Weekoverzicht | Fotoblik week 36

fotoblik wk 36De eerste week van september is alweer voorbij. September is hier altijd een hele drukke maand op een of andere reden en deze week was daar meteen al een goed voorproefje op. Gelukkig begon het heel ontspannen met een weekendje lux weg met vriendinnen. Verder was er een schoolreisje, stond de week in het teken van Bento Lunch, gingen we naar een echte Prinsessen High Tea en was de eerste Nationale Mamabloggers Dag! 

Zaterdag 3 september 2016

De wekker stond al vroeg, maar dat was niet nodig, want onze loge was ook al vroeg van de partij. Terwijl ik nog de laatste dingen in mijn weekendtas gooide, stond mijn zus al op de stoep om ons nichtje weer op te halen. Ze gaf me ook meteen een lift naar het station. Dat was de verzamelplek voor een luxe weekendje weg met de meiden. Gelukkig paste we net met z’n vijven en onze bagage in de auto en hoefde we dus niet met openbaar vervoer.
De bestemming was Blooming Hotel in Bergen. Mooi gelegen in de bossen en duinen en op loopafstand van het centrum van Bergen. We konden pas in de middag in checken, dus liepen we meteen naar Bergen voor en kop koffie.

blooming-2Bergen heeft een leuk centrum met veel winkeltjes en boetiekjes. Ook was er een markt rondom de kerk, dus we vermaakte ons daar prima tot de lunchtijd. Daarna liepen we toch maar weer terug omdat we toch wel nieuwsgierig waren naar onze kamer. We hadden namelijk de familiesuite geboekt. Zo konden we met z’n alle op de kamer slapen en hadden we een bubbelbad.

De rest van de middag zijn we in het hotel gebleven. Het weer was heerlijk, dus we lazen (rustig) tijdschriftjes op het teras, dronk wijn, gingen zwemmen en naar de sauna en sommige hadden ook een massage geboekt. Heerlijk ontspannen allemaal en heerlijk om even geen ‘Mama’ te horen. Het hotel is echter wel zeer kindvriendelijk, dus ook zeker een aanrader als je een weekendje weg wilt met kinderen.
zindelijkheidsboekjesOok ’s avond besloten we niet meer weg te gaan en lekker te blijven eten in het hotel. Zeker geen straf, want het restaurant heeft heerlijk gerechten op de kaart staan. Zoals een risotto, die aan je tafel door een grote Parmezaanse kaas wordt gehusseld, door een charmante ober.

risottoEn we konden natuurlijk niet naar huis voordat we in het bubbelbad waren geweest. Het was even puzzelen met alle knopjes, maar hij bubbelde flink en gaf ook een lichtshow weg. We hadden zelf ook wat bubbels meegenomen om het feest compleet te maken.

bubbelen-met-bubbels

Zondag 4 september 2016

Zoals het echte moeder betaamd, zaten we om 9.00 al aan het ontbijt. Sommig waren al eerder wakker geworden en hadden al een rondje gerend door de duinen. Het blijft een luxe om de zondag te beginnen met een heerlijk ontbijtbuffet. sunday-morning-breakfast Het weer was wat minder mooi dan gisteren, maar we besloten toch even te gaan uitwaaien op het strand van Bergen aan Zee. Helaas was dat te ver voor een wandeling er naar toe, dus checkte we uit en gingen met de auto. Als kwam er een fikse bui over en vonden we een heel klein schattig strandtentje waar ze heerlijk zelf gebakken appeltaart en brownies hebben. Met een kopje thee en de Happinez, was het prima vertoeven.

uitwaaien-in-bergen appeltaart

Omdat het nog te vroeg was om weer naar huis te gaan 😉 stopte we nog even in Amsterdam bij de Sunday Market. Altijd leuk om even rond te snuffelen. We konden er allemaal een zakje heerlijke fudge in gekke smaken zoals stroopwafel, appeltaart en koekiemonster (blauw), mmmm!

