Never a Dull Moment week 10

Weekoverzicht | Never a dull moment week 10 vakantie, jarig en naar de neuroloog

Ook deze week deden we het nog even rustig aan ivm mijn been/rugpijn. De meiden hadden nog 3 extra vakantiedagen. Hierin viel mijn verjaardag en de afspraak met de neuroloog. Tot slot mocht ik ook naar Amsterdam in mijn rol als Tovertuin Adviseur en bezochten we Naturalis on Tour bij de Intratuin.

Never a Dull Moment week 10

Zondag 3 maart

We hadden een lekker rustig dagje. Er was geen yoga, want de meiden waren gisteravond al naar de speciale Pyjama Wobbel Yoga Workshop gegaan. We hoefden dus niet vroeg op te staan. De meiden vermaakten zich prima met het plakken van de AH voetbalplaatjes en de piepschuimvulling uit één van mijn perspakketjes.

Voor veel kinderen was dit de laatste dag van de vakantie, maar niet voor de dames hier. Ze waren de komende dagen nog extra thuis ivm 3 studiedagen.

Maandag 4 maart

Omdat de vakantie nog niet voorbij is en ik nog veel last van mijn rug/been heb, bleven Kleine Zus en ik lekker een dagje in bed luieren. Grote Zus was spelen bij haar vriendin de hele dag.

Het is ook wel eens lekker om even helemaal niets te doen. We besloten ook dat het een mooi dagje was om lekker te tutten. Uit Duitsland had ik een sheet-masker meegenomen en wilde Kleine Zus ook graag nagellakken. Het masker vond ze maar vies en nat aanvoelen, dus wilde ze alleen maar op voor de foto. Daarna heb ik hem maar opgedaan, terwijl zij haar nagels ging lakken.

In de middag werden er 2 pakketjes bezorgd. Altijd leuk natuurlijk. In eentje zat naast een hele berg papier ook een paar tekendoosjes van haar favoriete knutselmerk Tiger Tribe. In één van de doosjes zaten postkaartjes om zelf te kleuren. Daarmee gaat ze meteen lekker aan de slag om mooie kaartjes te maken voor haar vriendinnetjes.

Dinsdag 5 maart

Lang zal ze leven, Lang zal ze leven in de Gloriaaahh. Samen met een lekker ontbijtje en natuurlijk cadeautjes werd ik wakker gemaakt. Vandaag is mijn 41e verjaardag.

Voor de rest van de dag heb ik niet echt plannen gemaakt. Grote Zus haar vriendinnetje komt spelen en de meiden vermaken zich prima. Ondertussen krijg ik wel gezellig aanloop van verschillende vriendinnen. Ze lossen elkaar allemaal een beetje af en daardoor heb ik ook lekker de tijd om even gezellig bij te kletsen.

Als ik rond 15.30 uur gezellig even met Kleine Zus op de bank plof, schrik ik ineens weer overeind, want normaal zou Kleine Zus vanmiddag na school naar de BSO gaan en naar zwemles. Ik had haar dus eigenlijk een halfuur geleden naar de BSO moeten brengen. Omdat we hopen dat ze aan het einde van de maand mag afzwemmen, kan ze dus ook geen les nu missen. Gelukkig is het zwembad niet ver bij ons vandaag en springen we snel op de fiets en breng ik haar zelf. Na afloop neemt de BSO haar weer mee terug.

Het was vandaag prachtig weer en een stukje fietsen is geen straf. Gelukkig kan ik dat ook prima ondanks de pijn in mijn rug/been. Tegen 18.00 uur haalde ik haar weer op, terwijl de andere meiden alvast de voorbereidingen troffen voor het eten. Als cadeautje gingen zij voor mij koken, mijn lievelingsmaaltijd Shakshuka

Het was heerlijk en rond koffietijd kwamen er nog een paar mensen langs voor koffie met taart. Ik ben goed verwend door iedereen en het was een heel gezellige en ontspannen verjaardag.

Woensdag 6 maart

Vandaag is dan toch ook echt de laatste vakantiedag voor de meiden. Ze besloten alle LEGO te voorschijn te halen en vermaakten zich daar prima mee de hele ochtend.

Rond lunchtijd had ik mijn afspraak bij de neuroloog. Omdat het ziekenhuis niet heel ver bij ons vandaan is, wilde ik in eerste instantie met de fiets gaan. Maar gisteren had een vriendin aangeboden mee te gaan en mij te brengen met de auto. Na het onderzoek door de neuroloog, dacht hij dat lumbale stenose ook wel past bij mijn klachten. Voor de diagnose is er wel een MRI scan nodig. Gelukkig kan dat volgende week al.


Terug thuis vond ik deze 3 guppies op de bank, helemaal opgezogen in hun Mind Craftwereld. Maar omdat het weer buiten niet fantastisch is en het de laatste dag van de vakantie was, liet ik ze maar zo.

