Persoonlijke Blog | Fotoblik week 13

Fotoblik 13Deze week was een hele drukke week, met een verrassende einde. Kleine Zus was nog steeds ziek, we vieren mijn vaders 75e verjaardag en we gingen pootje baden aan de Zeeuwse Kust. Bekijk de afgelopen week in deze fotoblik.

 

Maandag 28 maart 2016
Vandaag was het 2e Paasdag. Gisteren hadden we er niet zoveel aandacht aan besteed ivm ons uitje naar Carre. We begonnen dus eerst het zoeken van de Paaseieren. Deze hadden we toch maar binnen verstopt, want de weersvoorspellingen waren niet al te best en er zou vandaag ook een storm over trekken. Kleine Zus was nog steeds niet helemaal fit en liet daarom Grote Zus alle eieren zoeken. De meeste had ze zo gevonden, maar voor een paar moest ze toch wat meer haar best doen.IMG_3328
Na het douchen en aankleden stond onze huisvriend voor de deur en gingen Grote Zus en papa met hem mee naar de AH Lentefeesten op de boerderij. Ze waaide nog net niet van de weg en het was er zelf ook nog best wel druk IMG_3342

Terwijl zij weg waren, versierde Kleine Zus de eieren en dekte ik de Paastafel met gekookte eitjes en lekkere broodjes. Ze waren net op tijd terug en konden we gezellig aan tafel. Kleine Zus niet, die blijf nog een beetje op de bank liggen

IMG_3340        IMG_3349

Dinsdag 29 maart 2016
’s Ochtends vroeg toch maar met Kleine Zus naar de dokter gegaan. Ze had de vorige dag een uur lang heel hard zitten huilen, zonder echt aanwijsbare reden. Nergens echt pijn en het enige wat ze kon zeggen was dat ze graag wilde huilen. Ook ’s nachts had ze weer gehuild en nu wel gezegd pijn in haar oor te hebben. Samen hadden we weer een nachtje op de bank geslapen.IMG_3352 De dokter kon wel een bolling van haar trommelvlies zien, in haar oor en schreef antibiotica voor. De rest van de dag dus thuis gebleven, samen op de bank (beetje bijslapen)

Woensdag 30 maart 2016
Kleine Zus knapte zichtbaar op met de Antibiotica. Opa paste in de ochtend op. Omdat Papa’s Liefste een belangrijke meeting had in de middag, loste ik opa af. Grote Zus mocht vandaag ook weer helemaal zelf naar huis toe fietsen vanaf school. Thuis gekomen, vertelde ze dat ze het eerste stuk toch met de BSO was meegelopen. Stoer van haar dat ze dat zelf geregeld had! In mijn blog schreef ik over wanneer je je kind alleen kan laten gaan fietsen

De rest van de middag thuis doorgebracht. Doordat ik eerder was weg gegaan op werk, moest ik thuis nog wat telefoontjes plegen, die uiteindelijk de hele middag in beslag namen.

Het leuke nieuws was dat ik gebeld werd door MamaPlaats.nl dat wij uitgekozen waren door StayOkay om aankomend weekend de StayOkay in Domburg te mogen testen! De familie van mijn moederskant komt uit Zeeland en ik heb daar dan ook veel zomer en andere vakanties doorgebracht. Na het overlijden van mijn moeder en mijn opa en oma, komt ik eigenlijk nog maar zelden in Zeeland. De uitgelezen kans dus om nu met mijn eigen kinderen de Zeeuwse Kust te gaan ontdekken.

foto2stayokay

Donderdag 31 maart 2016
Vandaag werd mijn vader 75 jaar! We vierden het eigenlijk pas vrijdag met al mijn zussen, aanhang en kids erbij, maar ’s middags kwam hij toch al even langs met een lekker stukje taart. Gelukkig was hij er iets voor 3’en en kon hij mooi nog even passen op Kleine Zus. Het gaat een stuk beter met haar, maar ze is duidelijk nog iets interns aan het uitvechten, want ’s middags valt ze nog steeds wel op slaap op de bank. Zo kon ik snel even Grote Zus ophalen van school.
Tot onze grote verassing zagen we dat De Kleine Zeemeermin weer te vinden is op Netflix! Die hebben dan ook gezellig samen gekeken,

