Mijn trouwe hulpjes in het huishouden

Wat zou ik moeten zonder mijn stofzuigers in huis?

Nee, daarmee bedoel ik niet mijn kinderen. Al zou ik graag zien dat ze af en toe wat meer in het huishouden zouden doen. Maar op af en toe een boodschap, opruimen en tafeldekken, doen ze nog niet zoveel in huis. In deze blog stel ik jullie graag voor aan mijn andere schoonmaakhulpjes; de apparaten waar ik niet meer zonder kan.

Mijn trouwe hulpjes in het huishouden

Mijn nieuwe stofzuiger hulpjes

Ik ben zo blij dat ik niet 50 jaar eerder geboren ben, want ik zou echt een hele slechte huisvrouw geweest zijn. Met de hand alle kleding wassen. de afwas doen, of de vloer aanvegen, ik zou er niet heel blij van zijn geworden om daar mijn dagen mee te vullen. In mijn keuken vind je daarom ook een vaatwasser en stop ik mijn kleding graag in de wasmachine. De afgelopen maanden mocht ik een nieuwe stofzuiger kopen en kreeg ik er ook een paar nieuwe hulpjes bij, waar ik je graag over vertel.

Zoef de Robot stofzuiger

LG VHOMEBOT 3

Al een aantal jaren geleden verwelkomde wij Zwebber in ons huishouden. De LG VHombot 3 mochten wij uitproberen en vanaf het eerste rondje door de kamer waren wij verkocht. Sindsdien is hij mijn trouwe toeverlaat als het gaat om de stofvlokken in huis, de haren van de kat en de zandvoetjes van mijn kinderen te laten verdwijnen. Elke nacht deed hij zijn ronde en werden wij wakker met een stofvrije vloer. De laatste tijd ging het stroever en liep hij steeds vaker ergens vast en begonnen de wieltjes te kraken.

Met toch wel een beetje pijn het het hart hebben we een nieuwe robotstofzuiger gekocht, Tante Sjaan. Deze Robot stofzuiger was weer iets moderner en bestuurbaar met een appje. Ook zit er een extra dweilfunctie op. Hierdoor is er meteen nog een huishoudelijk klusje van mij overgenomen.

Deze Robot Robotstofzuiger van Zoef heet Sjaan, vandaar dat wij haar de naam Tante Sjaan natuurlijk gegeven hebben. Tante Sjaan kan zowel droog als nat dweilen door haar ingebouwde automatische waterreservoir en 100% katoenen dweil. Ook heeft zij een krachtige motor (15W zuigkracht). Ze heeft haar eigen plekje in de kamer waar ze automatisch naar teruggaat om op te laden, wanneer de accu bijna leeg is. Gelukkig duurt het wel even voordat de accu leeg is en kan Tante Sjaan aan een stuk doorwerken van 90 tot 100 minuten tot aan de volgende oplaadbeurt. Maar als ze helemaal leeg is, heeft ze wel ca. 4 uur nodig om weer bij te komen.

Zoef robotstofzuiger

Ze is uitgerust met Anti-Bots sensoren, die zorgen ervoor dat zij meubels niet beschadigen en Anti-Val sensoren, die ervoor zorgen ervoor dat Tante Sjaan niet van een verhoging of trap valt. Haar wielen zijn in hoogte instelbaar, zo kan ze overweg met kleine oneffenheden, zoals vloerkleden. Ze is geschikt voor verschillende soorten vloeren, zoals hout, tegels, laag polige vloerbedekking en marmer.

Zoef

Op de LED display kun je makkelijk de 4 Verschillende schoonmaak modules: automatisch, langs de plinten, intensief en op één plek. Ze heeft namelijk ook een vuildetectie voor spot cleaining op vieze plekken. Met haar 2 zijborstels komt ze ok goed bij de plinten. Door haar hoogte van 8,5 cm kan ze makkelijk onder stoelen en meubels komen. Ook laat ze geen vieze luchtjes achter, want met het dubbel HEPA filter, filtert ze de lucht voor een aangename leefomgeving.

We hebben Tante Sjaan  per dag geprogrammeerd. Nu doet ze haar werk op de door ons ingestelde dag en tijd, bij voorkeur ’s nachts. Dat is geen probleem, want ze is erg stil en produceert slechts 60dB! Daar waar andere robotstofzuigers 70dB al stil noemen. Al laat ze wel flink van haar horen, want ze geeft je een gesproken terugkoppeling. Vergeet haar dan ook niet regelmatig haar groot stofreservoir van 500 ml. even te legen, dat kan gelukkig eenvoudig.

