Weekoverzicht | Never a dull moment week 16 van hut naar het Inspiratie festival, Duinrell, Julianatoren en de Pasendagen

Weekoverzicht | Never a dull moment week 16 van hut naar het Inspiratiefestival, Duinrell, Julianatoren en de Paasdagen

Het is maar goed dat de injectie die ik heb gekregen langzaam zijn werk gaat doen. Deze week was weer eens een lekkere, drukke week. Zo ontvingen wij een boshut, organiseerde ik MasterChef workshops tijdens het Inspiratie Festival op mijn werk en mochten we komen eten bij de nieuwe La Place in Duinrell. Dat was al een goed begin van de vakantie, maar in aanloop op Paasdagen bezochten we ook de nieuwe attractie de Hoge Hoed in de Julianatoren. Gelukkig was dat voor ons een heel ontspannen dagje in het bos.

Weekoverzicht | Never a dull moment week 16 van hut naar het Inspiratie festival, Duinrell, Julianatoren en de Pasendagen

Zondag 14 april

We begonnen de zondagochtend bij de kinderyoga. Na een uurtje lekkere ontspanning voor de meiden, besloten we gezellig met z’n allen te gaan lunchen. De agenda was verder leeg, dus we hoefden even nergens naar toe. Ook wel eens lekker. Wel had ik het haar van Kleine Zus eindelijk weer eens mooi vast mogen maken; net als de haren van haar vriendinnetje. Dankzij de donatie aan haarelastiekjes van Miriam ging dat heel goed.

Weer thuis speelden de meiden lekker met hun vriendjes en vriendinnetjes, terwijl wij werkten rondom het huis en in de tuin.

Maandag 15 april

Uit school wachtte er een grote verrassing in de woonkamer voor Kleine Zus en haar vriendinnen. Van Hut naar Her had persoonlijk hun Boshut opgebouwd. Deze mochten ze zelf onthullen. Al snel waren alle deurtjes en openingen gevonden, maar ook dat ze hem zelf helemaal naar eigen inzicht konden herbouwen. De meiden hebben er heerlijk de hele middag in gespeeld en ik heb ze niet meer gehoord. Een groot succes dus!

’s Avonds na het eten wilde Grote Zus ook nog wel even spelen. Ook hadden ze al snel ontdekt dat de Nintendo Switch op het plankje paste en zij beiden in de hut.

Toen ze in bed lagen, kon ik de hut ook weer snel ontmantelen en alle losse delen onder de bank kwijt. Ideaal!

Dinsdag 16 april

Vandaag had ik een drukke dag voor de boeg, maar gelukkig begint de zenuwblokkade voor mijn hernia wel te werken en ben ik wat mobieler. Nadat ik de meiden op school had afgezet, ging ik eerst even koffiedrinken met 2 vriendinnen. Het wordt steeds lastiger om tijd voor elkaar te vinden in onze drukke agenda’s. Gelukkig lukte het vanochtend, nog even voor de vakantie.

De volgende stop was mijn zus. Omdat zij afgelopen zondag jarig was geweest, hadden we afgesproken om even samen te lunchen. Tot mijn grote verrassing stond mijn favoriete gerecht Shakshuka op de menukaart.

Na deze gezellige en zeer voedzame lunch, fietste ik nog even door de stad om de laatste spullen te kopen voor het Inspiratie Festival van morgen op mijn werk. Samen met mijn collega’s gaan wij MasterChef Workshops geven. Ik moest nog een leuk cadeautje vinden voor de winnaars van de workshops. Ik had niet al te lang, want om 16.00 uur moest ik in het zwembad zijn voor de kijkles van Kleine Zus. Ze doet het best goed en hopelijk mag ze eind volgende maand afzwemmen.

Voor mij was daarna ook de dag nog niet voorbij. Nadat de pizza in de oven ging voor de meiden, fietste ik naar het station en kocht daar een broodje Falafel voor mijzelf.

In Utrecht mocht ik aanschuiven voor een interview met JohanNijenhuis Productions. Ze waren benieuwd naar de ideeën over een derde Verliefd op… film. Leuk om te doen en de verschillende meningen van anderen over de twee vorige films te horen.

Woensdag 17 april

Al vroeg gingen de meiden naar de VSO, zodat ik ook al vroeg op mijn werk kon zijn voor het Inspiratie Festival. In de tuin hadden ze een echt festivalterrein opgezet met tentjes rondom een gezellige middentent. In één van de tentjes mochten mijn collega’s en ik onze MasterChef-tent opbouwen. Ik had zo meteen een mooie bestemming voor mijn slingers en ballonnen van Folat.

Over de dag verdeeld gaven we 4x de workshop. De bedoeling was de zorg en andere medewerkers van ons verpleeghuis een shake kwamen maken. Onder de zwarte doos stond een geheim ingrediënt (Nutridrink) en elk deelnemer kreeg een muntje met daarop een ingrediënt dat ze moesten gebruiken. Op deze manier kregen ze Inspiratie om de drinkvoeding ook eens op een andere manier te presenteren aan de bewoners

De workshops werd goed bezocht en er kwamen heel leuke ideeën en lekkere combinaties uit. De lekkerste shake was naar mijn idee die met boerenkool, kipfilet, gehaktbal, yoghurt en Nutridrink sinaasappel 🙂 Naast de shake maakten ze ook een fingerfood klaar. Ook daar kwamen de leukste creaties uit en allemaal met producten die op de afdeling te vinden zijn in de kastjes of koelkast.

