Never a Dull Moment week 30 2019

Weekoverzicht | Never a dull moment week 30; hittegolf, Summerschool en niet hoeven koken

De eerste week van de vakantie zit er alweer op. En wat een zomers weer was het; we hadden een heuse hittegolf. Voor mij begon de vakantie ook goed, want ik heb geen avond hoeven koken. De meiden hadden nog niet helemaal vakantie, want zij gingen deze week naar het Engelse Summercamp Engels voor Bengels. Een beetje school, maar wel een heel leuke school.

Weekoverzicht | Never a dull moment week 30

Zondag 21 juli

Al vroeg zaten we in de auto op weg naar Blijdorp in Rotterdam. Daar hadden Grote Zus en haar vriendinnetje een nachtje gekampeerd in het kamelenverblijf, tijdens ZooCamp. Bij het Long House in Azië vonden we de meiden weer, daar waren ze net de zwijntjes aan het voeren. Ze hadden een ontzettend leuke tijd gehad. Zo hadden ze zelf hun eten moeten maken en van 00.00-2.00 uur een speurtocht gedaan in de dierentuin. Veel slaap hadden ze dus niet gehad, want om 6.00 uur waren ze alweer wakker gemaakt om hun kamp op te breken en de dieren te gaan voeren.

Het was maar goed dat haar vriendinnetje door knieklachten een rolstoel had gehuurd, want zo konden we met een extra grote omweg door het park, en met alle slaapspullen op de rolstoel terug naar de auto. Een niet te groot rondje, want de meiden waren bekaf 😉

Na een kort dutje in de auto was ze toch wel weer over de ergste slaap heen. Thuisgekomen werd dan ook meteen de buurjongen gehaald, omdat we van Nintendo hun nieuwste spel Mario Maker 2 hadden gekregen. Daarbij kwam ook een mooie badhandoek voor deze zomer aan het strand of zwembad, of gewoon in de woonkamer.

Vanwege het mooie weer en natuurlijk de vakantie staken we ’s avonds gezellig de BBQ aan.

Maandag 22 juli

Ook al is de vakantie bij ons nu echt begonnen, deze week gaan ze toch nog een weekje (geheel vrijwillig) naar de Summerschool Engels voor Bengels. Voor Grote Zus zal het al de 5e keer zijn en Kleine Zus al de derde keer. De hele week gaan ze leuke dingen doen, zoals dansen, art, spelletjes en sportdag. De juffen hier spreken echter alleen maar Engels tegen de kinderen. Op een speelse manier pikken ze al veel op van deze taal. Daarbij hebben ze ook veel lol.

Nadat we de meiden hadden afgezet, werkten wij allebei een paar uurtjes om daarna samen uit lunchen te gaan. Wij hadden namelijk wat te vieren, want vandaag 24 jaar geleden kregen wij verkering. Dat is niet niets natuurlijk, al lijkt de tijd soms ook te zijn omgevlogen.

Omdat we het ook samen met de meiden wilde vieren, namen we ze na hun eerste Summercampdag mee uit eten. Voor de verandering eens naar een echt restaurant, zonder kindermenu en patatjes. Maar de carpaccio, de bietstuk en het toetje gingen er zeker wel in.

Dinsdag 23 juli

Nadat de meiden weer waren afgezet op Summerschool, ging ik voor een brainstormsessie van een E-Health project naar mijn werk in Katwijk. Papa’s Liefste zette mij daar af en ging zelf een paar uur werken in een strandtent. Het weer was daar perfect voor.

Hij haalde mij alleen niet meer op, want na mijn brainstormsessie nam ik de bus naar Den Haag. Hier had ik afgesproken met Miriam om samen de verkoeling op te zoeken van de bioscoop. Ik had zo ook nog even de tijd om bij de Decathlon langs te gaan om voor de meiden een paardrijbroek en handschoenen te halen voor hun ponykamp van volgende week.

Miriam en ik gingen naar de Lion King. De meiden waren wel wat jaloers, want ze willen hem ook graag zien deze zomer. Maar na het zien van de film, weet ik niet of ze hem misschien niet te eng zullen gaan vinden.

Na afloop van de film ging ik met de trein weer naar huis en haalden Papa’s Liefste en de meiden mij op van het station. We hadden afgesproken met Martijn en Nataly van Yogasmiley in het Ghoybos, vlak achter de pannenkoekenboerderij. Omdat er in de Vakantiepas een bon zat voor een gratis kinderpannenkoek, besloten we die maar meteen in gebruik te nemen.

