De leukste Halloween films en kostuums

De leukste Halloween films en bijpassende kostuums

Nog een paar dagen en dan is de maand oktober ook weer voorbij. Maar niet voordat we eerst Halloween hebben gevierd. Gelukkig viel hier vorige week al een briefje in de bus dat de kinderen ook dit jaar langs de deuren mogen – geheel volgens alle coronaregels. Tijd dus voor het uitzoeken van een Halloweenkostuum – dit jaar met als thema Halloweenfilms.

De leukste Halloween films en kostuums

Halloween

Halloween is ook in Nederland al geruime tijd een vast evenment op de kalender. Traditioneel wordt Halloween vooral gevierd in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Het woord “Halloween” is afgeleid van All Hallows Eve (Allerheiligenavond) oftewel “Hallow-e’en”. Dit is de avond voor Allerheiligen, 1 november. In de Keltische kalender begon het jaar op 1 november, dus 31 oktober was oudejaarsavond. Om de boze geesten af te schrikken droegen de Kelten enge maskers.

“Hocus Pocus”

Al een tijdje terug zag ik dat de film “Hocus Pocus” (1993) die nu te zien is op Disney Plus. Ik heb zelf deze film vroeger al een paar keer gezien, dus besloten we dat deze film voor ons dit jaar op het programma staat voor Halloween.

Als 3 heksen uit het Salem van de 17e eeuw worden opgeroepen door een stel nietsvermoedende grappenmakers, staat hen een nacht vol absurde lol en komische chaos te wachten. Het 300 jaren oude trio wil namelijk de stad beheksen om hun jeugd terug te winnen. Maar eerst moeten ze zichzelf bijeenrapen en 3 kinderen en een slapende kat te slim af zijn.

Een mooi heksen Halloween kostuum mag dan ook niet ontbreken tijdens Halloween.

Harry Potter

Sinds kort is het Harry Pottervirus hier in huis ook toegeslagen. Tijdens een aantal quarantainedagen heeft docherlief alle 8 de films gezien. Dankzij haar tante heeft ze nu ook alle boeken in de kast staan. Voor haar was de keuze voor het Halloweenfeest van 2020 dus snel gemaakt.

Bij het harrypotterkostuum mogen natuurlijk de bekende Harry Potter Halloween accessoires, zoals een toverstaf en de bekende bril van Harry Potter en sjaal niet ontbreken.

Shaun of the Dead

Dit is mijn favoriete Halloweenfilm. Ik ben niet zo van de horror, dus een echte zombiefilm zou ik niet snel aanzetten, maar deze Brits-Franse horrorkomedie is zo grappig. De film komt uit 2004 en is geregiseerd door het komische duo Edgar Wright en Simon Pegg en is gebaseerd op klassieke zombiefilms zoals Night of the Living Dead en natuurlijk Dawn of the Dead.

In deze film staat Shaun elke dag op, gaat naar de winkel en haalt een snack, dan gaat hij terug naar huis en op naar zijn werk. Elke dag is hetzelfde, totdat op een dag er allemaal zombies rondlopen, en iedereen gebeten wordt. Shaun heeft niks in de gaten totdat er opeens een meisje in de tuin staat. Shaun en zijn maat Ed komen er na een tijdje achter dat er overal zombies zijn. Dus ze bedenken een plan om Shaun’s vriendin Liz en Shaun’s moeder te redden, en ze naar hun stamkroeg te brengen.

Addams Family

Onze favoriete Halloweenfamilie, The Addams Family, mag natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. Zowel de oude films als de nieuwste animatiefilms worden hier maar al te graag bekeken. Nog leuker is het om als gezin geheel in Addams Style langs de deuren te gaan.

Winactie €30 Halloween shoptegoed bij Feestkleding.nl is gesloten

Met dank aan Feestkleding.nl mag ik €30 shoptegoed verloten. Hiermee kun je zelf een mooi kostuum uitzoeken of je helemaal uitleven in hun Halloween versieringen en decoratie.

De winnaar is

  • De winnaar zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
  • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Doe ook mee aan één van de andere Mama’s Liefste winacties

Doe ook mee aan één van de andere Mama’s Liefste winacties

Spread the love

51 thoughts on “De leukste Halloween films en bijpassende kostuums

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.