Moe maar voldaan ging ik aan het eind van de dag naar huis. Nadat ik de meiden van de BSO weer ophaalde, ging ik samen met een vriendinnetje eten in de stad. Heerlijk om zo even van deze drukke dag bij te komen.

Donderdag 18 april

Je kunt je voorstellen dat ik vandaag even niets waard was. Ik bleef ’s ochtends lekker op de bank liggen en deed zelfs een klein middagslaapje.

Om 15.00 uur moest ik de meiden wel weer uit school ophalen. Maar omdat het zulk mooi weer was, gingen we niet eerst naar huis, maar weer lekker naar de speeltuin. Daar kon ik meteen de nieuwe Zonnecrème van Zwitsal uitproberen. Heel lang konden de meiden niet spelen, want om 16.00 uur moesten ze naar dansles. Gelukkig zit dat tegenover de speeltuin. Daarna kon ik weer mooi naar huis, want de vader van haar vriendinnetje bracht haar weer thuis. Na het avondeten ben ik meteen op de bank weer in slaap gevallen.

Vrijdag 19 april

Ondanks dat de meiden al vrij waren van school ivm Goede Vrijdag, moesten wij gewoon werken. De meiden vermaakten zich prima op de BSO. Ze waren wel verrast toen ze door Papa’s Liefste al vroeg weer werden opgehaald. Als verrassing gingen we ’s avonds nog even naar Duinrell.

Daar mochten we namelijk aanwezig zijn bij de opening van het nieuwe La Place restaurant in de Plaza. Deze is te vinden net buiten het park, op het kampeer- en bungalowgedeelte. Ook als je de hele dag in het park bent geweest, ben je hier van harte welkom voor een lekkere maaltijd.

Voor de opening was een handvol bloggers uitgenodigd. Het was gezellig om daar o.a. Charlotte, Kimberly en Lisette te zien met hun aanhang. Na het officiële praatje van de heren van La Place en Duinrell, werd het lintje doorgeknipt. Binnen stond Rick de Kikker en Lelie om alle kinderen te verwelkomen en te highfiven.

Helaas was het park al dicht na het eten, maar de meiden konden nog wel een duik nemen in het Tiki Bad en dat wilde ze maar al te graag. Het was maar goed dat ik ’s ochtends al badkleding in hun tassen had gedaan, omdat ze die met dit mooie weer wellicht wel nodig zouden kunnen hebben op de BSO 😉 Na een paar uur zwemmen gingen ze moe maar tevreden lekker thuis slapen.

Zaterdag 20 april

Al vrij vroeg waren we allemaal al in de weer. De tassen moesten nog gepakt worden en de auto ingeladen. Vandaag stond de Julianatoren op de agenda. Om 11.00 uur werd daar de nieuwe attractie De Hoge Hoed geopend door meneer Kaasgaaf en Mevrouw Suikerspin. In deze nieuwe attractie ga je wel 10m de lucht in en val je daarna in een vrije val weer naar beneden. Super spannend dus!

Na deze feestelijk opening mochten we natuurlijk nog het park in de hele dag. Helemaal achter in het park heb je het Picknick Bos. Van onze eerdere bezoekjes aan de Julianatoren wist ik dat daar ligbedjes stonden en schaduw zou zijn. De meiden zijn nu groot genoeg om zichzelf in dit park te vermaken en ons weer terug te vinden. Na even insmeren mochten zij dus lekker zelf het park gaan verkennen.

Wij bleven lekker in de schaduw op onze bedjes achter en vermaakten ons daar ook prima en genoten op onze manier zo lekker van een ontspannen dagje weg 😉

Alleen om te eten en te drinken kwamen de meiden af en toe ons even opzoeken en verslag uit te doen. Ze waren in de Hoge Hoed geweest, in de elastieken op de trampoline, in de autootjes, in de bootjes, van de kabelbaan en natuurlijk langs de verschillende shows. Tijdens de Superleuke Lenteweken deze vakantie kun je bijvoorbeeld elke dag met Cas de Rangers meedoen aan de Bosexperience.

Er is ook zoveel te doen. Alleen de achtbaan vinden ze nog steeds wel een beetje spannend. Maar na een rondje met Papa, wilden ze toch nog wel een keertje. Helaas was het toen al tijd om te gaan. Wel kregen ze nog een ijsje.

Naar huis gingen we alleen nog niet. Op 10km afstand van de Julianatoren hadden we een huisje geboekt bij Topparken Beekbergen. Hier zullen we samen met onze huisvriend de Paasdagen doorbrengen. Ze hebben daar een zwembad en met het voorspelde mooie weer weet ik al wat de meiden zullen gaan doen. Hun zeemeerminnenstaarten waren dan ook het eerste wat ze hadden ingepakt.

Bij ons huisje aangekomen was onze huisvriend er al. Naast dat hij alle boodschappen had meegenomen en in de koelkast had gedaan, kregen we van het park ook opgemaakte bedjes en stond er voor de meiden een leuk bordje klaar, een beker, een boekje en paaseitjes, om op te eten en om te versieren. Er stond zelfs een bosje tulpen op tafel. Dat is nog eens een ontvangst. Al snel werd de Cobb aangestoken voor een heerlijk eigen gemaakte hamburger. Al snel zocht iedereen rozig zijn bedje op, om morgen op tijd wakker te worden voor het paasontbijt.

Fijne Paasdagen!
Hebben jullie nog leuke plannen?

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.