Never a Dull Moment week 3

Weekoverzicht | Never a dull moment week 3

De derde week van het jaar zit er al weer op. Dat betekent dat Blue Monday voor de deur staat, de meest depressieve dag van het jaar. Gelukkig hebben we daar deze week niet veel last van gehad, want we hebben een lekker rustig weekje gehad, maar ook natuurlijk diverse leuke dingen gedaan. En om Blue Monday tegen te gaan organiseer ik volgende week een Feelgood-Winweek.

Never a Dull Moment week 3

Zondag 13 januari

Na de Yogales reden we meteen door naar de Ikea. We hadden daar bij ons eerder bezoek een paar lampen gezien die we eigenlijk wel mooi vonden om in onze vide te hangen. We hikken al een hele tijd tegen een goede lamp daar aan en nu hadden we de knop doorgehakt. Voordat we weggingen hoorden we dat Grote Zus haar vriendje (en onze overbuurjongen) ook naar de Ikea zou gaan voor een nieuw bed. In het restaurant vonden we een mooi plekje met uitzicht op de roltrap en konden we ze zo binnen zien komen.

Grote Zus mocht met ze mee het bed uitzoeken en wij bleven even wachten. Hun auto is kleiner dan die van ons, dus als zij Grote Zus mee naar huis namen, pasten alle dozen van het bed mooi bij ons in de auto. Zo kon de buurman meteen die middag nog aan de slag om het bed in elkaar te zetten.

Natuurlijk gingen wij niet alleen de deur uit met onze nieuwe lampen, maar voor Kleine Zus, onze kunstenaar, kochten wij een houder voor een grote rol papier. Deze heeft ze thuis helemaal zelf in elkaar gezet. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met het leren in elkaar zetten van Ikea-bouwpakketten 😉

Essie Repstyle Collection Nagellak

Terwijl ik ’s avonds lekker op de bank naar Heel Holland Bakt keek, zette ik alvast de blog voor morgen klaar. Mijn zus zal voor mij de beautyblogs gaan verzorgen en dit was haar eerste review over de Essie Repstyle Colletion Nagellak. Superleuk dat we zo kunnen samenwerken.

Maandag 14 januari

Het is weer maandag! Deze week val ik nog een paar uur in voor mijn collega die met zorgverlof is. Dat betekende dus vroeg mijn bed uit, want ik kon meerijden met een collega. Aan het begin van de middag nam ik de bus weer naar huis, zodat ik op tijd op het schoolplein ben. Omdat ik moet overstappen op het station, haalde ik bij de HEMA een lekkere kop met erwtensoep. Daar betaal je op maandag blijkbaar maar €1 voor, dus een ideale lunch!

Uit school nam Kleine Zus gezellig een vriendinnetje mee en na een tijdje gespeeld te hebben op haar kamer, mochten ze ook nog even Just Dance doen. Ongelofelijk wat een uithoudingsvermogen die kleintjes nog hebben, want ze danste en hupste nummer na nummer door.

Aan het begin van de avond werd bij ons De Krat bezorgd, een duurzame maaltijdbox. De komende week zullen gaan wij de Snelle Gezinskrat uit gaan testen. De box bestaat uit 3 gerechten, één met vlees (in 30 min klaar), één met vis (kant&klaar) en een vegetarische maaltijd (in 45 min klaar). De ingrediënten zien er mooi uit, dus ik ben heel benieuwd.

Dinsdag 15 januari

Ook vandaag moest ik er nog een keertje vroeg uit om naar mijn werk te gaan. Gelukkig kunnen de meiden zich ’s ochtends zelf redden en kan Papa’s Liefste ze op school afzetten. Ik ben ook om 15.00 uur weer thuis als de meiden uit school komen. Vandaag alleen Grote Zus en haar vriendinnetje, want Kleine Zus gaat naar de BSO en zwemles.

  

Vanavond stond ons eerste maaltijd uit De Krat op het menu, Cassoulet. Dit is een Frans gerecht met bonen en worst. Zelf at ik niet mee, maar omdat het vriendinnetje wel bleef eten, waren er zo precies genoeg worstjes. De maaltijd was inderdaad precies in 30 minuten klaar. De meningen waren verdeeld over het gerecht. De ene vond het lekker en de ander te pittig.

Ik at niet mee omdat ik met Miriam had afgesproken om naar de musical Cats te gaan in het Nieuwe Luxor in Rotterdam. We spraken af op Rotterdam Centraal en aten snel pasta en een pizza bij Vapiano. Vanaf daar namen we de metro en waren mooi op tijd in het theater.

De musical was met de cast uit West End en dus ook in het Engels. De voorstelling is 2 weken te zien in Rotterdam en dit was de eerste avond. Hierdoor zaten er ook allemaal hotemetoten in de zaal, zoals zat de oud-burgemeester Opstelten achter ons en Frits Huffnagel een paar rijen voor ons.

Het was een mooie voorstelling en zeker de moeite waard om eens in je leven te zien. Deze kan dus van mijn Bucketlist af.

Woensdag 16 januari

De woensdag begon ik als leesmoeder in de klas. Ik heb 2 groepjes te begeleiden, eentje met 2 die al best goed kunnen lezen en 2 (waaronder Kleine Zus) die wat meer aandacht nodig hebben. De aandacht verdelen is dan ook best lastig. Dat ik meer aandacht had voor Kleine Zus en haar leesmaatje dan aan het andere groepje, werd mij niet in dank afgenomen door het andere groepje. Best lastig dus en ik heb weer meer respect voor de juffen.