IMG_3366
Grote teleurstelling van de dag was dat de vaatwasser stuk ging en ik dus ouderwets weer moest afwassen. In wanneer je je kind alleen kan laten gaan fietsen beschreef ik waarom ik daar ook alweer een hekel aan heb
IMG_3419Vrijdag 1 april 2016
De dag begon met een gewone werkdag en Kleine Zus ging ook weer naar de creche. De antibiotica slaat wel aan en ze is weer een stuk actiever en vrolijker. Gelukkig vindt ze het drankje niet vies en zelfs erg leuk om het zelf met het spuitje in haar mond te doen.
Na werk, snel Kleine Zus opgehaald en naar huis gefietst. Daar was Grote Zus 10 minuten eerder al aangekomen. Omdat ze voor deze keer ook de huissleutel had meegekregen, was ze zelf naar huis gefietst en binnen gekomen. Wat een grote meid wordt ze dan ineens. Nog geen 3 minuten nadat ik binnen was stond de meneer met de Indische Rijsttafel al voor de deur. Te ere van mijn vaders 75e verjaardag zouden we met z’n alle bij ons eten.Omdat ik geen tijd had om zelf te koken en Indisch zijn lievelings keuken was, hadden we een rijsttafel voor hem bestelt. Mijn zussen druppelde een voor een ook binnen. Mijn jongste  zus had ook haar nieuwe vriend meegenomen, dus het was leuk om zo ook hem eens te zien en kennis te maken. Het eten was heerlijk met spekkoek na,
IMG_3445
Rond 21.00 was iedereen wel weer vertrokken en sprongen wij nog snel in de auto naar Domburg. Het was nog wel anderhalf uur rijden, dus we hadden de kinderen alvast in pyjama gestopt, zodat ze alvast wat in de auto konden slapen. Helaas waren we wat te haastig in de auto gestapt, want bij aankomst bleek Grote Zus geen schoenen bij zich te hebben…. Ik had het haar nog speciaal gevraagd, maar blijkbaar had ze gezegd dat ik ze moest pakken en dat heb ik niet gehoord.
De StayOkay Domburg is in een oud kasteel met slotgracht er omheen. We konden er met de auto niet voor de deur komen en moest op een terrein achter het kasteel parkeren. Daarna moesten in het pikkedonker, met onze koffers en 2 kinderen op de arm er naar toe lopen. Dat was nog een hele klus kan ik je zeggen. Aangekomen bleek dat ze voor ons de torenkamer hadden gereserveerd! Hoe leuk om in een kasteel te mogen slapen en dan ook nog in een torenkamertje. Voor de meiden was er een stapelbed. Voor onze bedden moesten we nog een extra trapje op. Daar vonden we ook nog een mooie welkomsbriefje met een blikje Zeeuwse Babbelaars en het leuke spel Family Klets. Dat maakt weer een hoop goed en tevreden kropen we allemaal in bed.
IMG_3448      IMG_3449

Zaterdag 2 april 2016 
Door de late uurtjes, sliepen we allemaal “uit” tot 8.30. Ons arrangement was inclusief het ontbijt, een lunchpakket en fietsenverhuur. We hebben al eens eerder overnacht in een StayOkay en het heerlijke verse brood was ons zeker bij gebleven. Na het ontbijt moesten we eerst schoenen gaan regelen voor Grote Zus. Het zonnetje scheen, maar het was zeker nog te koud om het hele weekend verderop blote voeten te lopen. Omdat we pas na 14.00 een fiets konden lenen met een zitje achterop, besloten we eerst te rijden naar Domburg. Domburg is een echt toeristendorp dat stikt van de hotels en huurhuizen, dus de winkels zijn daar ook op gericht. We konden alleen slippers vinden, dure Vans of van die Wheelies (schoenen met wieltjes eronder) Die wilde ze natuurlijk wel heel erg graag hebben, maar dan zou ze een soort cadeautje krijgen, terwijl ze toch eens moest leren beter op haar spullen te letten (en iets te doen als het haar gevraagd werd). We konden niet slagen in Domburg, dus reden we toch maar naar Middelburg. Daar in de stad vonden we een schoenenwinkel, waar Papa’s Liefste 2 paar schoenen kochten en Kleine Zus Elsa & Anne sandalen kreeg, maar we voor Grote Zus niets konden vinden. Uiteindelijke slaagde we toch bij de H&M.
IMG_3493 IMG_3499 IMG_3498

Kleine Zus stortte daarna in. Ze is toch nog niet helemaal fit en heeft toch nog echt wel een slaapje in de middag nodig. In de auto terug naar het kasteel kon ze even slapen. Dat hielp, want toen we van de auto naar het kasteel liepen en we zeiden dat we met de fiets naar het strand konden gaan, werd ze heel enthousiast.
We hoefde maar een klein stukje eerst door het bos te fietsen en daarna door de duinen om bij het strand te komen. De meiden wilde meteen hun schoenen uit en met hun voeten door het zand lopen. Zelfs voor pootje baden deinsde ze niet terug. Helaas was het niet zo zonnig als ze op het journaal beloofd hadden, maar dat mocht de pret niet drukken. Ze vonden het geweldig op het strand. Wij keken toe en aten onze lunchpakketjes.
IMG_3513 IMG_3574 IMG_3524 IMG_3575

Terug in het kasteel hebben we nog even een uurtje op bed geleden en zijn daarna naar de pizzeria in Domburg gegaan. Het smaakte heerlijk, de meiden at heel goed en kleurde mooi hun Woezel en Pip kleurplaat in en het was heel gezellig. Nadat we de meiden in bed hadden gelegd, namen wij nog een afzakkertje in de bar.

IMG_3602   IMG_3617

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.