sunday-market

Ondertussen werd er thuis hard gewerkt na een leuk project! Maar daarover volgende week waarschijnlijk wel meer

muurschildering

Maandag 5 september 2016

Na zo’n heerlijk weekend, komt de maandag altijd extra hard aan. Ik poste een blog over Life Hacks voor Fruit schoonmaken en probeerde meteen een van de tips zelf uit! Door de appel in een raster van 9 te snijden en een elastiekje er om heen te doen, wordt de appel minder snel bruin en valt hij in mooie partjes als je het elastiekje verwijderd. Deze gaan we er in houden! Grote Zus heeft en dan ook trots klassikaal te voorgedaan 😉

appel-mee-naar-school

Dinsdag 6 september 2016

Voor Grote Zus brak er een grote dag aan, want ze ging met school op schoolreisje naar Blijdorp! Helemaal opgewonden stapte de klas in de bus, op weg naar een van de leukste dagen van het schooljaar. En ze troffen het natuurlijk geweldig met het weer. Het bleef wel wat bewolkt, maar dat was ook wel lekkerder dan als ze volle zon hadden gehad.

schoolreisje

Na dat we haar hadden afgezet, reden Kleine Zus en ik naar de supermarkt, want de hadden namelijk gehoord dat er een artikel in de krant zou staan met een foto met Kleine Zus erop. Het bleek om bijna een hele dubbele pagina te gaan! Mooie project en wel laten even in het midden of ze ook echt een slim kind is, of toevallig er was voor de foto 😉

in-de-krant’s Avonds had ik nog een leuke workshop over Email Marketing. Heel erg interessant en zeker iets om meer mee te gaan doen. Misschien toen een nieuwsbrief voor Mama’s Liefste?

email-marketing email-marketing-2

Woensdag 7 september 2016

Deze week stond ook erg in het teken van Bento Lunch. Naast de blog die ik posten met de review over het Bento Start Pakket van De Leukste Lunch, ontving ik ook twee leuke setjes lunchprikkers die ik gewonnen had bij Veulsteveul. Die komen dus zeker hier goed van pas!

lunchprikkers

’s Avonds hadden we een dubbele eet afspraak 😉 Eerst langs bij de verjaardag van een vriendinnetje, die nog net geen 40 werd, waar de BBQ aangestoken werd. Daarna door naar mijn schoonzus, want ons oudste nichtje was na een jaar in Bolivia te hebben gewoond, weer thuis. Zij serveerde een typische Boliviaanse maaltijd. Erg lekker.

Donderdag 8 september 2016

Vandaag hadden we het eindgesprek op de creche voor Kleine Zus. Ze mag over een paar weken naar school en zal dus op de KVD na 4 jaar afscheid nemen. Heel lief kregen we ook nog de krant van hen met de foto van Kleine Zus erin, mooi verpakt. Uit alle observaties was niets bijzonders gekomen. Wel zien ze dat ze nog niet zo goed articuleert, maar met sprongen vooruit gegaan is in haar spreken. Ook het zindelijk worden is natuurlijk een dingetje. Blij te horen natuurlijk dat zij verder geen bijzonderheden aan haar zien. Daarom toch maar de huisarts gebeld voor een medische check.

De rest van de ochtend gingen we spelen en koffie drinken bij het theehuis bij ons in de buurt. Wat boffen we toch met deze extra zomerse dagen.
Ons vriendinnetje had een jongetje gekregen en door haar herstel en onze drukke agenda, hadden we hem nog niet gezien. Gezellig dus even een soort kraamvisite gedaan.

