Baby Innovation Award Nominaties 2021

20 jaar Baby Innovation Award – Nominaties 2022 zijn bekend

De Baby Innovation Award-verkiezing wordt dit jaar voor de twintigste keer gehouden. Een mijlpaal! Van een kleine beursaward is de verkiezing uitgegroeid tot een groot jaarlijks evenement voor de beste innovaties in de babymarkt. Gisteren werden de nominaties bekend voor het jaar 2021-2022. Benieuwd welke innovatieve producten dit zijn, lees snel verder.

20 jaar Baby Innovation Award

Ook de babymarkt is aan trends onderhevig en dat is de afgelopen 20 jaar wel gebleken. Denk bijvoorbeeld aan de opkomst van recyclebare kinderwagens of smart nursery’s, nieuwe voedingssystemen en modulaire autostoelen. Er waren dit jaar 31 aanmeldingen.

Organisator Carola Siksma-Ruiters is enthousiast over het hoge aantal aanmeldingen. ‘Ik werk al 20 jaar in de babybranche, maar ik verbaas me ieder jaar weer over hoe innovatief deze sector is. Natuurlijk sturen bestaande babymerken hun innovaties in, maar we ontvangen ook aanmeldingen van kleine creatieve labels én van ouders die een oplossing hebben bedacht voor een probleem. De aanmelding is laagdrempelig, dus iedereen kan aan de verkiezing meedoen. Dat maakt het zo leuk. Wie genomineerd is, mag het bijpassende logo gebruiken. Het logo laat zien dat een vakkundige jury, met vertegenwoordigers van VeiligheidNL en TNO, naar je product heeft gekeken. Dat geeft de consument vertrouwen.’

De Baby Innovation Award verkiezing is uitgegroeid tot hét grote jaarlijkse evenement voor de babybranche. De vakjury nomineerde in totaal 15 producten in 6 categorieën en kende daarnaast 3 nominaties toe voor de Green Award en 3 voor de Design Award. Het tweede deel van de verkiezing is de Mama Jurydag, gevolgd door een online stemprocedure. De bekendmaking van de winnaars vindt kort voor de Negenmaandenbeurs plaats.

Genomineerden Baby Innovation Award 2022 

Baby Innovation Award Nominaties 2022

Categorie Mobility

Genomineerden Baby Innovation Award 2022 - Axkid ONE

Axkid ONE is een nieuw autostoeltje waarin kinderen achteruitkijkend vervoerd kunnen worden en zet een nieuwe standaard op het gebied van autostoelveiligheid. Het is het enige naar achteren gerichte ISOFIX-autostoeltje op de markt dat i-Size-goedgekeurd is tot 125 cm/23 kg (7 jaar). Dit betekent dat je kind langer achterwaarts gericht kan reizen. Bovendien is achterwaarts gericht reizen is tot 5 keer veiliger voor kinderen. De installatie is ook nog eens super eenvoudig.

Genomineerden Baby Innovation Award 2022 - Cybex Anoris T i-Size

Cybex Anoris T i-Size Ouders hoeven voortaan niet meer te kiezen tussen veiligheid en comfort. Dankzij de revolutionaire Airbag-technologie, geïntegreerd in het veiligheidskussen, biedt het Anoris T i-Size naar voren gerichte autostoeltje optimale veiligheid voor het kind, ongeacht of het naar voren of naar achteren is gericht.

Genomineerden Baby Innovation Award 2022 - Nuna Next Base Systeem

Nuna Next Base Systeem is een roterende base, waarbij je op 4 manieren veilig kunt rijden. BASE next biedt ultieme flexibiliteit en is geschikt voor: CARI Next, een reiswieg die in de auto gebruikt kan worden, PIPA next, hun lichtste babyautostoeltje, ARRA Next, een bekroonde babyautostoel, TODL next, een strak vormgegeven stoel die met je kindje meegroeit van pasgeborene tot peuter. Kortom: langer plezier van een duurzame aanschaf.

Genomineerden Baby Innovation Award 2022 - Thule Courier

Thule Courier: deze fietskar is multifunctioneel. Hij is veilig en comfortabel. De grote zitruimte biedt plaats aan maximaal twee kinderen en is uitgerust met een gewatteerd vijfpunts-harnas voor optimale veiligheid. Je kunt de Thule Courier fietskar ook  gebruiken als speciale cargofietskar om de boodschappen mee te doen. En omdat huisdieren ook familie zijn kun je je trouwe viervoeter meenemen.

