Dress Red day – aandacht voor hart- en vaatziekten bij vrouwen

Vandaag is het Dress Red day, de dag waarop de hartstichting aandacht vraagt voor hart- en vaatziekten bij vrouwen. Bij hart- en vaatziekten denkt men vaak alleen aan mannen, maar ook vrouwen kunnen hier door getroffen worden. De klachten zijn vaak anders dan bij mannen en zeer uiteenlopend, waardoor het soms langer duurt voordat de diagnose gesteld kan worden. Door Dress Red Day rode kleding te dragen, wordt er even bij stil gestaan en opgeroepen om meer onderzoek te doen naar hart- en vaatziekten bij vrouwen. Daarom vandaag een paar leuke tips voor mooiste rode kleding.

Dress Red Day

Elk jaar op 29 september (Wereld Hart Dag) is het Dress Red Day. Een speciale dag waarin de Nederlandse Hartstichting iedereen oproept om vandaag in het rood gekleed te gaan. Het oorspronkelijke idee van ‘Dress Red’ komt eigenlijk uit Amerika, waar ze sinds 2002 deze dag al kennen.

Deze dag is bedoeld om aandacht te vragen voor het feit dat niet alleen mannen, maar juist ook vrouwen met hart- en vaatziekten te maken kunnen krijgen. Door deze extra aandacht hoopt men dat er meer onderzoek gedaan kan worden om de belangrijkste verschillen tussen mannen en vrouwen met mogelijke hartproblemen in kaart te kunnen brengen.

Rode jurken

Bij Dress Red Day denk je misschien als eerste aan een rode jurk. Maar dress in het Engels betekent ook kleden. Natuurlijk is een jurk ook extra vrouwelijk, maar je hoeft niet vandaag een jurk aan te trekken. Eigenlijk is alles met een tintje rood al voldoende. Wil je toch voor een jurk gaan, dan heb ik hier een paar mooie damesjurken voor je gevonden bij OTTO.

Rode Jumpsuite

Draag je liever geen jurk, kies dan eens voor een jumpsuite. Je ziet de jumpsuits steeds vaker in het straatbeeld en ook deze vind je in de kleur rood. Een jumpsuite is altijd zeer comfortabel om te dragen en kan altijd. Je kunt er mee gezien worden op de camping, maar ook op een chic gala. Daarom hoort er in elke kledingkast wel een jumpsuite te hangen.

Rode tops

Zelf draag ik graag de kleur rood. Zeker een leuke shirt op trui staan altijd goed op een jeans of zwarte broek. De kleur rood staat voor vuur en passie. Door het dragen van deze kleur straal je energie en vastberadenheid uit. Een goede kleur dus om te kiezen als je iets spannends moet doen, zoals bijvoorbeeld het geven van een presentatie of spreken in een groep. Met een rood shirt of jasje aan sta je duidelijk is je kracht en geeft het je zelfvertrouwen om de hele wereld aan te kunnen.

Rode schoenen

Natuurlijk kun je vandaag ook kiezen voor een klein rood accent, bijvoorbeeld met een leuke rode laars, pump of sneaker. De kleur rood is ook zeker aankomende herfst een veel gezien kleur voor damesschoenen.

Wat voor roods draag jij vandaag op Dress Red Day?

Spread the love

One thought on “Dress Red day – aandacht voor hart- en vaatziekten bij vrouwen

  • De rode jumpsuits zijn leuk!! Had alleen rode sokken aan vandaag, niet eens specifiek voor dit doel. Maar ik vind het wel een heel mooie manier om mee te doen, door rood te dragen. Zal het onthouden voor volgend jaar 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.