Weekoverzicht | Never a dull moment week 11 – een rustig weekje met veel knutselen en een MRI-scan

Gelukkig dat dit even een rustige periode is qua uitstapjes voor mijn blog. Deze week ging ik namelijk de MRI-scan in ivm de pijn in mijn linkerbeen. Deze pijn zorgt er sowieso voor dat ik veel tijd doorbreng in mijn stoel. Maar toch kruipt het bloed ook waar het niet gaan kan….

Weekoverzicht | Never a dull moment week 11 - een rustig weekje met veel knutslenen en een MRI scan

Zondag 10 Maart

Vandaag zou ik met Miriam samen naar het Spotlight Event in Nieuwegein gaan. Dit hadden we weken geleden al afgesproken, nog voordat de pijn in mijn been was verergerd. Omdat ik heel graag wilde gaan, had ik zaterdag bij de ANWB een speciale stok met zitje gekocht. Zo kon ik overal even gaan zitten als dat nodig was.

Het weer was enorm nat, dus een prima dag om je binnen te vermaken. Miriam kon mij voor de deur afzetten en in de koffiehoek kon ik meteen al zittend op haar wachten. Het was voor ons de eerste keer op deze beurs, maar veel bekende merken stonden daar, waar we overal gezellig even bij kletsten en de nieuwste producten zagen. Gelukkig hadden de meeste stands wel een stoel of kruk en ging het zo heel goed.

We hadden een heel gezellige middag en weer veel leuke en ook nieuwe contacten opgedaan. Pas toen de beurs dicht ging, gingen wij, na nog een portie bittergarnituur, naar huis.

Maandag 11 Maart

Deze week heb ik weinig op de agenda staan en dat is met mijn rug ook wel beter. Ik kan gelukkig prima zitten achter mijn bureau, al ben ik wel sneller moe.

Kleine Zus had na school gezellig een vriendinnetje mee om te spelen. Ze vonden een doos met overgebleven knutselspullen van haar verjaardagsfeestje. Ze knutselden zo lekker de hele middag.

Dinsdag 12 Maart

In het weekend hadden de meiden zelf groentesoep gemaakt. Er was nog een hele pan over, dus zo had ik een heerlijke lunch deze week.

Woensdag 13 Maart

Het weer is de afgelopen dagen echt stormachtig. Geen reden dus om naar buiten te gaan. Naar aanleiding van ons bezoek aan de beurs, had ik van iHobby een pakketje toegestuurd gekregen met daarin 2 DIY Kits met Slik Clay en Foam Clay. De meiden hebben zich daarmee de hele middag prima vermaakt.

Deze dame eet, als het aan haar ligt, nooit groenten, tenzij het mijn witlofsalade is. Vanavond at ze zowaar geheel vrijwillig de overgebleven salade op.

Donderdag 14 Maart

Vandaag had ik eindelijk weer een afspraak buiten de deur. Gelukkig gaat fietsen goed, maar dan…. Ik had een overleg met mijn collega’s en het was best een eind voor mij van mijn fiets naar de vergaderplek, waar we hadden afgesproken. Voor mijn verjaardag had ik nog taart meegenomen, dus dat maakte veel goed.

Na het overleg moest ik nog even in het ziekenhuis aan de overkant. Ook deze wandeling was voor mij al een hordeloop. Ik had nog veel meer plannen om te doen in de stad, maar ik besloot bij mijn zus op kraamvisite te gaan en daarna gewoon naar huis.

Na het eten kon ik mij melden in het ziekenhuis voor mij MRI-scan. Ik was eigenlijk wel benieuwd naar dit onderzoek, omdat de deelnemers die ik begeleid in het onderzoek waar ik aan meewerk ook een paar keer onder deze scan moeten. Alles wat ze zeggen over een MRI-scan is waar; het is een heel kleine ruimte en het geluid megahard. Ik had extra oordoppen in en kreeg een koptelefoon op met de radio aan. Het liggen op mijn rug is juist pijnlijk, dus ik was blij toen ik er na 15-20min weer uit mocht.

Ik was denk ik nog geen uur thuis, toen de neuroloog mij al belde. Ik ken hem persoonlijk, dus vandaar dat we hadden afgesproken dat hij mij zou bellen als hij de scan had gezien. Ik had eigenlijk verwacht dat hij mij vrijdag zou bellen, dus ik was verrast dat ik de uitslag zo snel kreeg; ik heb een flinke hernia op L5/L4. Dit willen ze liever niet opereren, omdat het vanzelf ook weer spontaan over kan gaan. Wel mocht ik mijn pijnstillers verdubbelen en word ik doorverwezen naar de pijnpoli voor een zenuwblokkade. In de tussentijd moet ik het rustig aan doen.

Vrijdag 15 Maart

Het slikken van een dubbele dosis pijnstillers werkt meteen. Ik loop al een stuk meer rechtop. Maar ik merk wel dat ik wat meer dizzy in mijn hoofd ben. Maar geen reden om niet te gaan werken. Papa’s Liefste zou vandaag thuis zijn, omdat de meiden de hele dag thuis zijn, vanwege de landelijke lerarenstaking. Ze gingen gezellig naar de film.

Zaterdag 16 Maart

Terwijl de meiden naar de scouting waren, haalde Papa’s Liefste en ik even mijn nieuwe stofzuiger op, die we de komende tijd zullen gaan uitproberen.

We hadden daarna nog wat tijd om even samen een kopje koffie te drinken, voordat we de meiden weer bij de scouting konden ophalen.

De rest van de middag waren we lekker thuis aan het rommelen. De buurjongen kwam spelen en ze wilden graag mijn telefoon even lenen om het spel Pokémon Let’s Go Evi te koppelen aan Pokémon Go op mijn telefoon. Zo vond ik dus na afloop deze foto’s op mijn telefoon.

’s Avonds had ik een bijzonder etentje. Eén van mijn vriendinnen was in december 40 geworden. Maar omdat zij toen op reis was met haar gezin, vierde ze het nu. Voor de gelegenheid had ze haar 10 beste vriendinnen uitgenodigd en een chefkok. Zo kregen we heerlijke vegetarische gerechten, in het kader van de Nationale Week zonder Vlees. Ook had ze daarbij een heerlijk wijnarrangement. Maar helaas moest ik die aan mij voorbij laten gaan, ivm mijn medicijnen. Het was een supergezellige avond.

Hoe ga jij je verjaardag vieren dit jaar?

Spread the love

One thought on “Weekoverzicht | Never a dull moment week 11 – een rustig weekje met veel knutselen en een MRI-scan

  • Ach jee, een hernia. Dat is zeker erg pijnlijk. Ik had het deze zomer en na 5 a 6 maanden is het vanzelf weggegaan. Met grote regelmaat stukjes lopen heeft mij geholpen. Verder gelukkig toch nog leuke week gehad zo te zien.
    Zeker die verjaardag, leuk idee om zoiets te doen bij een speciale leeftijd.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.