Categorie Travel & Safety

Genomineerden Baby Innovation Award 2022 - Maxi-Cosi Connected Home

Maxi-Cosi Connected Home zijn 4 apparaten, op één app. Allemaal met elkaar verbonden om de slaapkamer van je baby slimmer te maken. Een luchtbevochtiger, een camera waarmee je je kindje in de gaten kan houden via je smartphone, overal. En als je kindje onrustig wordt, zorgt de sooth light & sound dat je kindje kalmeert met rustgevende muziek. Als laatste een ledstrip voor onder het bedje. Instellingen te personaliseren via app.

Genomineerden Baby Innovation Award 2022 - DERYAN Sandy

DERYAN Sandy is een solide wagen met uitstraling en klasse. Door de verfijnde stijl is het een plezier om met de DERYAN Sandy op pad te gaan. Lichtgewicht, compact en stevig maakt de DERYAN Sandy uniek en vernieuwend in haar soort. Deze bolderwagen nieuwe stijl is de ideale offroad-optie, dankzij de all-terrain lekvrije airless banden.

Categorie Feeding

Genomineerden Baby Innovation Award 2022 - Babe pure babyfood van Kesbeke

Babe pure babyfood van Kesbeke is 100% voedzaam (schijf van 5) en als eerste babyvoedingsproduct 12 maanden lang houdbaar buiten de koeling. De producten ondergaan een milde hittebehandeling door pasteurisatie bij 72 graden °C . Hierdoor blijven de verse eigenschappen en natuurlijke voedingswaarden intact. Vitamines worden nauwelijks afgebroken en er vindt geen verbranding plaats van bijvoorbeeld eiwitten, wat allergische reacties kan veroorzaken. Integer, gezond en veilig.

Genomineerden Baby Innovation Award 2022 - Ardo Alyssa Double borstkolf

Ardo Alyssa Double borstkolf is een compacte, gebruiksvriendelijke en innovatieve borstkolf. Het is ’s werelds eerste borstkolf met een automatisch Power Pumping-programma. Bovendien kun je je kolfsessies opslaan, de borstkolf op afstand bedienen dankzij de MyArdo app en dankzij de geïntegreerde accu heb je de flexibiliteit om overal en altijd te kolven.

Categorie Care

Genomineerden Baby Innovation Award 2022 - Softtub van Tub of the World

Softtub van Tub of the World is het eerste echt duurzame babybadje met een minimale voetafdruk. Het is volledig recyclebaar en bespaart per keer meer dan 75% water ten opzichte van andere babybadjes. Daarbij is het ook handig in gebruik; klein en opvouwbaar. Natuurlijk is het babyvriendelijk en veilig met een antislip binnenzijde, staat het stevig en is van mooi en minimalistisch Deense design.

Genomineerden Baby Innovation Award 2022 - XOXO Mini, Babymoon Car

XOXO Mini van Babymoon Care Carriers is speciaal ontworpen om het huid-huid contact tussen ouder en baby’s met laag geboortegewicht te stimuleren. Ons doel is om met de kennis van kangoeroezorg de band tussen ouder en vroeggeboren kindjes te versterken. Hiermee kunnen ouders zich optimaal voorbereiden op de geboorte en de opgedane kennis meteen toepassen, thuis of in de zorginstelling.

Categorie Furniture & Decorations

Genomineerden Baby Innovation Award 2022 - Familie Meetlat van LiefsLabel

Familie Meetlat van LiefsLabel: een houten meetlat als uniek familiekunstwerk. Die streepjes op de muur wil je voor altijd koesteren. Van nu tot later als je groot bent! Op een creatieve manier leg je de groei van je kind vast, waarbij je de meetlat door de jaren heen kunt personaliseren door de lengte en naam van je kind(eren) voor altijd vast te leggen door te stempelen of schrijven.

Genomineerden Baby Innovation Award 2022 - Me in a Nutshell van KipKep

Me in a Nutshell van KipKep steekt de ouderwetse stamboom in een liefdevol nieuw jasje. Op een MiaN poster of dekentje krijgen de personen met én zonder bloedband samen één plek. Iedere Me in a Nutshell is uniek. Een algoritme maakt van elk persoon een unieke ringenset. Niemand op de wereld heeft dezelfde creatie. De MiaN app brengt de ringen tot leven en laat zien wie bij welke ringenset hoort.

Categorie Toys & Gifts

Genomineerden Baby Innovation Award 2022 - Lovevery Play Kits van Lovevery Europe

Lovevery Play Kits van Lovevery Europe: Vanaf het moment dat je kind wordt geboren, wil je maar één ding: het allerbeste voor je baby. Bij Lovevery willen we meer doen om de ontwikkeling van kinderen te ondersteunen. Bij Lovevery ontwikkelen we onze producten samen met een team van deskundigen en academici, zodat ze precies aansluiten op wat je kind in elke ontwikkelingsfase interessant vindt en nodig heeft.

