De Mangrove Musical met Zoë & Silos in Burgers’ Zoo

In de zomer is er niets zo leuk om samen met het gezin er lekker op uit te trekken met het gezin. Een van onze favoriete uitjes is naar de dierentuin. De uitnodiging om in Burgers Zoo langs te komen om de nieuwe zomermusical Zoë & Silos – de Mangrove Musical grepen we dan ook met beide handen aan.

Zoë & Silos – de Mangrove Musical

ZOË EN SILOS

Vorig jaar was Zoë al te zien in de musical ‘Deep Ocean Monsters’.  De musical was een groot succes en Zoë kwam terug naar Burgers’ Zoo in de TV series Zoë & Silos op Telekids. Zoë leerde daarin Silos kennen en hielp hem om reis te gaan naar de mangrove van Belize. Dit was een spannend avontuur vol raadsels en moeilijke opdrachten. Deze zomer zijn Zoë & Silos nu samen te zien in een speciale blacklight musical over deze Mangrove in Belize. In een half uur krijg je een mooi visueel spektakel te zien en wordt je meegenomen naar de mangrovebossen van Belize en ontmoet je de Caribische zeekoe, de morphovlinder en de wenkkrab.

Het verhaal

Tijdens haar bezoek aan Burgers’ Zoo verwondert de jonge Zoë zich over de kleurrijke omgeving van Burgers’ Mangrove, waar bezoekers worden ondergedompeld in de bijzondere en kwetsbare ‘kraamkamer van de oceaan’. Haar vriend Silos, stagiair-dierverzorger op het park, is in het Zuid-Amerikaanse Belize, waar hij zijn vader bezoekt die werkzaam is als ranger in de plaatselijke mangrove. Zoë droomt ervan om, net als Silos, de mangrove van Belize te bezoeken. Na een uitgebreid videogesprek met haar vriend aan de andere kant van de wereld, valt Zoë in slaap en komt zij in haar dromen terecht in de wereld die Silos zo dierbaar is. Bezoekers worden in een wervelende show meegezogen naar de kleurrijke wereld van de mangrove, waar ze zich verwonderen over de wezens die hier leven.

Van 8 juli t/m 27 augustus 2017 is de Mangrove Musical te zien in het Blacklight Theater. Hij wordt meerder keren per dag opgevoerd en is bij de entreeprijs inbegrepen!

Burgers’ Mangrove

Ook nieuw deze zomer is de heuse Mangrove in Burgers’ Zoo. Dit nieuwe ecosysteem is een mooi toevoeging aan de al bestaande ecosytemen zoals de Bush, Safari, Ocean, Desert en Rimba. Deze grootste overdekte mangrovegebied ter wereld bestaat uit maar liefst 3000 vierkante meter en je vindt hier diersoorten als de zeekoeien, wenkkrabben, vlinders, vogels en vissen.

Mangrove Burgers' Zoo

Ons dagje naar Burgers’ Zoo

Wij hebben ons de hele dag uitstekend vermaakt in dit mooie park. Door de verschillende ecosytemen krijg je een mooi beeld over welke dieren samenleven onder welke omstandig leven, in de vochtige bush of juist in de droge woestijn. Er is voor de kinderen veel te zien en ook van dichtbij. Zo vonden we hagedisjes op de boomstammen en prachtige rode vogels in de bosjes. Natuurlijk zijn er ook olifanten, tijgers en giraffen te zijen en niet te vergeten de apen. Aan te raden is om een van de routes te volgen. Deze brengen je dan mooi langs alle dieren. Wij hebben dan niet gedaan en liepen daardoor nogal eens achter de leefomgevingen langs en keken tegen een hek aan. In het park staan handige wegwijspalen, waarop ook de musical van Zoe en Silos staat aangegeven.

      
Lees hier ons hele verslag van de dag

De musical was een leuke onderbreking van onze ontdekkingstocht en ook wel fijn om even een halfuurtje lekker te zitten in de theaterstoelen. Door de blacklight geeft het verhaal een heel bijzondere dimensie. De kinderen vonden het prachtig. Een halfuurtje is voor alle leeftijden ook goed vol te houden. Na afloop is er ook nog een meet&greet met Zoë en Silos en kunnen alle kinderen met ze op de foto en ze om een handtekening vragen.

 

Helaas was de Mangrove nog niet open toen wij er waren. Dat was wel jammer, maar ook weer een reden om snel nog eens een dagje terug te komen.

Waar we ook zeker nog voor willen terug komen is de grootste apenkooi van Nederland. De hele zomer kun je nog lekker klimmen, hangen, rennen, vliegen en springen over een creatief ontworpen parcours van klimtoestellen en speelattributen. Spelenderwijs ontdek je tijdens het parcours allerlei informatie over de prestaties van die diersoorten op bepaalde vaardigheden.

Praktische Info

Adres Burgers’ Zoo
Antoon van Hooffplein 1
6816 SH Arnhem

Openingstijden
Zomertijd: dagelijks van 9.00 uur tot 18.00 uur

Dagkaarten

0 t/m 3 jaar Gratis
Kind 4 t/m 9 jaar €19,00
Volwassene €22,00

Indien u nu kaarten online bestelt, krijgt u €1,00 korting

Combikaart openluchtmuseum

Met de combikaart voor het Nederlands Openluchtmuseum en Burgers’ Zoo kunt u binnen vijf dagen beide parken eenmaal bezoeken. Deze kaarten zijn alleen verkrijgbaar bij de kassa van één van beide parken.

Combikaart volwassenen €35,65
Combikaart kinderen €30,10


Parkeren

Burgers’ Zoo beschikt over een groot parkeerterrein naast de hoofdingang. Aan de kassa kunt u een parkeermunt à €6 kopen. Tevens beschikt Burgers’ Zoo over een ruim aantal parkeerplaatsen voor mindervaliden.

Tip: Zomeravondwandelingen op de zaterdagen in Augustus

Op de zaterdagavonden van augustus vinden er na sluitingstijd speciale rondleidingen plaats, waarbij de gloednieuwe Burgers’ Mangrove centraal staat. Van 18.30 uur tot 20.30 uur verkent u onder leiding dit nieuwe ecodisplay en enkele andere plekken van het park. Toegang tot de zomeravondwandelingen alleen na aanmelding. De entree is voor abonnementhouders gratis, overige bezoekers betalen 10 euro entree. Daar bovenop vragen we aan iedereen 1 euro ten bate van ons project in Belize.

Ben jij al wel eens in Burgers’ Zoo geweest?

Spread the love

21 thoughts on “De Mangrove Musical met Zoë & Silos in Burgers’ Zoo

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.