Never a Dull Moment week 19

Weekoverzicht | Never a dull moment week 19 – vakantie, hoofdpijn en dagje Duitsland

We hadden deze week nog een weekje vakantie en wat hebben we geboft met het mooie weer! Deze week wisselde we dagen met leuke uitstapjes naar Amsterdam en zelfs Duitsland af met rustige dagen. Ook omdat ook deze week Kleine Zus weer een dagje ziek was en we de vakantie ook een beetje nodig hadden om bij te komen en op te ruimen. Beide is ook goed gelukt deze week! Lees maar mee.

Never a Dull Moment week 19

Zondag 6 mei

Wat een heerijk zondag! De zon scheen al vroeg, dus we dronken lekker koffie buiten met nog een stukje van de aardbeientaart. Het voelt ook echt als zomervakantie in plaats van de meivakantie. Hopelijk kunnen we nog veel van dit soort dagen verwachten in de vakantie.

De rest van de dag hebben we gerommeld in huis. Opgeruimd, schoongemaakt en lekker buiten gespeeld in de zon. Tegen borreltijd besloten we het er op te wagen en te kijken of er nog een plekje vrij was bij ons favoriete stekje. Gelukkig was er nog een tafeltje, maar toch wel in het zonnetje. Gelukkig had ik de zonnebrand meegenomen en konden we ons allemaal nog even goed insmeren.

Omdat het zo lang, nog zulk lekker weer was, besloten we te blijven voor te eten. Op Social media had ik vernomen dat het vandaag anti-dieet dag was, maar toen had ik mijn salade (wel met gebakken geitenkaas) al bestelt. Ze waren de lepeltjes voor de appelmoes vergeten, dus deden we het maar zo 😉

 

Maandag 7 mei

Vandaag hoefde ik niet in het ziekenhuis te zijn, maar gingen de meiden wel naar de BSO en spelen bij een vriendinnetje, zoals elke maandag. Eigenlijk had ik een hele lange wachtlijst met dingen die ik moest regelen en doen. Maar ik besloot een baaldag in te lassen. Soms heb je dat even nodig. Ondanks weer een hele mooie dag, bleef ik vandaag op de bank, in pyjama, met taart en mijn laptop op schoot. In plaats van werken, keken ik naar Catfish op MTV en een vreselijke show waar mensen tatoeages voor elkaar bedachten. Deze werden dan zonder het te zien geplaatste. Ongelofelijk dat er mensen daar voor te vinden zijn….

Om half 6 wilde ik Kleine Zus van de BSO ophalen, maar die bleek met de late zwemgroep te zijn meegegaan ipv de vroeg. Hierdoor zou ze pas ruim na 6 uur weer terug zijn. Dus fietste ik maar weer haar huis. Grote Zus belde om haar vriendinnetje mocht blijven slapen. Omdat we de volgden dag vroeg naar Amsterdam zouden gaan, kwam dat wel mooi uit. Na een luie dag, ging ik die avond toch nog naar mijn uurtje Pilates, zodat ik toch nog aan wat spieroefenigen vandaag kwam.

Dinsdag 8 mei

Om 9 uur stond Miriam al voor de deur. Samen hadden we een afspraak bij het PR bureau X Factory. Omdat we tijdens de persdagen niet konden komen, mochten we nu alsnog een kijkje komen nemen naar de nieuwe herfst/wintercollecties. De meiden vinden het superleuk om mee te gaan, want ze mogen dat alvast de nieuwe kleren van Hound, Indian Blue Jeans, Quapi en Frankie & Liberty proberen.

    

Na afloop kregen ze ook nog een mooie pet en een goodiebag mee naar huis. De meiden vonden het super en de dag was nog niet voorbij! Miriam moest voor en vergadering in de buurt van de Arena zijn, dus reden we met haar mee. Ik had een tijdje terug kaartjes gekregen voor de film Sherlock Gnomes, dus besloten we deze te gaan zien. Het was vandaag toch te warm om iets anders te gaan doen. Geheel in stijl keken de meiden en ik naar deze spannende film over verdwenen tuinkabouters in London.