Karel de Window Vac

Het is alweer bijna 2 jaar geleden dat we huis waarin we nu wonen, kochten. Een heerlijk huis met veel licht en ramen. Om te zorgen dat we dan ook zo veel mogelijk van het licht binnenkrijgen, moeten al die ramen regelmatig gelapt worden. Al snel vond in een glazenwasser voor de buitenboel, maar binnen moest ik er toch zelf aan geloven.

De redding kwamen een paar maanden gelden op het Mamablogger WeekendMarguerita had voor ons allemaal een goed woordje gedaan en stond er voor ons allemaal een Kärcher Window Vac te wachten in het huisje. Thuis gekomen, hebben we Karel meteen opgeladen en zijn aan de slag gegaan. Ideaal voor alle kinderhandjes op de ramen en glazendeuren en raamtekeningen, maar ook komt hij goed van pas in de badkamer op tegels en de spiegel.

Dat kon gelukkig ook, want in de doos zal al een zakje glasreiniger concentraat (20 ml). Deze doe je in de handige sproeifles en de wisser. Daarmee maak je eerst het raam of ander glad oppervlakte schoon. Het lichtgewicht toestel Window Vac ligt goed in de hand en neem je vervolgens de ramen af. Dankzij de elektrische opzuiging van het water behoren vervelende druppels definitief tot het verleden en zijn de ramen schitterend en streepvrij achter in no time. Zie hier het resultaat na een middagje raamtekenen door mijn dochters.

Dankzij de bijkomende smalle zuigmond, kunnen zelfs smalle en moeilijk bereikbare plaatsen, zoals ramen met smalle ruitjes en glazen cabines moeiteloos worden gereinigd. De reinigingsmogelijkheden zijn eindeloos. Het ingebouwde LED-scherm op de aan/uit-knop helpt je er tijdig aan herinneren dat de batterij moet worden geladen. Erg fijn is ook het lage geluidsniveau van Karel de raam stofzuiger en maat het samenwerken nog comfortabeler.

Dickie de kruimeldief

Dyson v6 Top Dog

Tot slot hebben we nog niet zolang geleden ook Dickie de kruimeldief in dienst genomen. We waren door Mamaplaats verkozen als testgezin om de Dyson V6 Top Dog Kruimeldief uit te proberen. In een huis met kinderen en een oude poes. is dit soort stofzuiger zeker geen overbodige luxe. Even snel de kruimels rond van de ontbijttafel opzuigen of de plek waar poes de hele dag ligt, harenvrij maken. Tante Sjaan doet de vloer natuurlijk elke avond, maar toch zijn er ook plekken, waar zij niet goed bij kan. Dit gaat vult de Dyson Kruimeldief mooi op.

Dyson V6 Top Dog

Voor Karel hebben we al eerder eens een andere kruimeldief gehad. Wat meteen opviel was dat Karel wel zwaarder is dan deze eerder versie. Ook is hij luidruchtiger, maar dat heb je nu eenmaal bij een zwaardere motor. Die is nodig voor de geweldige zuigkracht van deze kruimelzuiger. Ook is de werktijd van Karel niet heel lang (20 min). Prima hulp dus bij kleine klusjes, maar als je met hem de auto wilt uitzuigen kan je plots met een lege accu komen te zitten. De tijd die hij nodig heeft op bij te komen is ca 3,5 uur.

Dyson V6 Top Dog

In het doorzichtig opvangbakje kun je goed zien hoeveel je hebt opgezogen. Dit bakje kan je vervolgens legen door middel van de rode schuifknop in het handvat open te schuiven. Persoonlijk vond ik dat niet heel makkelijk. Het klepje moeilijk open en ook weer moeizaam dicht.

De speciale borstel voor de haren op de bank is echt ideaal. In combinatie met de zware zuigkracht wordt de bank goed schoon, zonder extra lang en vaak te moeten zuigen. Karel mag dus zeker blijven.

Met welk huishoudelijk apparaat in huis zou jij niet meer kunnen?

Uitgelichte foto: Shutterstock.com

Spread the love

23 thoughts on “Wat zou ik moeten zonder mijn stofzuigers in huis?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.