Persoonlijk Blog | Weer een jaartje ouder… voor de 10e keer 28 jaar

keep-calm-voor-de-10e-keer-28-jaar-foreverNog 2 nachtjes slapen en dan word ik een jaartje ouder….
Voor de 10e keer zal ik 28 jaar worden ?

Ik denk dat veel mensen wel een bepaalde leeftijd heeft waarop hij/zij gevoelsmatig zijn blijven steken.
Ik heb dat met 28 jaar
Dit jaar word ik dus voor de 10e keer 28 ?.
Omdat het nu nog een paar dagen duurt voordat ik jarig ben, is dit een mooi moment om even stil te staan en terug te kijken.
Er is veel gebeurd in de afgelopen 10 jaar, ik heb veel geleerd en wijzer geworden.

In de afgelopen 10 jaar besloot ik dat het tijd werd om in mijn leven op orde te brengen. Ik had al 10 jaar een relatie met Papa’s Liefste en samen met onze 3 katten, woonde we in ons eerste eigen koophuis. Ik had een echte baan, mijn huidige baan. En stak energie in de goede relaties in mijn leven en verbrak voor het eerst relaties, die me teveel energie kostte. Een van de moeilijkste dingen die ik ooit had gedaan, maar het sterkte me in mijn zelfvertrouwen. Het gaf me het gevoel mijn leven in eigen hand te hebben.

In de afgelopen 10 jaar gingen Papa’s Liefste en ik steeds serieuser na denken over kinderen.huis-boompje-beestje1
Papa’s Liefste beloofde me toen nog dat we het in de juiste volgorde zouden doen, maar een ring en trouwjurk zijn er nooit gekomen ?.
Wel een gezinsuitbreiding; ons leven werd verrijkt door onze 2 pracht dochters! Ik genoot van mijn zwangerschappen, overleefde ternauwernood beide bevallingen, klauterde weer op en werd moeder. Het moederschap is iets wat mij compleet maakt, maar wat me ook dagelijks een spiegel voorhoudt en me nuchter houdt.

In de afgelopen 10 jaar verbouwde we ons eigen huis tot een paleisje. Maar besloten we toch verder te gaan. Vorig jaar verhuisde we naar een groot nieuwbouw huis, een echt grote-mensenhuis, in een kinderrijke Vinex-wijk. Nooit gedacht dat ik daar ooit voor zou kiezen..

In de afgelopen 10 jaar werd duidelijk dat alles van de een op andere dag anders kan worden. Papa’s Liefste kreeg uit het niets een hartinfarct. Daar zaten we dan opeens met een kleine meisje van 3 maanden op de Hartbewaking. Gelukkig is het allemaal goed gekomen. Ook onze beide vaders hebben ons schrik bezorgd en zatten we aantal keren al aan hun ziekenhuisbed. Gezondheid is een belangrijk goed en realiseren we ons soms niet genoeg wat het betekend om gezond te zijn en goed voor onszelf te zorgen

In de afgelopen 10 jaar kreeg ik nieuwe kansen in mijn baan, die me meer diepgang boden en lieten uit blinken in mijn vak. Ik greep kansen aan om te spreken over mijn werk, van Katwijk tot
Melbourne gaf ik presentaties en leerde ik weer meer bij. Ik vond een tweede thuis bij mijn collega’s en ging fluitend naar mijn werk. Vorig jaar kreeg ik de kans om voor een periode vadownloadn 2 jaar mijn geliefde vak een nieuwe dimensie te geven en eens ergens ander een kijkje in de keuken te nemen. Moeilijk vond ik het wel om, wat ik zo goed kende, te verlaten. Maar nu 2 maanden later vind ik ook daar mijn draai, sta ik verbaasd van mijn eigen kennis & kunde en ga wat ik doe steeds leuker vinden.

In de afgelopen 10 jaar verloor ik dierbare en maakte nieuwe vrienden. Ik leerde mezelf steeds beter kennen en probeerde ook zo eerlijk tegenover mezelf te blijven. Belangrijk werd mijn motto “niet alles is mijn probleem”. En ook ben ik gestopt met het hebben van verwachtingen. Verwachtingen zorgen vaak voor teleurstellingen, omdat het leven altijd net even anders loopt dan je van te voren had gepland. Door niets te verwachten geef je de ander ook meer ruimte om je te verrassen.

In de afgelopen 10 jaar vond ik nieuwe uitdagingen en ging ik dromen achterna. Ik heb naast mijn vaste werk ook altijd leuke dingen daarnaast kunnen doen, van verre reizen (ook met kinderen) tot diverse leuke vrijwilligersbanen in het theater en festivals. Wie had er ooit gedacht dat er een organisatie talent in mijn schuil ging. Een gek idee tijdens een borrel werd een heuse BakfietssaleBakfietSale, wat ook weer leiden tot meer markten zoals de Yoga & Lifestyle markt en de VriendenFair. We hopen ook dit jaar weer met nieuwe edities te komen, met wel beter weer dan vorig jaar. Ook had ik nooit gedacht een blog te gaan schrijven ;).
En ook dat de uren die er in een dag zitten soms eindeloos kunnen lijken en je ook meer gedaan krijgt dan je dacht.
Helaas blijft er niet altijd genoeg tijd dan over voor stofzuigen, de was en de badkamer….

In de komende 10 jaar hoop ik nog elke dag uitgedaagd te worden, op avontuur te gaan (groot en klein),  mezelf verder te ontwikkelen in wie ik ben, onzekerheden achter mij te laten en een goed rolmodel te zijn voor mijn kinderen, mijn partner, familie en vrienden.
Vandaag kijk ik nog een keer achterom en vanaf morgen kijk ik weer vooruit.

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.