Never a dull moment week 22

Weekoverzicht | Never a dull moment week 22 met een make over, het Klassentheater en een minivakantie.

Deze week hadden we weer een paar leuke uitjes op de agenda. Dat kwam deels ook doordat de meiden maar 2 dagen naar school hoefden i.v.m. Hemelvaart en een paar studiedagen op school. Maar gelukkig hadden we tussendoor ook nog wel tijd om lekker een beetje bij te komen van afgelopen tijd.

Never a dull moment week 22

Zondag 26 mei

Na een nachtje slapen op het scoutingterrein mochten we onze Welp weer komen ophalen. Ze had het superleuk gehad, spelletjes gedaan, wraps gegeten en natuurlijk pas laat gaan slapen.

Ze kwam dan ook wat verfomfaaid van het terrein af. Gelukkig had ik schone kleren mee en kon ze zich in de auto een beetje opfrissen, want we reden meteen door naar een bijzonder feestje in Amsterdam.

In het Haartheater waren we uitgenodigd voor een speciale L.O.L. Surprise! Make over ter ere van de nieuwe Makeoverserie (lees hier het hele verslag). De meiden konden er zich laten opmaken, nagels lakken en plaatsnemen in de kappersstoel.

Daarna mochten ze ook nog speciale L.O.L. Surprise kleding aan doen en accessoires gebruiken voor een mooie pose op de Catwalk. Er was zelfs een echte fotograaf om dit vast te leggen.

En als kers op de taart kwam ook nog OnneDi even langs op dit event. Natuurlijk wilde de meiden nog wel even met haar op de foto en een praatje maken. Ze heeft zelfs ook nog Kleine Zus haar nieuwe L.O.L. Stickeralbum gesigneerd (klik hier om ook zo’n stickeralbum te winnen).

Na deze gezellige middag gingen we snel maar weer naar huis voor een rustige avond, want iedereen kon wel een avondje vroeg naar bed gebruiken.

Maandag 27 mei

Terwijl de meiden op school zaten, werkte ik een aantal uurtjes in het ziekenhuis. Na school wilde Kleine Zus graag spelen met haar vriendinnetjes, maar het leek ons allemaal verstandiger om dat vandaag maar even niet te doen. Vanavond zouden ze elkaar allemaal weer zien op het Klassentheater en was even een middagje rust daarvoor een goed plan.

Samen met Ben Bus (de leermethode op school) namen ze de ouders mee langs alle onderwerpen die ze het afgelopen jaar hadden geleerd. Het was erg leuk gedaan met veel vrolijke liedjes en dansjes en zelfs een quiz voor de ouders.

Dinsdag 28 mei

Vanwege Hemelvaart (donderdag) en twee studiedagen (woensdag en vrijdag) was dit alweer de laatste dag school voor deze week. Waarschijnlijk door alle zenuwen van gisteren had Kleine Zus weer een moeizame start en kwamen we een half uur te laat op school. Volgens de juf was zij daarin niet de enige geweest.

Omdat wij Papa’s Liefste en ik daarna een evaluatiegesprek hadden bij de kunstzinnige therapeut, dronken we eerst samen even een kopje koffie voordat we daar heen reden.

De rest van de ochtend/middag ging ik weer aan de slag met Pinterest. Aan de ene kant heel fijn om het samen te doen, maar omdat het ook wel weer heel gezellig is, kletsen we meer dan dat we er aan werken 😉

Uit school mocht Kleine Zus vandaag dan wel uitspelen. Ondertussen maakte ik alvast het eten klaar voor de meiden en Papa’s Liefste, want zelf ging ik gezellig uit eten met een vriendinnetje.

Woensdag 29 mei

Gisteravond had ik nog een berichtje gekregen van Miriam of wij zin hadden om met haar en haar meiden mee te gaan naar Duinrell. Daar hadden de meiden zeker wel oren naar. De vorige keer dat wij er waren, was toen het nieuwe La Place restaurant opende en we alleen nog tijd hadden om te gaan zwemmen daarna. Het beloofde een mooie dag te worden, dus dat zat zeker mee.

Het was een prima dagje, waarin de meiden leuk met elkaar speelden in de grote speeltuin en het Sprookjesbos. Door de vele schoolreisjes waren de rijen voor de attracties behoorlijk lang. Toch gingen ze een paar keer in de Kikkerachtbaan en zelfs in de Dragonfly. We sloten de dag af in het pannenkoekenhuisje naast Duinrell.

Donderdag 30 mei

We hadden voor vandaag eigenlijk niets gepland staan, dus maakten wij er een lazy ochtend van. We deden wat klusjes rond het huis en ruimden eens flink op. Als beloning mochten de meiden kiezen wat ze ’s middags wilden gaan doen. Ze kozen voor de film. Ze wilden heel graag de Pokémon Detective Pikachu nog zien.

Vrijdag 31 mei

Vandaag had Kleine Zus een kinderfeestje in de indoorspeeltuin. Hierdoor kon ze helaas niet mee met Grote Zus en mij naar Avifauna. Maar omdat ze al dagen uitkeek naar dit feestje, had ze daar helemaal geen moeite mee, toen Papa’s Liefste ons daar afzetten.

Ik denk dat het ruim 30 jaar geleden was, dat ik hier voor het laatst ben geweest. Op het kasteeltje na en de plek van de speelhal in de speeltuin, herkende ik er nog maar weinig van terug. In de speeltuin zat Miriam al op het terras. De meiden hadden het er prima naar hun zin, dus bleven we daar ook meteen maar lekker even zitten.

Pas na de lunch gingen we het park in om de vogels te bekijken. Maar er waren ook loslopende ringstaartmaki’s, die heel dichtbij kwamen. In de kas mochten de meiden de Lori’s voeren, maar dat was best wel een beetje spannend. Na een ijsje gingen Miriam en de meiden weer naar huis. Grote Zus en ik maakte nog een rondje langs de flamingo’s.

Nadat we Kleine Zus ook weer hadden opgepikt, reden we nog snel even langs de bakker. Op advies van vriendinnen had ik namelijk mijn eerste Too Good To Go pakket besteld. Dit zijn verrassingsboxen van etenswaar die aan het einde van een verkoop dag over zijn. Deze kun je voor 5 euro reserveren, maar dan weet je van tevoren niet wat je krijgt. Wij waren heel blij met deze zak, want dat betekende een lekker ontbijtje en lunch voor morgen.

Zaterdag 1 juni

Omdat we toch een beetje vakantie hebben, hadden we vandaag weer een rustige dag ingepland. Grote Zus ging naar scouting en wij rommelden wat in huis. Het was erg mooi weer, dus een goed moment om ons dek aan de achterkant van het huis zomerklaar te maken. De meiden en ik maakte de glazen omheining schoon en Papa’s Liefste haalde wat overhangende takken weg. Vanwege de spuugluis in de boom, kunnen we er nu niet echt lekker onder zitten.

’s Avonds had Papa’s Liefste een eet-date, dus aten de meiden en ik wat simpels. Zij wilde graag een filmavondje, dus besloot ik lekker lang buiten te blijven zitten met Netflix op mijn laptop.

Hebben jullie ook een lekker zonnig weekend gehad?

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.