Happy Winweek #3 | Relax Mama! en Nominatie Loedermoeder Award

Een paar weken terug ontving ik wel een hele bijzondere uitnodiging op mijn digitale mat; een nominatie voor een Loedermoeder Award! Misschien vraag je je af of ik hier nou blij mee moet zijn, maar dat ben ik zeker wel vereerd. Om mijn nominatie te vieren, vandaag in de 3e Happy Winweek actie een toepasselijk cadeau voor alle moeders om af en toe een beetje te relaxen en met een reep chocolade.

Loedermoeder

Je bent een Loedermoeder of niet

Ik denk dat alle moeder erg hun best doen om alle bordje hoog te houden, maar dat er zo nu en dat toch ook wel eens eentje sneuvelt. Een Loedermoeder zit daarom in alle moeders. Alleen proberen we dat vaak verborgen te houden en zien we op de social media kanalen alleen de picture perfect momenten. Een Loedermoeder probeert hier eerlijker over te zijn en ook de gesneuvelde bordjes te laten zien. Het woord is dan ook absoluut niet afgeleid van het woord loeder (Van Dale; gemeen persoon), maar van verloederen (Van Dale; in moreel of materieel opzicht vervallen). De Dikke van Dale beschrijft de Loedermoeder dan ook als ‘een imperfecte moeder, die dit ook uitdraagt’

De Mamablogges van Moeders.nu, Voor Mijn Kleintje en AllinMam besloten hun imperfectie als moeder te delen op hun blog en met de hashtag #loedermoeder. Hiermee wilde ze aan andere moeder laten zien dat ze niet de enige waren niet aan het perfecte plaatje voldoen. Zo weet ik nu dat ik  niet de enige moeder ben, die af en toe wat ruimer omgaat met schermtijd van de kinderen, zodat ik zelf even tijd hebt om dat Candy Crush level te halen. Of dat je kinderen in dezelfde kleren van gisteren naar school gaan of met twee verschillende schoenen.

Mijn Loedermoeder bekentenissen

 • Deze week vonden mijn kinderen poffertjes en een stuk pizza in hun broodtrommel, omdat ik vergeten naar de winkel te gaan om brood te kopen. Hierdoor was er ook geen melk in huis, dus mochten ze ‘voor een keer’ yogidrink drinken bij het ontbijt.
 • Toen de gymtassen voor de kerstvakantie mee naar huis kwamen, bleken daar nog shorts in te zitten en gympen die eigenlijk al een maat te klein waren.
 • Kleine Zus draagt nog steeds een luier ’s nachts (altijd droog, behalve als ze hem niet draagt…) Laatst kwam ik er achter bij het uit school halen, dat ze deze nachtluier nog steeds om had. Wel droog, dus ze was gewoon naar de WC geweest op school.
 • Het feit dat ze met 4 jaar nog niet helemaal zindelijk was, telt misschien ook al wel mee.
 • Grote Zus draagt al de hele winter haar ‘herfst’ jas, dit wil ze zelf en dat laat ik dan maar ook zo
 • Op woensdagavond brengt Papa’s Liefste de meiden naar bed, omdat ik na die middag aan mijn Mama-Tax zit. ‘Mama’ is het mooiste woord in de wereld, maar soms heb je het gewoon net iets te vaak gehoord.
 • Mijn kinderen gaan ongeveer 2x in bad per week (deze week nog in het nieuws dat je daar absoluut niet schuldig over moet voelen!), maar in de tijd van de zwemlessen vond ik dat ook meetellen als badder-tijd (voor de hele week)

Wat denk jij? Een terechte nominatie 😉 Ik verwacht zeker niet de award mee naar huis te nemen, maar ik vind de nominatie al een eer en een avond zonder kids en samen met andere ‘Loedermoeders’ een zeer mooie prijs! Maar ik neem het wel serieus, want ik ben al naar de kapper geweest en heb een nieuwe jurk gekocht. Leek me een goed excuus, want zo vaak ontvang ik nou ook weer niet een nominatie.

Relax Mama!

Door het delen van deze bekentenis, herkennen andere moeders hier wellicht iets in en voelen ze zich minder schuldig. Omarm je imperfectie en RELAX MAMA! Daar word je zeer een leukere moeder van en dat willen we uiteindelijk allemaal. Uitgeverij Snor vind je diverse leuke RELAX Mama (kook)boeken, agenda’s en poster. Allemaal om zeer relativerend over het moederschap. Ik hou daar erg van. Daarom vind ik het ook extra leuk dat ik van ze een RELAX Mama kwartelspel en chocolade reep mag weggeven.