Weer thuis kreeg ik post van Start2Camp. We mochten afgelopen zomer voor hen als testgezin een weekje gaan kamperen met de meiden. Dit is terug te lezen op mijn blog, maar in het blad van Start2Camp stonden we ook uitgelicht. Wel even schrikken als je jezelf zo groot in een blad tegenkomt. Wil jij ook eens het kamperen als gezin uittesten, dan kun je je nu hier aanmelden.

’s Middags kwamen er nog 2 vriendinnetjes van de meiden spelen en gezellig speelden ze boven. Toen hun moeder ze weer kwam halen, waren ze net begonnen aan een potje Super Mario Party. Wij dronken dus maar gezellig een kopje thee, zodat de meiden hun spelletje konden uitspelen.

 

Vanavond stond er prei met ei en feta op brood op het menu. Nu is prei niet mijn favoriete groente en wist ik niet zo zeker of dit een succes zou worden. Maar al snel bleek het mijn favoriete gerecht Shakshuka te zijn, maar dan met prei i.p.v. tomaat en paprika. En ook met prei was het erg lekker en dat vond iedereen.

Donderdag 17 januari

Vanochtend had ik een afspraak met een therapeut voor Kleine Zus. Zij kan namelijk af en toe zo boos worden en dat lijkt te komen uit een frustratie. Omdat ze zelf niet kan benoemen waarom ze dan zo boos wordt, hopen we er met kunstzinnige therapie achter te komen. Omdat Kleine Zus gek is op tekenen, leek dit mij een zeer goede en vriendelijke manier om haar en ons te helpen. Papa’s Liefste was ook thuis, dus konden we samen gaan. Het was een fijn gesprek. Volgende week mag ze al beginnen.

De rest van de ochtend en begin van de middag had ik weer eens een beetje tijd om mijn mailbox op te ruimen en blogs schrijven. Ook kon ik eindelijk eens rustig mijn nieuwe camera ontdekken. De meeste foto’s maak ik met mijn telefoon, maar ik wil toch ook wel eens proberen wat mooiere foto’s te maken voor mijn blog.

Redelijk nat kwam de meiden en ik thuis uit school. Gelukkig kwam toen net de postbode aan en maakte ons blij met 2 pakketjes. Een gepersonaliseerd pakket van Roosvicee (volgende week ook te winnen op mijn blog) en de carnavalskleding voor de meiden. Ook hierover later meer, maar van Feestkleding.nl mag ik al wel een La Case De Papel kostuum verloten.

Ons laatste gerecht uit De Krat was kabeljauw met pasta en spinazie. Lekker kant en klaar en kon zo in de oven. Verwarrend was wel dat op de verpakking en in het receptenboekje verschillende verwarmingstijden stonden. Helaas had ik geen magnetronfolie en deed ik alles in een ovenschaal met deksel. Helaas was het toch niet warm genoeg bij het opscheppen en hebben we het als nog in de oven gedaan. Het was verder een prima gerecht en lekker licht vooraf aan Papa’s Liefste’s sportavond.

Vrijdag 18 januari

Na een dagje hard werken is dit altijd een fijn beeld. Afsluiten en welkom weekend!

Omdat Papa’s Liefste niet thuis zou eten, bakten we zelf pannenkoeken. Meestal kopen we ze kant en klaar, maar zelf bakken is ook wel eens leuk. Samen keken we nog even naar de Voice en daarna was het voor iedereen bedtijd.

Zaterdag 19 januari

De zon scheen volop, maar de thermometer gaf aan dat het -3 was. De meiden gingen allebei naar scouting, dus een goed moment om het setje thermo-ondergoed van Odlo uit te proberen. Zo konden ze lekker buitenspelen zonder het koud te krijgen. Natuurlijk was de blouse van Grote Zus weer zoek en vertrok ze uiteindelijk zonder. Uiteindelijk lag hij gewoon op de plek waarvan ik had gezegd hij zou moeten liggen. Zoeken is niet haar sterkste kant.

 

Na de scouting gingen we meteen door naar Noordwijk. In het Muze-theater gingen we namelijk naar de nieuwe show van Ernst en Bobbie Geklungel in de Jungle. Omdat Papa’s Liefste naar een begrafenis ging, mocht ons nichtje in zijn plaats mee. Ernst en Bobbie vieren hun 20e verjaardag en kregen alle kinderen een feesthoedje. Natuurlijk moesten we ook even verstoppen achter de stoelen als verrassing voor Ernst. De meiden genoten.

 

De rest van de middag hadden we een lekker rustige spelletjesmiddag thuis. Terwijl Papa’s Liefste Kleine Zus de kneepjes van het nieuwe Nintendo Switchspel Super Mario Deluxe leerde, speelde Grote Zus met haar vriendje Mario Kart Monopoly boven.

Na het eten was het tijd voor een nieuwe aflevering van Wie is de Mol. Omdat het vandaag Popcorn Day bleek te zijn, mocht een grote schaal popcorn natuurlijk daarbij niet ontbreken.

Wie denken jullie dat er deze week uit is gegaan bij de Mol?
Nikki of Robèrt?

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.