Mamma Mia Here we go again

MAMMA MIA! HERE WE GO AGAIN

Wist je dat het alweer 10 jaar geleden is dat de film Mamma Mia in de bioscopen verscheen? Op 3 juli 2008 ging deze film in premiere in Griekenland. Deze film maakte de muziek van ABBA in een keer weer populair bij een hele nieuwe generatie! Ondanks het enorme succes duurde het 10 jaar voordat het vervolg er kwam. Maar gisteren ging de film in premiere in Amsterdam en vanaf vandaag is het tweede deel dan eindelijk te zien in de bioscoop! Zing mee, dans, lach en word opnieuw verliefd op de feel-good film van deze zomer: Mamma Mia! Here We Go Again.

Mamma Mia Here we go again

Tien jaar na het wereldwijde succes van Mamma Mia! The Movie keren we terug naar het magische Griekse eiland Kalokairi. De oude cast is uitgebreid met onder meer Lily James, de zeer aantrekkeliejk Andy Garcia en good-old Cher. Net als in Mamma Mia! The Movie zien we Oscarwinnares Meryl Streep als Donna, Julie Walters als Rosie en Christine Baranski als Tanya. Amanda Seyfried en Dominic Cooper keren terug als Sophie en Sky, terwijl Pierce Brosnan, Stellan Skarsg en Colin Firth opnieuw Sam, Bill en Harry spelen; de drie mogelijke vaders van Sophie.

Mamma Mia Here we go again  

Het verhaal neemt je terug in de tijd. Hoe raakte Donna zwanger en van wie? Dat bleef de grote vraag na de eerste film. De jonge Donna (Lily James), Rosie (Alexa Davies) en Tanya (Jessica Keenan Wynn) halen hun eindexamen en namen in stijl als Donna & The Dynamites afscheid. Tot groot verdriet van Rosie en Tanya trek Donna daarna de wijde wereld in. Op doortocht naar Griekenland ontmoet ze de jonge Sam (Jeremy Irvine) in Parijs. Nadat hij haar om een wat onhandige manier van het hof, belanden zij in bed.

 

Als Donna haar boot mist in Griekenland biedt de jonge Bill (Josh Dylan) haar een lift met zijn boot aan naar haar eind bestemming. Ondertussen zien we ook hoe Sophie druk bezig is met het her-openen van het hotel op dit eiland. Sky kan haar niet helpen vanwege een stage in New York. Deze afstand zet grote druk op hun relatie. Ook haar vaders Bill en Harry hebben het te druk om bij deze opening te zijn. Gelukkig zijn haar moeders beste vriendinnen er om haar te steunen, met als de nieuwe manager (Andy Garcia).

  

Eenmaal op het eiland van haar dromen, vind ze het leegstaande pand en ziet meteen hier haar toekomst en dat van het hotel. Een grote storm drijft haar in de armen van de jonge Harry (Hugh Skinner). Ondanks hun gelukkige tijd samen, blijft Donna toch alleen achter. Maar helemaal alleen is ze niet, want ze blijkt zwanger tijd zijn. Maar van wie? Ondanks dat de opening van het hotel ook niet zonder slag of stoten verloopt, komen er die avond toch een hoop verrassingen om de hoek kijken.

 

Mamma Mia! Here We Go Again is geproduceerd door Judy Craymer en Gary Goetzman, producenten van de eerste film. Craymer is ook debedenker en producent van de wereldwijd succesvolle musical. Geschreven en geregisseerd door Ol Parker (schrijver van The Best Exotic Marigold Hotel). Naar een verhaal van Richard Curtis (Love Actually, Bridget Jones’s Diary, Notting Hill), Parker en Catherine Johnson.

Genre: musical, komedie
Lengte: 114 min.
KijkwijzerAlle leeftijden Grof taalgebruik
Website: www.mammamia2.nl
Releasedatum: Vanaf morgen is de film in het hele land al te zien, tijdens de speciale Ladies night! Daarna zal hij ook overal draaien op verschillende tijdstippen

Wat vind ik ervan?

Ik zal maar meteen bekennen dat ik geen grote ABBA fan ben, niet van musical films hou en deel 1 pas van de week op de televisie heb gezien. Maar toen mijn lieve blog-vriendinnetjes Merel, Miriam en Lisette met het idee kwamen om kaartjes te vragen voor de premiere als een echte Ladies Night Out, kon ik natuurlijk geen nee zeggen.


Spijt heb ik daar zeker niet van, want ik heb genoten van deze avond. Niet alleen was het gezelschap goed, maar de film is zeker een aanrader. Ondanks dat ik niet alle liedjes in de film meteen herkende, zat er veel humor in de film en een kleine snik. Dus mocht je nog geen plannen hebben voor vanavond en een kaartje kunnen bemachtigen, trommel al je vriendinnen op voor de Ladies Night! Ik verwacht overigens dat de film de komende tijd ook nog wel in de bioscoop te zien zal zijn, dus mocht morgen niet lukken, stuur dan een datumprikker rond voor om zo snel mogelijk jullie eerst volgende eigen Ladies Night vast te leggen!

PS! Blijf na afloop van de film zitten tot helemaal het einde van de filmcredits! Echt doen!

Winactie Mamma Mia – Here we go again – gesloten

Speciaal voor de premiere van deze feel-good-movie mag ik 3x een zomers Mamma Mia pakket weggeven met daarin een strandtas, de soundtrack, een sleutelhanger en een t-shirt!

De winnaars zijn

Mamma mia Here we go again

  • De winnaars zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.

Samenwerking

Spread the love

44 thoughts on “MAMMA MIA! HERE WE GO AGAIN

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.