Sophie de giraf

Sophie de giraf viert haar 60e verjaardag

Wist je dat de beroemde Sophie de giraf 60 jaar geleden voort het eerst het licht zag? Nu heeft ze wereldwijd al zo’n 70 miljoen kinderen getroost bij doorkomende tandjes. Het kan dan ook niet anders dan dat er naast het beroemde babyspeeltje de Sophie la girafe de afgelopen jaren flink is uitgebreid. Om dit bijzondere jubileum te vieren, zal er in september een limited edition Sophie de giraf uitgebracht worden: zonder haar iconische bruine giraffenvlekken, maar met een nieuwe kleur en design. Fans uit de hele wereld én een speciale jury bepaalden de looks van deze ‘Sophie by Me’. Maar voordat het zover is, nam mijn zus alvast een kijkje in de Sophie la girafe collectie voor haar zoontje. Ze koos voor een rompertje en de Awardset. In samenwerking met Kleine Giraf mag ik zo’n Awardset ook verloten.

Het aftellen in begonnen

Nu de weken zich vorderen en het aftellen begint tot mijn verlof, wordt de druk elke dag hoger om alle puntjes op de i te krijgen. Zonder takenlijstje straks de opgezwollen enkels in de lucht klinkt mij namelijk als muziek in de oren.

Omdat ik werkzaam ben in de zorg, ben ik inmiddels getraind om te zoeken naar wat snel, efficiënt en minst belastend is voor beide partijen. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan, het “liever lui dan moe”-principe (a.k.a loedermoeder?), ligt mij dan ook zeker en ik struin daarom het internet af om te zien wat er allemaal mogelijk is. Zo heb ik mij ook ingelezen in newborn kleding en zag regelmatig terug wat een crime het kan zijn om het kleintje in de kleren te krijgen. Daar moest toch wel een oplossing voor zijn?

Sophie de giraf romper

Wat ben ik daarom blij met de overslagromper van Sophie de giraf! Een heerlijk zacht stofje met lieve kleine girafjes en een langere mouw. Ik ben midden september uitgerekend, dus is een beetje warmte zeker geen overbodige luxe. Ik kan mij goed voorstellen dat, wanneer je net het trauma dat bevallen heet hebt doorstaan, je helemaal geen behoefte hebt aan gesjor. ? Door gebruik van slim geplaatste drukknoopjes tover je in een handomdraai een warm laagje om kindje heen. Pyjamabroekje eronder of overheen en je hebt een prachtig outfit!

Sophie de giraf Awardset

Het merk Sophie kennen de meesten misschien van het bijtspeelgoed in de vorm van een, de naam zegt het al, giraf. Gemaakt van natuurlijk rubber en verf en daarom van nature Phthalates, BPA en PVC vrij! Het speelgoed is speciaal ontworpen om alle zintuigen te ontwikkelen door middel van kijken (vlekjes), luisteren (piepje), proeven, voelen (makkelijk vast te pakken) en ruiken. Zintuigprikkeling, zonder overprikkeling en ben daarom ook erg blij met mijn bijtring en Sophie de giraf, in dit mooie Awardset.

Ben jij net zoals ik geïnteresseerd in mooi design en gebruik van natuurlijke materialen en zie je door de bomen soms het bos niet meer? Dan zou ik zeker een kijkje nemen op kleinegiraf.nl, waar ze naast het bovenstaande nog vele andere merken hebben die zich hier door onderscheiden. Alle merken zijn ook nog eens gecontroleerd op eerlijke werkomstandigheden en een duurzaam productieproces, wat mij betreft een kers op de taart!

Sophie de Giraf 1961

Sophie viert 60e verjaardag

Al sinds de geboorte van Sophie, op 25 mei 1961, wordt dit razend populaire girafje nog steeds op dezelfde traditionele wijze vervaardigd. Uitgangspunt bij het ontwerp was niet alleen een volledig veilig, maar ook natuurlijk speeltje. Vandaar dat Sophie nog altijd wordt gemaakt van 100% natuurlijk rubber afkomstig van de heveaboom. Bovendien moest het speeltje alle zintuigen van een baby prikkelen. De keuze viel op een girafje, vanwege de lange benen en nek, waardoor een baby haar makkelijk kan pakken en vasthouden. Het natuurrubber materiaal stimuleert niet alleen reuk, maar nodigt ook uit om erop te sabbelen en in te bijten. De vlekken stimuleren zicht, terwijl het vrolijke piepje het gehoor prikkelt. Zo biedt Sophie de giraf niet alleen veilige troost bij doorkomende tandjes, maar stimuleert ze kleintjes ook om er heerlijk mee te spelen.

Sophie limited edition

Wereldwijd kregen fans van Sophie de giraf de mogelijkheid om een eigen Sophie de giraf samen te stellen, waarbij uit diverse kleuren en designs kon worden gekozen. De vijf meest populaire combinaties werden voorgelegd aan een speciale jury, die vervolgens bepaalde welke ‘Sophie by Me’ in september als speciale jubileumversie in beperkte oplage zal worden uitgebracht.

Nieuwsgierig naar de speciale limited edition jubileumversie van Sophie de giraf? Bekijk hieronder op de verschillende ‘Sophie by Me’ designs voor een sneak peek van het definitieve ontwerp.

‘Sophie by Me’ is vanaf september 2021 in beperkte oplage verkrijgbaar via Kleine Giraf Adviesprijs: €19,99

Winactie Sophie de giraf Awardset

Met dank aan Kleine Giraf mag ik een Sophie de giraf Awardset verloten. De winnaar is

  • De winnaar zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
  • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Doe ook mee met een van de andere winacties in Mama’s Liefste

Schrik niet! Deze blog kwam tot stand door middel van een samenwerking en bevat affiliatie linkjes. Deze linkjes brengen je naar de webwinkel voor meer informatie over dit product en de mogelijkheid het te kopen. Door hierop te klikken steun je Mama’s Liefste. Wil je er meer over weten, kijk dan op Steun Mama’s Liefste – Affiliate.

Spread the love

82 thoughts on “Sophie de giraf viert haar 60e verjaardag

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.