Leuke ideeën voor een avondje thuis

Als ouder wordt er altijd wel aan je getrokken. Op sommige dagen kom je nauwelijks aan je eigen planning toe. Daarom is het belangrijk om af en toe even tijd voor jezelf te pakken, om echt even je zinnen te verzetten. Waar veel anderen ervoor kiezen om de televisie aan te zetten en daarbij in slaap te vallen, kijk ik liever naar leukere ideeën om een avond bijzonder of erg leuk te maken. Die ideeën voor een avondje thuis deel ik graag met je, zodat jij er hopelijk wat inspiratie uit kunt halen!

Een avond thuis met vriendinnen

Vroeger betekende een avondje leuk met vriendinnen iets doen, stappen. Maar nu we eigenlijk nagenoeg allemaal moeders zijn, doen we dat niet zo snel meer. Een aantal maanden geleden hebben we daarom iets anders bedacht. We blijven lekker een avond thuis en kijken samen een film of serie of organiseren een spelletjesavond. Gewoon een avond per twee weken, die we allemaal blokken in onze agenda. De papa’s mogen dan thuis naast de babyfoons gaan zitten en wij kletsen weer helemaal bij. Naast spelletjes en filmkijken, doen we af en toe ook wat creatieve dingen, zoals handwerken. Op die manier kunnen samen leuke dingen maken, kleding herstellen. Laatst zijn we samen begonnen aan een grote sprei voor een van de vriendinnen, die in verwachting is van haar derde.

Gewoon even onderuit

Het enorme aantal reclames voor online gokken heeft ervoor gezorgd dat ik zelf toch een beetje nieuwsgierig werd. Ik kwam zo terecht op de site van www.gokkastenonline.com, waar ik direct de informatie met meer uitleg zag over de spelregels. Uiteraard heb ik gekozen voor een aanbieder met een Nederlandse licentie, omdat ik zeker wil weten dat ik mijn winsten ook uit kan laten betalen wanneer ik het geld goed kan gebruiken. Ik ben begonnen met het spelen van gokkasten, maar dat bleek niet echt mijn ding. Op dit moment speel ik vooral tafelspellen, bij voorkeur in het live casino wanneer ik echt de tijd heb. Aangezien ik altijd met lagere inzetten speel, verlies ik nooit veel op een avond en ik heb mijn stortingslimiet ingesteld op €20 per week zodat ik nooit in de problemen kan komen. Zo weet ik ook zeker dat het leuk blijft!

Puzzelen

Er is weinig zo vervelend als aan het einde van de dag lichamelijk gesloopt te zijn en je hersenen draaien eindelijk op volle toeren, omdat het stil is in huis. Dat is waarom ik weer ben begonnen met puzzelen. Eerst zet ik een pot thee, zorg ik voor lekkere hapjes op tafel en daarna buig ik me over de puzzels, zoals Sudoku en kruiswoordraadsels. Tegenwoordig speel ik trouwens ook veel mobiele puzzelspellen, die je kunt vergelijken met Candy Crush. Zo ben ik momenteel erg druk met Fishdom, een spelletje waarbij je puzzels op moet lossen om vervolgens aquaria uit te bouwen. Ook kun je mij regelmatig op Denkspelletjes.nl vinden.

Bezig met mijn blog

Een leuke avond is voor mij een avond waarop ik iets gedaan krijg. Dat is waarom ik graag aan mijn blog ga zitten wanneer de meiden in bed liggen. Mijn beste ideeën komen vaak laat op de avond en die schrijf ik dan direct op, of ik ga er direct mee aan de slag. Je kunt zelf trouwens ook makkelijk een blog beginnen. Voor een paar euro heb je al een domein en wanneer je alles regelt via een CMS als WordPress dan ben je eigenlijk binnen een paar minuten al bezig met het schrijven van je eerste blogs. Het zal de eerste maanden geen goudmijn zijn, maar het is zeker een toffe manier om een avond voor jezelf in te delen en langzaam maar zeker te bouwen aan je eigen website.

Een leuke avond is een avond waarop je doet wat je zelf wilt

De leukste avonden zijn is een avond thuis waarop je even lekker kunt doen wat je zelf wilt. Sluit je eens op in de badkamer, of krul op op de bank met een goed boek. Leg je telefoon weg, doe de TV uit en zet voor je zelf een pot thee en geniet even van de stilte om je heen. Je zult zien dat je je na zo’n avond als herboren zult voelen.

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.