Kiezen van de babynaam: 5 punten om jezelf af te vragen

Kiezen van de babynaam: 5 punten om jezelf af te vragen

Misschien wel één van de leukste dingen tijdens de zwangerschap is het bedenken van een mooie babynaam voor jullie kleintje. Heb je al jaren een namenlijstje of heb je nog geen idee welke naam het gaat worden? Met deze 5 tips helpen we je graag een beetje op weg.

Kiezen van de babynaam: 5 punten om jezelf af te vragen

1. Ga ik voor een populaire naam?

De afgelopen jaren zijn er heel veel baby’s geboren met de namen Julia, Emma, Lucas en Sem. Je kunt je dus afvragen of je voor een naam wilt gaan die in de top 10 staat. Het kan natuurlijk gebeuren dat jouw kindje dan 2 of 3 klasgenootjes heeft met dezelfde naam. Een andere opkomende trend is trouwens om de babynaam nét iets anders te schrijven, bijvoorbeeld Mylan in plaats van Milan.

2. Wat betekent de babynaam?

De betekenis van een babynaam is zeker niet onbelangrijk om te weten. Binnen een paar seconden vind je de afkomst van de naam op internet. Zo voorkom je dat de betekenis helemaal niet bij jullie past. Let er ook op dat de naam niet iets geks betekent in een andere taal en dat de naam niet pestgevoelig is.

3. Is de naam over 40 jaar nog steeds leuk?

Bij de komst van een klein meisje of jongetje denk je misschien al snel aan een schattige babynaam, maar houd er rekening mee dat de naam als volwassen man of vrouw ook nog goed klinkt. Je kunt jouw kindje altijd nog een bijnaam geven maar die staat dan niet zijn of haar hele leven in het paspoort.

4. Passen de voornaam en achternaam bij elkaar?

Denk na over de hele naam en zeg de babynaam meerdere malen hardop. Klinkt het goed samen? En net zo belangrijk: houd rekening met de initialen! Je wilt natuurlijk niet dat je kindje straks een brief krijgt met als aanhef B.H. of W.C. 😉

5. Zijn wij allebei blij met de babynaam?

Begin op tijd met het zoeken naar een naam die jullie allebei leuk vinden. Neem hier lekker de tijd voor, totdat jullie een naam hebben gevonden waar jullie beiden tevreden over zijn. Een babynaam bedenken is ook gewoon hartstikke leuk! Net zoals het uitzoeken van een mooi geboortekaartje. Je kunt meerdere kaartjes online maken, met verschillende namen. Kijk op een later moment welk kaartje (en dus welke naam) je wel op de mat ziet liggen bij vrienden en familie. Van je favoriete kaartje bestel je een proefdruk. Mocht de naam jullie toch tegen gaan staan, dan kun je de naam op het kaartje nog eenvoudig wijzigen.

Nog een laatste tip: geniet ook vooral van de zoektocht naar de perfecte babynaam. En als de kleine er straks is kun je vol trots de naam showen. Bijvoorbeeld met een babykamerposter in de stijl van je geboortekaartje!


De uitgelichte afbeelding is van Shutterstock

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.