Mama Challenge #4 – Versturen van echte post

icecream
Aan het begin van de vakantie heb ik me aangemeld voor de mamachallenge 2016. De bedoeling is om in de vakantie 10 vastgestelde opdrachten uit te voeren en deze te delen in een blog. Er doen nog een heleboel andere Mamabloggers mee. Zo kun je veel ideeën vinden om te doen deze zomer. Onder aan deze blog zal ik de links posten van de andere mama’s die deze challenge ook al hebben uitgevoerd.

Vandaag de challenge; Snailmail; Versturen van echte post

Afgelopen weekend zijn we thuis gekomen van onze vakantie. 2 weken lang zijn er op pad geweest en zijn we van Parijs naar Londen en terug naar Parijs gereisd. De meiden vonden het geweldig en we hebben ook een hele leuke dingen gedaan en gezien. Natuurlijk hebben zij ook hun vriendinnetjes wel gemist, maar tegenwoordig is met de mobiele telefoon of smartphone het contact snel weer gelegd. Het sturen van een kaartje vanaf je vakantie adres is iets wat we eigenlijk nooit meer doen.

Vakantie Challenge op werk

Op mijn werk daarintegen is het echter wel iets wat nog wel gedaan wordt. We hebben er zelfs een soort Vakantie Challenge van gemaakt. Iedereen die op vakantie gaat stuurt een kaartje naar de achtergebleven collega’s. Dit moet echter wel een speciale kaart zijn, namelijk een kaart met daarop de vlag van het land (of streek) waar je bent. Dat lijkt makkelijker gezegd dat gedaan. In sommige landen struikel je over deze kaarten en in andere landen wordt het een echte speurtocht. Het leuke is dat mijn eigen gezin, maar ook de vrienden waarmee ik op vakantie ga, weten van deze challenge en druk meezoeken.
De kaarten op werk worden vervolgens opgehangen rondom een grote landkaart, waarop iedereen kan aangeven waar hij naar toe op vakantie gaat. Zodra je geboekt hebt, mag je je de magneet met je foto daarop plaatsen op de plek waar je heen gaat.

Naast de kaartenopdracht zijn er ook nog andere opdrachten voor de vakantiegangers, zo neemt iedereen de meest lelijke koelkastmagneet mee en traditionele koekjes voorbij de koffie. Ook hebben we een collega die zand spaart. Ze heeft buisjes vol met laagjes zand uit alle uithoeken van de wereld, van stranden en uit woestijnen.
Helaas zijn we op werk een steeds grotere afdeling geworden en werken we ook steeds vaker buiten de deur. De koffiemomentjes waarop de kaarten werden gelezen, gelachen werd om de gekke koelkastmagneten en de koekjes gepresenteerd, steeds schaarser geworden. Zelf ben ik er ook nog maar 1 dag in de week en heb daarom dit jaar geen magneet en koekjes meegenomen… Eigenlijk wel heel jammer bedenk ik me nu, terwijl ik die op schrijf. Ik ga dat balletje op werk toch maar weer eens opgooien en zelf de volgende keer de Vakantie Challenge weer oppakken.

Echte post

Vakantiekaartjes naar familie en vrienden

Vanwege deze Mamachallenge hebben we dit jaar wel een paar kaartjes gestuurd. In London mocht Grote Zus kaartjes uitzoeken voor haar vriendinnetjes. ’s Avonds bij het eten schreef ze over haar dag in Londen en versierde de kaartjes met de mooiste hartjes. Helaas ben ik helemaal vergeten om daar nog even een mooie foto van te maken. In het restaurant was het helaas te donker en voordat ik me bedacht dat ik nog een foto wilde maken, had ze ze al in de brievenbus gegooid. Oeps. Nou ja, de mamachallenge gaat natuurlijk ook voor een deel om de opdracht en niet op de foto’s. Je moet ze er dus maar even bij bedenken 😉
Leuk vond ze het wel om te doen. Nu maar hopen dat haar vriendinnetjes het ook leuk vinden om een kaartje te ontvangen.
Echte postMamachallenge 2016

Andere mamabloggers die deze opdracht hebben uitgevoerd zijn;
* Lotus Writings, zij kocht super leuke kaarten en versiersels bij de Action en liet haar dochters een mooie kaart maken voor haar tantes
* De Groene Mama; zij stuurde een mooie tekening van haar zoon naar haar schoonmoeder met een gebroken voet, die eigenlijk maar 5 minuten bij haar vandaan woont.
* Marstyle, stuurde Dino plaatjes naar naar neefjes en haar dochter kocht een mooie kaart voor haar zusje, zo zoet
* Miz Flurry schreef een brief in geheimtaal
* Veusteveul stuurde een kaartje vanaf het drielandenpunt
* Leven als mama stuurde verjaardagskaartjes
* Volgmama stuurde een kraamcadeautje
* Saskia’s Wereld stuurde een vakantiekaartje naar opa & oma
* Kijk, mama! maakte een aquarel voor oma
* Our Happily Ever After geeft uitleg over snailmailen

Vind alle blogs over de Mamachallenge 2016 op de Mamachallenge Linkparty van MizFlurry

Mijn Mamachallenge 2016 tot nu toe

# 1 Doe een leuke activiteit in de buitenlucht (met je kind)
# 2 Houdt een Beautydag (met of zonder kind)
# 3 Gepikt van Pinterest

Wanneer en waar vandaan ontving jij voor het laatste een vakantiekaartje?

Spread the love

3 thoughts on “Mama Challenge #4 – Versturen van echte post

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.