Genomineerden Baby Innovation Award 2022 - Moes Sealife van Moes Play

Moes Sealife van Moes Play: Het design van de Moes speelproducten is ontworpen voor multifunctioneel gebruik. Er is geen handleiding, open ended play! Stimuleren creativiteit en motorische ontwikkeling. De kleuren spreken zowel ouders als kinderen aan. Het materiaal is zeer licht, zacht en tegelijk enorm stevig. Belangrijk aspect: kinderen kunnen zelf producten optillen, omdraaien etc. Moes legt de focus op de wereld om ons heen, de natuur!

Genomineerden Baby Innovation Award 2022 - Bentley Tricycle van Eastlim

Bentley Tricycle van Eastlim heeft een lange gebruiksduur en kan vanaf 6-8 maanden als buggy, meegroeien met het kind tot ongeveer 4 jaar, waarbij het in zijn laatste fase als stoere driewieler gebruikt kan worden. De stappen die daarvoor gezet moeten worden zijn eenvoudig en vindingrijk. In een handomdraai is de Bentley aan te passen aan de wensen van de vader/moeder en het kind.

Categorie Green

Softtub van Tub of the World

Softtub van Tub of the World is het eerste echt duurzame babybadje met een minimale voetafdruk. Het is volledig recyclebaar en bespaart per keer meer dan 75% water ten opzichte van andere babybadjes. Daarbij is het ook handig in gebruik; klein en opvouwbaar. Natuurlijk is het babyvriendelijk en veilig met een antislip binnenzijde, staat het stevig en is van mooi en minimalistisch Deense design.

Babe pure babyfood, Kesbeke: Biologische, vegan babyvoeding, die gepasteuriseerd wordt.

Softtub van Tub of the World

Babe pure babyfood van Kesbeke is 100% voedzaam (schijf van 5) en als eerste babyvoedingsproduct 12 maanden lang houdbaar buiten de koeling. De producten ondergaan een milde hittebehandeling door pasteurisatie bij 72 graden °C . Hierdoor blijven de verse eigenschappen en natuurlijke voedingswaarden intact. Vitamines worden nauwelijks afgebroken en er vindt geen verbranding plaats van bijvoorbeeld eiwitten, wat allergische reacties kan veroorzaken. Integer, gezond en veilig.

Axkid ONE

Axkid ONE is een nieuw autostoeltje waarin kinderen achteruitkijkend vervoerd kunnen worden en zet een nieuwe standaard op het gebied van autostoelveiligheid. Het is het enige naar achteren gerichte ISOFIX-autostoeltje op de markt dat i-Size-goedgekeurd is tot 125 cm/23 kg (7 jaar). Dit betekent dat je kind langer achterwaarts gericht kan reizen. Bovendien is achterwaarts gericht reizen is tot 5 keer veiliger voor kinderen. De installatie is ook nog eens supereenvoudig.

Design Award

Moes Sealife van Moes Play

Moes Sealife van Moes Play: Het design van de Moes speelproducten is ontworpen voor multifunctioneel gebruik. Er is geen handleiding, open ended play! Stimuleren creativiteit en motorische ontwikkeling. De kleuren spreken zowel ouders als kinderen aan. Het materiaal is zeer licht, zacht en tegelijk enorm stevig. Belangrijk aspect: kinderen kunnen zelf producten optillen, omdraaien etc. Moes legt de focus op de wereld om ons heen, de natuur!

Mica Pro Eco

Mica Pro Eco: Dit autostoeltje dat vanaf de geboorte kan worden gebruikt, is ontworpen volgens de strengste huidige i-Size-veiligheidsstandaarden. Het is gemaakt van 100% zachte, gerecyclede stoffen en biedt ouders daardoor de meest milieuvriendelijke keuze. G-CELL 2.0-technologie voor bescherming bij zijdelingse botsingen is als extra ingebouwd voor een maximale bescherming.

Thule Shine:

Thule Shine blinkt uit in gebruiksgemak voor in de stad. Met grote uitschuifbare kap en ingebouwde beensteun voor veel comfort. Ideaal in weer en wind. Inclusief een groot achteroverhellend zitje voor dutjes tijdens de dag. Optimaal gemak voor ouders doordat het met één hand te bedienen is. Makkelijk stuurbaar en met de unieke 10kg laadruimte ideaal. Compact op te vouwen en rechtop neer te zetten.

Stemmen

Binnenkort zal er bekend worden gemaakt wanneer het publiek mag gaan stemmen op de genomineerde producten voor de Baby Innovation Award 2022.

Dit waren de Baby Innovation Award winnaars van 2021

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.