Mamachallenge #9 | Onze wensen voor ons dakterras

Een van de Challenge die we ons zelf al hadden voorgenomen deze zomer is het aanpakken van de tuin. We hebben al een mooi plan laten maken voor de voortuin, maar eigenlijk wil ik ook iets gaan doen met ons dakterras. Deze ligt aangrenzend aan de kamers van de kinderen en best wel groot. Bij de aankoop van ons huis, heb ik  volop ideeën om hier een klein kinderspeelparadijs van te maken. Vandaag deel ik met jullie mijn dromen voor ons kindvriendelijk dakterras.

Mamachallenge Pimp je Tuin

Kunstgras

Nu liggen er donkere tegels op het dakterras. Dit is leuk als je wilt stoepkrijten, maar ik denk dat het gezelliger is om op het dakterras kunstgras te leggen. Het kunstgras van tegenwoordig is bijna niet meer van het echt te onderscheiden. Het is ook lekker zacht, blijft ook altijd groen en onderhoudsvriendelijk. Door er een zachte onderlaag onder te doen, is het een ideale speelvloer. De kosten van kunstgras vallen ook best wel mee. Je vindt verschillende soorten gras al vanaf €9,95/m tot 34,95/m

Schaduw

Op het dakterras is de hele dag zon, omdat wij het hoekhuis hebben. Belangrijk is daarom te zorgen dat de kinderen veilig in de schaduw kunnen spelen. Daarom ben ik op zoek gegaan naar leuke manieren om delen van het dakterras mee te overdekken. Het zou mogelijk zijn om een zonnescherm aan het huis vast te maken en deze uit te rollen als de zon schijnt en de kinderen boven spelen. De kleuren van het scherm kan je vaak zelf kiezen en zo vrolijk maken als je zelf wilt. Voordeel is dat je ze altijd in en uit rollen als je ze nodig hebt.

Een andere manier is om leuke zonnedoeken op te hangen over bepaalde gedeeltes van het terras. Deze zijn ook in verschillende maten te krijgen en makkelijk te monteren. Je hangt ze aan het begin van de zomer op en ’s winters vouw je ze zo weer op en legt ze weg, zonder dat ze veel ruimte in nemen. De doeken zijn ook waterafstotend verkrijgbaar en zo zou je dus ook buiten kunnen blijven als het regent.

Loungen

Ondanks het de muren van het dakterras hoog genoeg zijn om niet zomaar naar beneden te vallen, is het wel verstandig om bij de kinderen te blijven als ze daar spelen. Goede stoelen en lekker loungeplekken zijn dus ook belangrijk. Op Pinterest heb ik ook al gekeken naar leuke bankjes om zelf te maken. Tegenwoordig zie je veel stoelen en banken gemaakt van steigerhout en pallets.

We hebben al al een heerlijke hangstoel klaarliggen van Tropilex. Daar zouden we zeker een mooi plekje voor kunnen vinden.

Het lijkt mij ook heerlijk om het dakterras zelf ook te kunnen gebruiken als de kinderen in bed liggen. Mijn grootste droom is om er een zo’n heerlijk loungebed neer te zetten.

Kinderparadijs

Het idee van de verbouwing is natuurlijk om er voor de kinderen een leuke speelplek te maken. Zo zou ik graag op de lange muur een krijtbord maken. Dit is makkelijk te realiseren met speciale krijtverf. Nog leuker is het om daar onder dan eerst een laag magneetverf te doen. Dan kun je naast het krijten er ook leuke plaatjes en posters ophangen.

Wat je nu ook overal ziet zijn hele leuke tipi’s en tenten voor kinderen. Deze zijn er verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten. In de winter kun je ze gewoon ook weer binnen zetten om in te spelen.

Andere ideeën zijn nog een zandbak (misschien toch maar niet vanwege al het zand door het huis) of iets met water. Een jacuzzi zou natuurlijk helemaal top zijn, maar ik weet niet of het dak zoveel water kan houden. Wel iets om eens uit te zoeken. Maar een klein badje zou in de zomer al voor genoeg waterpret zorgen

Wil je ook een mooi dakterras creëren? Check dan wel eerst even of je dak daarvoor bestendigd is, zodat je geen lekkages krijgt . Dit kan bijvoorbeeld door de Dakdekkers Den Haag

Hoe zien jouw tuin dromen er uit?

MamaChallenge 2017

Je hoeft niet op vakantie om je kinderen een leuke zomervakantie te geven! De komende weken zul je verschillende zomerchallenges terugvinden op Mama’s Liefste. Deze uitdagingen kunnen je wellicht inspiratie geven om ook te gaan doen deze zomervakantie. De challenges voor dit jaar zijn:

Waterpret Knutselen
Gratis uitstapje Picknicken
Leukste speeltuintjes uit de wijk Recept ijs of recept fruitwater
Me-time Pimp je tuin of pimp je balkon
Het regent Zomerse OOTD

 

Niet alleen wij gaat de uitdagingen aan, maar ook vele andere Mamabloggers. Benieuwd hoe de andere Mamabloggers deze uitdaging invullen? Vind hun blogs via de onderstaande links

Take50 Lifestyle Kimberley Mama Minke
Kaboutertuin blogt Batboy Met Mirjam
Fatimama Mijn Kind kan de Was doen Monique van Bokkum
Miz Flurry Go or No Go Unicorns and Fairytales
Blond en Bruin Lodi Blogt Volgmama
Kreanimo Maaike Schrijft Op Veusteveul
Janske Mammie Mammie Meisje Eigenwijsje
Juliaflynn Marstyle Glim
Good Girls Company Marieke Blogt Kijk Mama
Joy from Joyce Mama’s met Thee Roelina
Mama Kletst By Jon Roxxy 84
Mommy Loves Pink Mamalou Blogt Saskia’s Wereld
Krachtige Moeders Je Kindje doet het zo Life by Xenia
Gewoon Wij Lotus Writings Maddy

 

Wil je ook mee doen? Dat kan! Word lid van de facebookgroep MamaChallenge 2017. Hierin kun jij ook je uitgevoerde challenges delen met ons delen. Ben je nu geen blogger bent, laat dan een foto en beschrijving achter. Op deze manier kunnen we elkaar inspireren en inspiratie opdoen!

Spread the love

25 thoughts on “Mamachallenge #9 | Onze wensen voor ons dakterras

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.