Omdat Miriam niet de hele middag in vergadering zou zijn, bleven we na de film nog even hangen op de Arena Boulevard. Daar keken we even bij de Esprit Outlet en de Media Markt. Tegen 3 uur liepen we terug waar Miriam ons had afgezet en reden we zo gezellig weer mee terug naar huis. Wat een service!

Thuis gekomen, lag er een pakketje van EVE Sleep in mijn bakfiets. Naar aanleiding van onze foto gemaakt tijdens de persdag van Bobbery Amsterdam, stuurde zij mij een linnen dekbedovertrek. Die moesten we vanavond dus meteen maar eens uitproberen, want er is niets lekkerder dan te gaan slapen onder verse lakens.

Woensdag 9 mei

Vanochtend moest ik werken en zou Papa’s Liefste een paar uur thuiswerken. Ik had Kleine Zus al vroeg naar beneden horen gaan en ging dus even kijken of ze al aangekleed was. Op de bank lag zij stilletjes te huilen. Meteen keek ik waar Grote Zus was, maar die lag nog in haar bed. Kleine Zus klaagde over hoofdpijn, net als vorige week. Gelukkig had ik nu op tijd een emmer gepakt, voordat ze weer de bank onder spuugde. Een pilletje wilde ze niet en liet ik haar dus onder een dekentje op de bank achter.

Op mijn werk vertrouwde ik het toch niet en belde voor een afspraak bij de huisarts. Daar konden we gelukkig ’s middags al meteen terecht. Net als wij, dacht de huisarts ook aan migraine. Zelf heb ik daar ook last van en ook al toen ik klein was. De huisarts wilde toch graag dat ook een kinderarts even er naar zou kijken. Zij zorgde ervoor dat we aan het einde van de middag een afspraak hadden staan voor volgde week. Gelukkig knapte Kleine Zus weer op en leek nergens meer last van te hebben en lustte ze best een ijsje, toen er een ijscoman door de straat reed

Donderdag 10 mei – Hemelvaart

Vandaag hadden we helemaal geen plannen – behalve dan dat ik mij al weken had voorgekomen om nu ook de kledingkast van Kleine Zus een goed uit te zoeken. Met dit mooie weer was het zeker wel tijd dat er meer zomerjurkjes in haar kast zouden komen te hangen, die ze zou passen. Ook een deel van de kleding die uit Grote Zus haar kast was gekomen, was nog niet opgeruimd. Ik heb een sorteersysteem waarbij de te kleine kleding van Kleine Zus naar het nichtje gaan en oude kleding van Grote Zus in de kast van Kleine Zus gaan. In de bakken die dan leeg komen, kan dan weer de te kleine kleding van Grote Zus. Altijd een flinke klus, maar blij als het weer gebeurt is. Kleine Zus was ook erg blij met haar nieuwe roze spijkerjasje (nauwelijks gedragen door Grote Zus), samen met haar nieuwe Claesen’s zomerhoedje (gekregen van X Factory) en 3 omgeknoopte swaddles kan ze zo mee op vakantie naar Ibiza.

’s Avonds keken we natuurlijk naar de halve finale van het Eurovisie Songfestival. Tot het laatste moment was het nog spannend of Waylon wel door zou gaan naar de finale van zaterdag. Gelukkig mocht als laatste van de 10 toch door.

Vrijdag 11 mei

Terwijl de meeste mensen vrij hadden genomen op deze dag na Hemelvaart, gingen wij wel gewoon naar werk en de meiden naar de BSO. Het was dan ook erg stil op mijn werk en dat is altijd lekker om wat achterstallige administratie weg te werken. Al lukte dat minder dan ik had gepland, omdat de Fysio kwam vragen of ik wilde assisteren met de loopgroep. Elke week nemen zijn een aantal patienten mee de duinen in om te werken aan conditie en balans. Omdat haar collega ook vrij had genomen, stond ze er alleen voor. Op een dag als deze zei ik natuurlijk geen nee tegen een lekkere wandeling buiten!

