Mamachallenge Beste Speeltuinen

MamaChallenge #3 | Beste natuur- en waterspeeltuintjes

Tijdens de vakantie trekken we er graag op uit, maar vaak zijn kinderen al lang blij met de speeltuin om de hoek. In de Mamachallenge van vandaag zal ik je vertellen welke leuke natuur- en waterspeeltuin er bij ons in de buurt te vinden zijn.

Mamachallenge Beste Speeltuintjes

Tuin van de Smit

Dit wordt ook wel de oase in de polder genoemd. De Tuin van de Smit vind je in Leiden, in het polderpark Cronesteyn, tussen de de A4, de spoorlijn naar Alphen aan de Rijn, het Rijn-Schiekanaal en de N 206.

Tuin van de Smit

Naast het Theehuis met helemaal biologisch, grotendeels vegetarisch gerechten, vind je er diverse boerderijdieren en een natuurspeeltuin. Hier kan heerlijk buiten gespeeld worden op de diverse bruggetjes, klimobjecten en stapstenen. Zeker bij warm weer vind je hier genoeg afkoeling. Tijdens de vakanties worden er ook veel verschillende (natuur) workshops georganiseerd.

In Cronesteyn zelf vind je ook een leuke waterspeelplaats met zwemvijver. Er zijn waterpompen, vlotten en een kabelbaan. Ook is er een waterbaan waar je de waterloop met handbediende pompen en dammetjes kan beïnvloeden. In het gras kun je heerlijk liggen opdrogen in de zon en picknicken. Omdat we praktisch naast Cronesteyn wonen, zijn we daar te vinden op warme dagen.

Cronesteyn

Tuin van Noord

De Tuin van Noord is voor ons wat verder fietsen, maar zeker de moeite waard. In het nog niet zo oude Noorderpark, tussen de sportvelden van Roodenburg en Pernix, de schooltuinen en volkstuinencomplex Ons Buiten, vind je de Tuin van Noord. Deze plek heeft twee waterspeelplekken met:

  • Een vlot en een speelboot bij de waterspeeleilandjes.
  • Speeltoestellen op diverse plekken.
  • Boomstammen en rotsblokken om op te klauteren in het water bij Pernix.
  • Spelen met sluizen en dammen die ze zelf kunnen openen en sluiten.
  • Skatepool, waar skaters hun kunsten kunnen vertonen.

Kortom een avontuurlijke speelplek!

Natuurspeeltuin De Dwarstuin

Ook in Leiderdorp is er een leuke Natuurspeeltuin te vinden. Lekker spelen met water en zand, klimmen in bomen en hutten bouwen. Deze natuurspeeltuin is erop gericht kinderen echt iets te laten beleven in een natuurlijke omgeving.

Swetse Speeldernis

Ik moest even opzoeken hoe deze speeltuin officieel heet, want ondanks dat we er vaak komen, had ik geen idee. Deze speeltuin is namelijk te vinden naast het restaurant van La Place in Zoeterwoude. Regelmatig gaan we hierheen voor een kopje koffie of om te eten. Ook is er de winkel Boer en Goed te vinden met héérlijke streekproducten. De speeltoestellen zijn gemaakt van natuurlijke materialen, er zijn glijbanen, speelhutten, een kabelbaan en een leuk watervlot! Een prima plek om even uit te razen.

Benieuwd naar de 10 gave buitenspeeltuinen in en om Leiden? Kijk dan snel op de site van Kidsproof Leiden. Hier vind je ook vele andere speeltuinen in de buurt.

Mamachallenge Beste Speeltuinen

MamaChallenge 2017

Je hoeft niet op vakantie om je kinderen een leuke zomervakantie te geven! De komende weken zul je verschillende zomerchallenges terugvinden op Mama’s Liefste. Deze uitdagingen kunnen je wellicht inspiratie geven om ook te gaan doen deze zomervakantie. De challenges voor dit jaar zijn:

Waterpret Knutselen
Gratis uitstapje Picknicken
Leukste speeltuintjes uit de wijk  Zomerse OOTD
Me-time Recept ijs of recept fruitwater
Het regent! Pimp je tuin of pimp je balkon

 

Niet alleen wij gaat de uitdagingen aan, maar ook vele andere Mamabloggers. Benieuwd hoe de andere Mamabloggers deze uitdaging invullen? Vind hun blogs via de onderstaande links

Take50 Lifestyle Kimberley Mama Minke
Kaboutertuin blogt Batboy Met Mirjam
Fatimama Mijn Kind kan de Was doen Monique van Bokkum
Miz Flurry Go or No Go Unicorns and Fairytales
Blond en Bruin Lodi Blogt Volgmama
Kreanimo Maaike Schrijft op Veusteveul
Janske Mammie Mammie Meisje Eigenwijsje
Juliaflynn Marstyle Glim
Good Girls Company Marieke Blogt Kijk Mama
Joy from Joyce Mama’s met Thee Roelina
Mama Kletst By Jon Roxxy84
Mommy Loves Pink Mamalou Blogt Saskia’s Wereld
Krachtige Moeders Je Kindje doet het zo Life by Xenia
Gewoon Wij Lotus Writings

 

Wil je ook mee doen? Dat kan! Word lid van de facebookgroep MamaChallenge 2017. Hierin kun jij ook je uitgevoerde challenges delen met ons delen. Ben je nu geen blogger bent, laat dan een foto en beschrijving achter. Op deze manier kunnen we elkaar inspireren en inspiratie opdoen!

Hebben jullie ook een leuke natuur- en water speeltuintjes in de buurt?

Spread the love

13 thoughts on “MamaChallenge #3 | Beste natuur- en waterspeeltuintjes

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.