4 dingen die je moet kopen als je jouw eerste kindje verwacht

4 dingen die je moet kopen als je jouw eerste kindje verwacht

Verwacht je binnenkort jouw eerste kindje? Dan geniet je ongetwijfeld met volle teugen van de zwangerschap. Begrijpelijk, maar geniet niet te lang. Je moet er namelijk voor zorgen dat je alle benodigdheden in huis hebt voordat je bevalt. Omdat het om jouw eerste kindje gaat, weet je mogelijk niet wat je allemaal moet kopen. Om jou hier een handje helpen, zetten we in deze tekst 4 dingen op een rijtje die je nodig hebt.

1. Kleding

Wie een kleintje verwacht, moet uiteraard zorgen dat er kleding in huis is. Dit lijkt misschien een open deur, maar we willen de kleertjes niet onbelicht laten. Zorg er in ieder geval voor dat je de nodige rompertjes in huis hebt. Hiermee kleed je jouw kleintje niet alleen makkelijk en snel aan, maar een rompertje zit ook nog eens lekker. Vergeet daarnaast niet om broekjes en sokjes te kopen, zodat het lichaam van jouw kleine spruit goed warm blijft. Mutsjes mogen eveneens niet ontbreken. Met een muts voorkom je dat het hoofdje van jouw kind kou vat.

2. Meubels

De meeste aanstaande ouders zorgen ervoor dat er ruim voor de bevalling babykleertjes in huis zijn. Toch is dit niet het enige waar je aan moet denken. Je hebt namelijk ook bepaalde meubels nodig. Zo is een commode bijvoorbeeld onmisbaar. Op een commode kun je jouw kindje makkelijk en snel verschonen. Daarnaast is een commode vaak voorzien van één of meerdere lades, waardoor je er tevens spulletjes van jouw kleintje in op kunt bergen. Een wieg of ledikant en een box zijn eveneens geen overbodige luxe.

3. Kinderwagen

Als je eenmaal een kind op de wereld hebt gezet, wil je er na enige tijd ook mee naar buiten. Hier heb je verschillende opties voor. In de beginperiode kun je hier bijvoorbeeld een draagzak of -doek voor gebruiken. Wanneer jouw kind wat ouder is, biedt een kinderwagen uitkomst. Je hoeft jouw kind dan niet meer zelf te dragen, maar kunt hem voortduwen. Een kinderwagen is namelijk voorzien van wieltjes. Doordat je kinderwagens in kunt klappen, kun je ze eveneens makkelijk vervoeren.

4. Autostoel

De kans is aanwezig dat je jouw kind meeneemt in de auto. Als jullie met zijn tweetjes in de auto plaatsnemen, kun je niet constant op jouw kind letten. Daarom is veilig vervoeren extra belangrijk. Hier kun je het beste een speciaal autostoeltje voor gebruiken. Je moet een autostoel overigens wel op de juiste manier bevestigen. Doe je dit niet? Dan kun je jouw kind niet veilig vervoeren. Gelukkig zijn er bevestigingssystemen voor autostoelen. Wil je zo’n systeem kopen? Let er dan op dat het systeem aan alle Europese veiligheidseisen voldoet.


De uitgelichte afbeelding is van Shutterstock

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.