Omdat we wat sneller uitgegeten waren dan ik had gedacht, gingen we alvast naar het Ghoybos. Recent is dit gedeelte geopend en is er een grote glijbaan en kabelbaan. Ondanks dat het nog best warm was, speelden de meiden er met veel plezier.

De reden dat we hier hadden afgesproken was om dat de meiden model mochten staan voor een fotoshoot voor een nieuw project van YogaSmiley; een ouder-kind minicamp in september. Als echte modellen stonden ze voor de camera!

Woensdag 24 juli

Terwijl Papa’s Liefste voor zijn revalidatietraject een uurtje ging trainen, kon ik mooi in het ziekenhuis ernaast ook even overleggen over het komende scholingsjaar. De rest van de dag had ik even tijd om wat te werken aan mijn blog. Nadat de meiden weer terug waren van SummerCamp haalde ik pizza voor ze, want ik ging die avond uit eten met mijn collega’s om de zomerperiode in te luiden.

We hadden een heerlijk Spaans restaurant uitgekozen, wat prima paste bij de hittegolf van het moment. We kozen voor tapas en natuurlijk sangria met churros als toetje.

Donderdag 25 juli

Vandaag ook weer even een rustig dagje thuis. Maar zoals ik al in de intro zei, is dat ik deze week geen dag heb hoeven koken. We haalden vandaag de meiden dan ook een halfuurtje eerder op van Summercamp om daarna door te rijden naar Rotterdam. Dat was maar goed ook, want ook al is het vakantie, we deden er meer dan een uur over. In Rotterdam opende vanavond het buitenterras van de Foodhallen. Ter ere daarvan waren wij uitgenodigd om een kijkje te komen nemen.

Maar voordat we naar het terras gingen, kregen we eerst nog een rondleiding door de mede-eigenaar Zing-Kyn Cheung. De Foodhallen zitten in een oud pakhuis op de Kop van Zuid. Hier vind je 15 verschillende eettentjes met de heerlijkste gerechten, van over de hele wereld. Toen de zon een beetje gezakt was en het terras wat meer in de schaduw gekomen was, kregen we een heerlijke proeverij aangeboden door Backyard, Bavette, en Vietyam.

In één woord was het heerlijk; het eten, de locatie, de drankjes en de muziek van Juliet July. De meiden aten ook lekker mee en vonden heerlijke verkoeling met waterspuiten met een fan.

Voordat we naar huis gingen, namen we nog een toetje mee voor thuis; een cake-pop en een cupcake van Ten to Three Bakery.

Vrijdag 26 juli

Vandaag gingen de meiden voor de laatste dag naar hun Summercamp. Terwijl zij nog een keer hun dansjes oefenden en de high tea voor de ouders voorbereiden, ging ik nog een paar uur werken. Daarna was het tijd voor de Graduation van de dames. Beiden werden ze als een van de eerste naar voren geroepen, omdat ze hun 5e (Grote Zus) en 3e (Kleine Zus) ster kregen. Daarbij hoorde voor Kleine Zus een Engels voor Bengels Hoodie en voor Grote Zus een verrassing met de post.

Na de plechtigheid was het tijd voor de optredens van de groepen. Ze hadden weer goed geoefend. Om deze week, toch een beetje een extra schoolweek, besloten we nog even een ijsje te halen.

Door de warmte had niemand echte meer veel honger, dus haalden we een stokbroodje en wat kaasjes. En zo hoefde ik ook vandaag niet te koken.

Zaterdag 27 juli

Vandaag konden we eindelijk even een beetje uitslapen. Maar niet te lang, want we moesten nog de tas voor Grote Zus haar ponykamp. Rond 11.00 uur werd ze door haar vriendinnetje opgehaald. Net op tijd hadden we alles ingepakt.

Terwijl zij onderweg waren, ruimden wij thuis nog eens flink op. Mijn neef uit Engeland had mij gisteren een appje gestuurd dat hij last-minute in Amsterdam moest zijn en graag wilde komen lunchen. Hij was nog nooit bij ons thuis geweest, dus dan wil je wel even wat extra indruk maken. Zo’n opruimronde is sowieso af en toe wel eens goed.

Het was heel gezellig en mijn zus kwam ook nog even langs voor de lunch. Aan het einde van de middag brachten we hem naar Schiphol voor zijn vlucht naar huis. Op de terugweg reden we nog even naar de supermarkt voor wat vlees en salade voor de BBQ. Onze huisvriend kwam gezellig mee-eten en zo hoefde ik een week lang niet te koken.

Is een paar dagen niet te hoeven koken, ook vakantie voor jou?

Spread the love

One thought on “Weekoverzicht | Never a dull moment week 30; hittegolf, Summerschool en niet hoeven koken

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.