Donderdag 7 maart

Terug in het vaste ritme! Vandaag gingen de meiden weer naar school. Zo had ik het huis ook weer een beetje terug voor mezelf. Dat is toch wel handig als je af en toe pakketjes krijgt, die je niet meteen met de meiden wilt delen. Ook heb ik een beetje op de bank gelegen, want de pijnstillers die ik nu heb voorgeschreven heb gekregen maken mij wat suffer. Maar toch besloot ik mijn afspraak in Amsterdam niet af te zeggen. Ik mocht namelijk voor de tweede keer langskomen op het hoofdkantoor van Woezel en Pip als Tovertuin Adviseur.

Samen met een groep andere ouders geven we input over de nieuwe producten van Woezel en Pip en brainstormen wij over nieuwe ideeën. Heel leuk om aan deel te mogen nemen. Eén van de moeders bleek uit Noordwijkerhout te komen en wilde mij wel thuis afzetten. Superfijn, want ondanks dat ik het wel gehaald had, was het toch best wel pijnlijk geweest. Mijn fiets stond alleen nog op het station. Dus ik vroeg Grote Zus deze keer Kleine Zus op te halen van de BSO, want zij was toevallig ook op de fiets gegaan.

Onderweg waren ze de postbode tegengekomen. Omdat het zo hard waaide, had ze hem om een lift gevraagd. Ze helpt hem regelmatig pakjes bezorgen in de straat, dus hij vond het geen probleem. Zo werden ze beide voor de deur afgezet met fiets en al.

Vrijdag 8 maart

Vandaag kon ik gelukkig thuiswerken. Er waren geen cliënten op de poli en hoefde ik dus niet daar aanwezig te zijn. Ik had mijn laptop al mee naar huis genomen en kon daarmee aan de slag. Met wat afleiding van de schoonmaakster heb ik toch de hele dag achter het scherm gezeten. Dat was mimisschien toch iets te veel van het goede. Ik had daarna de rest van de avond flinke hoofdpijn. Mogelijk toch ook een bijwerking van de medicatie. Ik ging daarom ook maar vroeg naar bed.

Zaterdag 9 maart

De Scouting van de dames liep vandaag een beetje anders, vanwege de Jantje Beton collectie. Beide dames deden dat ergens anders in de stad, op een ander tijdstip. Zo begon Kleine Zus al om 9.00 uur en moest om 10.30 uur weer worden opgehaald, terwijl Grote Zus op datzelfde tijdstip heel ergens anders moest zijn. Ik kon Kleine Zus halen en brengen op de fiets en Papa’s Liefste bracht Grote Zus. Beide meiden hadden er veel zin in.

Nadat we Grote Zus weer hadden opgepikt, deden we een rondje boodschappen. Zo kon Grote Zus haar uitnodigingen voor haar Zeemeerminnenfeestje ophalen en wilde ik naar de ANWB-shop. Online had ik gezien dat ze daar een wandelstok met een zitje hebben. Die kan ik momenteel wel gebruiken.

Daarna reden we door naar de Intratuin in Pijnacker. Op FB had ik gezien dat ze nu een leuke samenwerking hebben met Naturalis voor meer biodiversiteit in de tuinen. Op de foto van de campagne staan Kleine Zus en ik. Het leek mij dus wel leuk om zelf een kijkje te gaan nemen bij de Naturalis on Tour in Pijnacker, voor ons ook de dichtstbijzijnde.

Bij binnenkomst zagen we meteen deze poster. Daar moesten we natuurlijk even ook mee op de foto. We dachten dat de activiteiten binnen zouden zijn, ivm met het slechte weer, maar konden deze niet vinden. Dus besloten we eerst wat te eten in het restaurant. Uiteindelijk bleken we wel in de hal te moeten zijn.

De meiden konden hier zelf kijken welke beestjes er zaten in de grond uit de tuin en ook hadden de medewerkers een paar kleine opgezette diertjes meegenomen, die je kunt tegenkomen in je eigen tuin. De meiden vonden het allemaal erg leuk en interessant.

Weer thuis maakte we ons klaar voor de finale van Wie is de Mol. In plaats van koken, aten we lekkere toastjes en maakte ik een grote borrelplaat/monkeyplatter klaar. Dat ging er prima in en de finale was reuzespannend. Ik zat er ook dit jaar weer helemaal naast en was het weer Grote Zus die het goed had.

Spread the love

3 thoughts on “Weekoverzicht | Never a dull moment week 10 vakantie, jarig en naar de neuroloog

  • Druk weekje zo maar wel leuk! En pijn kan je zeker niet gebruiken en zag dat je een wandelstok met een zitje hebt gekocht. Wil je ervaring wel weten van deze wandelstok met zitje. Succes met MRI hoop dat er wat uit komt en zo te weten komt wat je hebt en ze er iets aan kunnen doen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.