Huis babyproof maken

Tips voor het babyproof maken van je huis

Komt er binnenkort een baby in je leven? Of gaat je kleintje binnenkort kruipen of zelfs lopen? Dan wordt het hoog tijd om je huis babyproof je maken! Dat betekent niet alleen het aanpassen van je huis voor de veiligheid, maar ook het creëren van een warme, liefdevolle omgeving waarin je baby kan opgroeien. Door slim te kiezen voor de juiste materialen, kleuren en opslag, kun je een thuis maken dat zowel veilig als stijlvol is.

De basis van een babyproof huis

Een babyproof huis begint bij de basis: veiligheid. Kijk daarom als eerste naar de indeling van je woonruimte. Zorg ervoor dat er geen kleine voorwerpen binnen handbereik van je baby liggen en dat alle scherpe hoeken zijn afgedekt. Daarnaast kunnen traphekjes in de meeste huishoudens niet ontbreken. Dit simpele hulpmiddel helpt ernstige ongelukken te voorkomen en is gemakkelijk te installeren. Er zijn tegenwoordig vele stijlvolle opties die goed kunnen integreren met je interieur.

Creatief met kleuren en materialen

Materialen zijn ook belangrijk. Zacht, wasbaar materiaal voor sofa’s en stoelen is ideaal. Je wilt iets dat makkelijk schoon te maken is en dat tegen een stootje kan. Kies verder voor wanden en meubels in rustige, neutrale kleuren. Deze kleuren hebben een kalmerend effect op zowel de baby als ouders. Je kunt accenten leggen met kleurrijke accessoires zoals kussens, een vloerkleed of kunstwerken. Deze items zijn makkelijk te vervangen als je toe bent aan een nieuwe look of als ze niet meer veilig zijn voor je kind.

Technologie ten dienste van veiligheid

Technologische hulpmiddelen kunnen ook een grote rol spelen in een babyproof huis. Babyfoons en camera’s zorgen ervoor dat jij je kind in de gaten kan houden, ook als je even niet in dezelfde kamer bent. Zorg ervoor dat deze apparaten veilig zijn geïnstalleerd en niet gemakkelijk omgetrokken kunnen worden.

Slimme opslagoplossingen

Als ouder zul je al snel merken dat je meer spullen hebt dan ooit tevoren. Slimme opslagoplossingen zijn dus een must. Denk aan kasten met sloten waar je gevaarlijke of breekbare spullen hoog en veilig kunt bewaren. Ook kun je denken aan multifunctionele meubelstukken zoals een stoel met opbergruimte. Hier kun je speelgoed in opbergen wanneer je het snel uit het zicht wilt hebben.

Veiligheid en stijl hand in hand

Het inrichten van je huis voor de komst van een baby hoeft dus niet te betekenen dat je stijl moet inleveren. Veel babywinkels, zoals Van Asten Babysuperstore, bieden een reeks producten die zowel veilig als stijlvol zijn. Van moderne traphekjes tot elegante opbergoplossingen, je kunt zowel functionaliteit als esthetiek in je huis brengen.

Photo Dreamstime.com

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.