’s Middags MOESTEN we naar de Speel-o-theek. Het speelgoed dat we voor de vakantie hadden geleend, moest nu echt worden terug gebracht. We waren al 2 weken te laat daarmee. Natuurlijk miste we 1 stukje, maar vonden weer een andere ontbrekend stukje terug van de vorige keer. Zo speelde we het quitte 😉 Over de boete maak ik me ook niet zo’n zorgen, want dat is per speelgoed €0.40 per week. Het geeft me een goed gevoel dat ik daarmee hun kas een beetje bijspek.

speelotheekToen we weer thuis kwamen vonden we 2 pakketjes bij de post! Een filmpakket van Kubo en het Magische Zwaard en een set Sweeps doekjes. Die laatste won ik bij Mama Scrapelle! Heel handig voor onderweg. Waar ik precies het filmpakket heb gewonnen, weet ik niet. Er zat namelijk verder geen briefje bij. Maar de meiden en de buurtkinderen waren erg blij en gingen meteen aan de slag met de origami.

gewonnen

Vrijdag 9 september 2016

Vrijdag = werkdag. Voor mijn collega’s had ik een zak met chocolade pepernoten meegenomen voor bij de koffie. Ze lijken steeds vroeger in de winkel te liggen. Stiekem vind ik dat toch niet zo heel erg.
kruidnootjes

Grote Zus ging na school mee met haar vriendinnetje, want er zou Pleinfeest zijn die avond. Ik had een sportavond op werk en zou daardoor niet meer haar kunnen gaan. Gelukkig konden we het zo oplossen en ze mocht ook nog blijven slapen!
Uiteindelijk ging ik toch niet naar de sportavond zowel Papa’s Liefste als mijn collega met wie ik zou meerijden, waren erg laat thuis. Dus lieten we het voor deze keer aan ons voorbij gaan. Gezien mijn rugpijn ook geen grote ramp, al is het wel altijd erg gezellig.

Zaterdag 10 september 2016

Om 6.00 starten vanochtend de allereerste Nationale Mamablogger Dag. Meer dan 50 mamabloggers poste een bloggershop. Een soort treintje, waar je van de ene mamablogger naar de andere mamablogger werd doorverwezen. Daarbij hadden alle mamabloggers ook nog een leuke winactie georganiseerd. Bij Mama’s Liefste kun je bijvoorbeeld €15 shoptegoed winnen bij Miep-ie, de leukste webshop voor haar accessoires en sieraden voor kinderen (en mama’s)) Als je nog niet hebt meegedaan, dan kan dat nog t/m 24 september. Neem een kijkje bij mij en hop daarna gezellig verder en leer hele leuke andere mamabloggers kennen.

13631430_1072918472800394_2351149298168862344_n miep-ie-2

Ook begon vandaag voor de meiden weer de balletles. Dit jaar niet tegelijkertijd, maar het uur na elkaar. Ze hadden er allebei weer erg veel zin in.
Ondertussen was Papa’s Liefste naar Groningen gereden om daar een nieuwe (tweedehands) auto op te halen. Helaas bleek bij de laatste grote beurt dat de kosten voor reparatie zo hoog waren, dat we net zo goed een nieuwere konden kopen. Dat hebben we dan ook maar meteen gedaan.

Gelukkig was Papa’s Liefste precies op tijd weer terug om ons na de balletles mee nemen te nemen naar Villa Kabaal. Hier werd een heuse Prinsessenbal georganiseerd. De meiden kregen eerste een make-over. Zo vlechten Jasmin en Anna de haren, deden Rapunzel en Belle de make-up. Elsa zorgde voor de nagellak en waren Ariël en Tinker Bell ook van de partij voor echte glittertattoos. Nadat alle dames klaar waren, kon het bal beginnen. Er werd gedanst op Let it Go natuurlijk, deden Ariël en Tinker Bell een quiz en was er disco. Gelukkig waren er buiten ook activiteiten, want op deze warme dag was het best wel benauwd binnen. Tot slot konden alle kinderen met de prinsessen op de foto en was er een high tea.

prinsssen-beauty prinsessen-glitter prinsessen-kleuren

prinsessen-dans img_0550 prinsssen-high-tea

Welke prinses is bij jullie het meest favoriet?

Spread the love

One thought on “Weekoverzicht | Fotoblik week 36

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.