Thuisgekomen lag er alweer een pakketje in de bakfiets. Deze keer was het de Monsterdoos. Een doos voor lekkere producten om thuis eens uit te proberen. De waarde van de inhoud is ruim €40, maar je bestelt hem al voor €12,95 inclusief de verzendkosten. De meiden wilde hem natuurlijk meteen unboxen!

De inhoud is ook deze keer weer heel tof! Speciaal voor de Moederdag Bloghop, mag ik ook zo’n doos weggeven. Meedoen kan nog t/m 20 mei. En hop dan meteen na deze winactie door naar de andere 22 Mamabloggers, want die hebben allemaal een mooie winactie georganiseerd tijdens de Moederdag Bloghop

Zaterdag 12 mei

Vandaag geen balletles ivm de vakantie, maar toch waren we al vroeg op. We mochten namelijk een bezoekje brengen aan Sealife en het LEGO Discovery Centre in Oberhausen. Nu klinkt Duitsland voor een dagje ver weg, maar eigenlijk is het voor ons maar 2 uur rijden en dus best te doen. Na een uurtje rijden stopte we voor koffie en kwamen daarna mooi op tijd in Oberhausen aan.

We besloten eerst naar SeaLife te gaan. Van de vorige keer hadden we geleerd dat dit een betere planning was. In SeaLife loop je in circa 1,5-2 uur langs alle mooie aquaria en kun je daarna de rest van de dag spelen in het LEGO Discovery Centrum. Het was een prachtig schouwspel om al die gekleurde visje te zien en andere dieren die leven onderwater. Ook konden we buiten bij de Otters kijken en mochten de meiden een zeester en anemoon aanraken.

Tegen lunchtijd hadden we waren bij het einden van SeaLife gekomen. We besloten te gaan lunchen in het LEGO Discovery Centre. Van de vorige keer kon ik mij herinneren dat ze een goede deal hadden met het kindermenu. Voor €5-6 krijgen de kinderen een hotdog of donut, wat te drinken, een appel, zakje snoep, een bon voor een Slush Puppie en een Lego sleutelhanger. Alleen de sleutelhanger kost al €5 in de shop en heb je een leuk aandenken ook meteen op zak.

De meiden wilde natuurlijk alleen maar spelen, dus hun lunch was zo op. Het fijne van het LEGO Discovery Centre is, is dat het een afgesloten ruimte is met veel verschillende hoekje, waar de kinderen zich kunnen vermaken. Er is een Ninjago training, een Harry Potter attractie met vliegende fietsen, Bouw-workshops, een Piraten klimschip, Duplo-, LEGO Friends en LEGO Race hoek waar ze naar hartelust kunnen bouwen, een Schminker en een bioscoop met 4D. Meer dan genoeg dus om zich uren te vermaken. Voor de ouders zijn er zitjes bij het restaurant, een beetje in het midden. Er is daar ook een Wifi-punt, dus je kunt zelf ook wat werken, terwijl de kinderen spelen. De dames vermaakte zich dan ook meer dan prima

   

Rond een uur of 5 vonden wij het wel weer welletjes en besloten een restaurantje op te gaan zoeken in het naast gelegen CentrO Dit enorme winkelcentrum bleek open te zijn tot 20.00, dus besloten we eerst nog even te gaan shoppen. Zo kochten we wat nieuwe zomerkleren bij de ZARA, nieuwe Birkenstock en slaagde Papa’s Liefde in de Apple Store. Omdat de meiden toch wel moe waren van de hele dag, sloegen we het eten daarover en stopte onderweg voor een snelle burger. Tegen 21.00 waren we weer thuis. Moe, maar voldaan

Heb jij ook zo genoten van het weer deze week of moest je (alweer) werken?

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.