Jezelf echt eens in de watten leggen: mama je verdient het!

Jezelf eens in de watten leggen: mama je verdient het!

Het is als moeder niet altijd gemakkelijk om tijd voor jezelf vrij te maken. Je bent altijd aan het zorgen. Voor iedereen. Je leven staat nooit stil. Er zitten dagen tussen waarbij je pas rond tien uur in de avond op de bank ploft en dan pas ontdekt dat dit de eerste keer is dat je gaat zitten die dag. Maar bedenk goed mama dat jij de motor bent van het gezin. Als je niet af en toe brandstof in de tank gooit, kan deze motor nooit oneindig blijven draaien. Daarom is het juist voor jou als moeder zo belangrijk om regelmatig even de tijd voor jezelf te nemen en jezelf echt eens goed in de watten te leggen. Je verdient het! Maar heb je na al die jaren geen idee meer hoe je dit aanpakt? Maak dan gebruik van de volgende tips!

Uitgebreid online shoppen

Geen tijd of zin om naar de winkels te gaan? Geen probleem! Dan haal je de winkels toch gewoon naar je toe? Leg de kinderen eens vroeg in bed en ga lekker online shoppen. Pak er iets lekkers bij en een glaasje drinken, zet eventueel een goede serie op de achtergrond aan en scroll ondertussen door je favoriete kledingmerken. Maak bijvoorbeeld gebruik van de zomersale bij by-bar. Leuke en kwalitatieve merkkleding voor een scherpe prijs. Zo leg je jezelf niet alleen eens flink in de watten, maar houd je ook nog eens het nodige geld in je zak.

Jezelf in de watten leggen

Veel moeders voelen zich ongelooflijk egoïstisch wanneer zij hun kinderen naar het kinderdagverblijf of de opa’s en oma’s brengen als ze zelf niet hoeven te werken. Bedenk echter goed dat je kinderen veel meer hebben aan een moeder die is uitgerust dan een moeder die op haar laatste krachten loopt. Daar word je immers niet gezelliger van en dat helpt de kinderen echt niet verder. Plan daarom af en toe gewoon een dagje om jezelf in de watten te leggen. En nee, dan ga je niet aan de slag om achterstallige huishoudelijke klusjes te doen, maar ben je ook echt vrij. Lukt het jou maar niet om stil op de bank te zitten? Ga dan uit huis. Bijvoorbeeld een dagje naar de spa. Nog een groot voordeel is dat je daar je telefoon niet mag gebruiken. Je wordt dus niet in de verleiding gebracht om toch nog even in te checken bij je kinderen of je werk. Neem een boekje mee of ga samen met een vriendin en werk echt eens aan je eigen ontspanning.

Bijslapen

Je bent moe(der) en dat merk je. Iedere ochtend is het weer een heel gevecht om jezelf uit bed te slepen. Je wilt niets liever dan bijslapen, maar in de nacht staan er weer kinderen naast je bed of je gaat weer veel te laat slapen om alle klusjes te doen. Gebruik dan ook eens een dagje om bij te slapen. Neem je hier liever niet vrij voor? Vraag dan aan je partner of hij of zij de kinderen op bed legt en ga zelf ook al rond zeven uur slapen. Alle uurtjes voor twaalf uur zijn heilig en mooi meegenomen. Zo voel jij je de volgende dag al vast een stuk beter uitgerust.

Uitgelichte foto: Shutterstock

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.