Speel het Relax Mama kwartet van Elsbeth Teeling en deel je schuldgevoel, slaapgebrek en geluk met collegamoeders.

Winactie #3 Relax Mama Kwartet & Chocoladereep

 • De winnaar is … Lottie
  Van harte gefeliciteerd! 

  Zorg dus dat je een e-mailadres vandaag checkt, want als je reageert binnen 48 uur, dan zal ik een nieuw lootje trekken.

Blue MondayAndere HAPPY Winacties zijn;
BodyShop Feel So Good Giftset
€35 shoptegoed bij Sans-Online
Energy Boost met Tastea

Uitgelichte Foto; Shutterstock

Spread the love

33 thoughts on “Happy Winweek #3 | Relax Mama! en Nominatie Loedermoeder Award

 • Gefeliciteerd met deze nominatie, ik zelf heb ook soms last van die momenten. Geen brood gehaald dan maar een beschuitje. Soms vergeet ik drinken mee te geven voor de peuterspeelzaal ? maar goed hoort er allemaal bij wij zijn ook maar mensen. Fijne dag nog?

 • Ik doe graag mee.. ik denk dat we allemaal wel eens loedermoeders zijn…

  Bv je kind in bed leggen en vergeten de babyfoon aan te zetten ?

  Hihi

  Facebook: An Na

 • Haha…leuke blog.
  Als mijn dochter haar jas niet aan wil, nou dan niet…we zijn 1 minuut buiten en dan wil ze echt wel haar jas aan. En zo droeg ze midden in de zomer ook wel eens een muts en een sjaal.
  En ik ben in die zin ook een loedermoeder dat ik het onzin vindt dat je baby bij je op slaapkamer slaapt. Mijn kinderen sliepen vanaf de eerste nacht in eigen ledikant (niet eens een wieg) op hun eigen slaapkamer. Heb al heel wat reacties gekregen hoe ik dat toch kon doen.
  O ja, als mijn kinderen een inenting krijgen op het CB dan krijg ik steevast te horen dat het zo fijn is dat ik zo rustig blijf, omdat de meeste moeders zo hysterisch worden als kun kinderen een prikje krijgen. Zielig? Waarom? Ze huilen een halve minuut en alles is weer voorbij en voor hun eigen bestwil. Ik moet ook wel ’s een prikje. Of zou ik hierin toch die loedermoeder weer zijn?!
  In de tasjes van mijn kinderen zitten ook vaak te kleine kleren, of helemaal geen kleren, of luiers maatje 2 terwijl Joas al 4+ heeft.
  Mijn dochter eet het liefst haar warm eten met haar handen :S Maar ze eet dan wel en dat is wel ’s anders geweest.
  Nou dit zijn een paar van mijn loedermoederdingetjes …

 • Femke Dekker says:

  Jaaaa … hier ook wel een loedermoeder! Mij zoo tjerk van bijna vier verveelt zich enorm als zijn grote zus naar school is. Hij zei net al dat hij graag een dvd wil kijken als ze weg is … dat wordt weer een lekker ochtendje (samen) voor de televisie!

 • Linda Raaijmakers says:

  Tja ik soms helaas wel eens loedermoeder acties. Vooral omdat mijn lichaam door een foute diagnose van de arts geen anti-stress hormoon meer aanmaakt. Dus mijn leermoment is echt om mijn geduld te leren bewaren hoewel dat dan voor mij best moeilijk kan zijn. Maar.. de kinderen groeien er mee op en ze gaan er heel goed mee om. Mijn loedermoeder actie (of ja een van de acties dan haha) is vooral toen de kinderen een drama maakten in de dierentuin dat we naar huis gingen nadat ik ze rustig had laten worden door eerst wat te eten. Sindsdien hebben ze dat niet meer gedaan omdat ze weten dat ik daar echt een hekel aan heb als ze een driftbui hebben.

 • Loedermoederacties genoeg hier. En daardoor ben ik een hele relaxte mama.
  Mijn zoon droeg een keer 5 schooldagen achter elkaar hetzelfde shirt met een enorme vlek erop.
  Dochter liep zo moeilijk en wij vonden dat ze zich aanstelde. Bleek dat haar schoenen te klein waren.

