Omdat het vakantie is en daarbij slecht weer hebben we vandaag in de ochtend lekker een pyjama-dagje gehouden. Buiten op ons dek snoepte een klein muisje van het vogelvoer. Zo schattig.
’s Middags gingen we toch nog even de stad in en bezochten daarbij alle lievelingswinkels van Kleine Zus; de Intertoys, de Blokker (alleen maar gekeken en niets gekocht) en natuurlijk de HEMA. Daar namen we ook lekker wat te drinken met een taartje (want we moesten even schuilen voor de wind en regen)
Papa’s Liefste moest voor zijn werk naar Brussel en was pas laat thuis, dus aten wij oranje groentenfriet met een hamburger, om alvast in de stemming te komen voor morgen

Woensdag 27 april 2016 – Koningsdag
De weersvoorspellingen waren de afgelopen week heel slecht geweest voor Koningsdag. Daarom had ik er ook vanaf gezien om met de meiden op de vrijmarkt te gaan staan. Toen ik wakker werd hoorde ik de regen ook tegen de ramen en draaide me nog maar eens lekker om. Maar naar mate de ochtend vorderde, klaarde het weer toch wat op. Toch bleven we lekker binnen en keken naar de koninklijke familie in Zwolle. Uiteraard aten we daar een oranje Tompouce bij.
In de middag waagde we toch een poging naar buiten. Natuurlijk begon het toen net weer wat te regen. Gelukkig duurde dat maar kort en was het de rest van de middag droog, maar wel heel koud. We liepen een rondje over de vrijmarkt en kochten daar gelukkig niet heel veel. Wel zag ik overal mensen hun spullen weer inladen in de bakfiets. Helaas waren mijn flyers voor de BakfietsSale niet op tijd geleverd, maar als alternatief vroeg ik de mensen ik ze misschien wat informatie mocht sturen over de BakfietsSale op 29 mei en dat leverde mij toch heel wat e-mailadressen op.
’s Avonds werd het weer weer natter en nog kouder, dus bleven we gezellig, warme en droog thuis.
IMG_4598 IMG_4600

Donderdag 28 april 2016
Omdat we leuke plannen hadden voor vrijdag, hadden we de dagen even omgewisseld. De meiden gingen naar de creche en BSO en wij gingen aan het werk ’s Avonds kwam er een vriendinnetje van Grote Zus logeren dus dat was lekker keten totdat ze uitgeput in slaap vielen.

Vrijdag 29 april 216
Ondanks dat het natuurlijk wat later was geworden dan ander, waren de meiden al weer vroeg op. Papa’s Liefste ging gewoon werken, dus zorgde dat er wat te eten en te drinken was voor de meiden. Ik kon zo wat langer blijven liggen. Ik werd niet gemist, want de meiden waren gezellig met z’n drietjes aan het kleuren.
Na het aankleden en de lunch, was het tijd voor ons uitje van de dag We mochten namelijk aanwezig zijn bij de TV-premiere van het nieuwe seizoen van Fien & Teun, bij boerderij ’t Geertje. Dit was niet heel ver bij ons vandaag, maar toch zeker nog wel een dik halfuur fietsen. Het weer was wel wat opgeknapt, maar het waaide zeker nog wel flink. Kleine Zus ging in de Bakfiets en een van de meiden achterop en de andere fietsen. Zo konden ze af en toe afwisselen en dat ging heel goed.
We werden warm verwelkomt op de boerderij en keken samen met Fien en Teun naar de eerst aflevering in de koeienstal, tussen de koeien. Na de aflevering mochten we de rest van de middag nog allemaal leuke activiteiten doen op de boerderij, zoals pony-rijden en de kleine geitjes een flesje melk geven. De grote meiden vonden het paardje rijden heel leuk, maar Kleine Zus vond de geitjes heel erg leuk. We hadden een superleuke middag, maar moesten ook nog terug fietsen. Kleine Zus rolde zich op, op het bankje in de Bakfiets en de meiden ploeterde op de fiets terug naar huis. Maar dat deden ze heel dapper.

IMG_4643 FullSizeRender

Zaterdag 30 april 2016
Na de drukke dag van gisteren, weer lekker rustig de ochtend doorgebracht. ’s Middags naam Papa’s Liefste de meiden voor een paar uurtjes mee, zodat ik even wat tijd voor mezelf had. Heel rustig was het niet, want Oude Poes bleef maar mauwen. Uiteindelijk heb ik haar een paar uur naar buiten gegooid. Dat hielp ook maar van korte duur, want ze blijf voor de deur zitten mauwen. Ze hield pas op toen ze haar avond maaltje kreeg.
Omdat we nog een etentje te goed hadden bij de McDonald’s naar aanleiding van het verstoorde verjaardagspartijtje van Grote Zus. Bij binnenkomst merkt de manager direct de brief in mijn hand op en werden we meteen geholpen. Heel netjes en keurig werd het allemaal afgehandeld moet ik zeggen. De meiden waren uiteraard helemaal blij en ik hoefde niet te koken. Heerlijk!
’s Avonds ging ik nog even gezellig met wat vriendinnen een wijntje drinken in de stad, met bitterballen, altijd de perfecte combinatie.

IMG_4969 IMG_4973

Spread the love

3 thoughts on “Persoonlijke Blog | Fotoblik week 17

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.