 • 😉 ik mag geen commentaar geven, want ik ben ook genomineerd 😉 ken je die moeder die er altijd thuis achter komt dat haar dochter geen bril op heeft? Nou, dat ben ik dus. Onder meer. Heb er zin in vanavond, wordt vast erg gezellig!

 • Volgens mij ben je geen moeder zonder loedermoederacties. Ik heb een keer een leeg fruitbakje meegegeven… vergeten denk ik 😉
  Te kleine reserve kleding meegeven.
  Hapje avondeten bijna in mond gepropt door de zoveelste keer weigeren te eten. En zo zijn er nog veel meer voorbeelden. Nobody’s perfect!

 • Heerlijk chocolade en een kwartetspel is een leuk tijdverdrijf. Gecombineerd is het overheerlijk.

  Ik voel me geen Loedermoeder,maar ben het zeker wel. Bijvoorbeeld de kinderen op zaterdag naar school brengen…

  • Aangezien mijn dochtertje nog maar zo klein is heb ik nog niet veel loedermoeder momenten gehad. Wel eens dat ze voor de zoveelste keer haar shirt onderspuugd…. dan laat ik het maar even. Als haar romper eronder niet nat is geworden dan kleed ik haar de volgende dag wel weer om.

 • Anita te Gussinklo says:

  Tuurlijk ben ik ook wel eens een loeder moeder.
  Mijn zoon mocht laats iets in de supermarkt wat uitkiezen van snoep en koos voor Look o Look dropveters.
  Thuis heeft hij er 2 gekregen en toen hij op bed lag en ik zin had in iets lekkers nam ik er ook 1.
  Maar wat waren die lekker, ik was niet te stoppen en heb de hele zak leeg gegeten.
  De volgende dag een nieuwe gekocht en in de kast gezet.
  Toen hij later wat wilde snoepen , vroeg hij zich af hoe deze zak dicht kon zijn, hij had er toch al 2 van gesnoept.

  Ik doe dus graag mee en volg/like je op Bloglovin,Facebook.Twitter & Instagram.

 • Jahoor. Vergeten om brood te halen voor het ontbijt. Ach een keertje ontbijten met liga’s kan geen kwaad.

  Volgens mijn heeft iedere moeder een loedermoedermomentje zo af en toe

 • Vergeten Drinkyoghurt te halen, toen mijn kleinzoon kwam logeren.
  Oei!!
  Hij kreeg appelsap uit een pakje bij zijn ontbijt.
  Ben ik dan een loederoma ?
  Ik volg je op Bloglovin en doe graag mee.

 • Annelies Pietens says:

  Bijna elke zaterdag lopen wij hier in huis in onze pyjama,s en dat begint vrijdag avond al met lekkere hapjes en dan s,ochtends komen we laat uit bed en ontbijten we wat we willen pakken een deken en de hele bank word in beslag genomen door mij en mijn dochters en kijken de hele dag films en savonds met een bord patat en snacks, lekker genieten. Niks geen huishouden of koken, gewoon een loedermoeder zaterdag 😀

 • Ik denk dat iedereen een Loedermoeder in zich heeft, zo ook ik:
  De kinderen naar zwemles brengen, en in plaats van de zwemkleding de voetbalkleding mee te geven….

 • Anneliese de Waal says:

  Heel erg leuk !!, ik doe graag mee 🙂

  Mijn loedermoeder moment = Ik blijft bij mijn standpunt, dat is wel is af en toe irritant.

  Groetjes van,
  Anneliese

 • Dochterlief mag maar beperkte tijd tv kijken of op de tablet, en dat je dan te horen krijgt: “waarom mag jíj wèl de hele tijd op je laptop?”
  Je hebt van die dagen…

 • Zien bij de zoon dat hij z’n onderbroek achterstevoren aan heeft, nota bene zelf aangedaan, en hem er gewoon mee laten lopen. Ja iedereen heeft wel eens van die momenten.

 • Haha, ook erg leuk om als tante te lezen, want oh zo herkenbaar (en fijn om in het achterhoofd te houden voor later!)!
  Ik doe heel graag mee voor mijn schoonzusje, een echte self-confessed loedermoeder.

 • Graag doe ik mee en natuurlijk ben ook ik n loedermoeder! Er regelmatig wat mis en daar maak ik mij dan druk om of voel mij er schuldig over. Meestal lachen we er maar om, dat helpt het best!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.