Thai SELECT Label

Gegarandeerd authentiek Thais eten met het label Thai SELECT

Eén van mijn favoriete keukens is de Thaise keuken. Hierin ben ik niet de enige, want Thais eten wint al jaren aan populariteit. De smaken en gerechten van de Thaise keuken zijn dan ook echt uniek en er zijn ook steeds meer Thaise restaurants te vinden. Om de authentieke specialiteiten te waarborgen, is er een speciale internationale waarborg voor in het leven geroepen, het Thai SELECT label. Ik had hier nog niet eerder van gehoord en om nader kennis te maken, werd ik uitgenodigd voor een Thai SELECT label Talks & Tasting in Amsterdam. Ik vertel je er graag alles over.

Het Thai SELECT label

Met de komst van zoveel Thaise restaurants en producten is het soms moeilijk te onderscheiden wat authentiek is en wat wat niet. Het Ministerie van Handel en de Koninklijke Thaise overheid heeft daarom het Thai SELECT label gelanceerd. Met dit label ben je er zeker van dat je een uitstekende kwaliteit van het Thaise eten zult vinden. Hierdoor zie je wereldwijd in één oogopslag dat je bij een origineel restaurant gaat eten of een product in handen hebt van goede kwaliteit. 

Restaurants met met Thai SELECT label worden ingedeeld in vier verschillende categorieën. Ze worden daarbij beoordeeld op basis van het type restaurant, de decoratie, de kwaliteit van het eten en de service. Restauranthouders moeten namelijk aan een heel aantal strengen eisen voldoen, voordat ze dit label te mogen dragen. Zo moet minstens 60% van de gerechten op het menu Thais zijn, moet het restaurant al langer dan zes maanden open zijn en moeten de chefs ofwel de Thaise nationaliteit hebben of gespecialiseerde Thaise kookcursussen hebben gevolgd.

Thai SELECT Awards Restaurants

.

Dit zijn de verschillende labels waar je op kunt letten:

  • Signature label; wordt toegekend aan restaurants die authentiek Thais eten serveren van een uitmuntende kwaliteit, met een verfijnde decoratie en uitstekende service.
  • Klassiek label; wordt toegekend aan Thaise restaurants van goede kwaliteit.
  • Casual label (alleen te vinden buiten Thailand); is voor kleinschalige Thaise restaurants met dit label serveren eten van goede kwaliteit en een echt Thaise smaak, maar het serviceniveau ligt lager.
  • UNIQUE label (alleen te vinden in Thailand; wordt toegekend aan restaurants in Thailand met uniek Thais eten, zoals regiogebonden gerechten.

Thai SELECT producten

Naast de restaurants zijn er ook producten met het Thai SELECT label. Ook hierbij staat het label garant voor een uitstekende en authentiek kwaliteit. Hiermee ben je er zeker van dat je een smaakvolle en echt Thaise maaltijd in huis haalt.

Thai SELECT Award products

Producten met het Thai SELECT label zijn:
·         Gemaakt met ingrediënten van Thaise oorsprong
·         Geproduceerd in Thailand
·         Bereid op traditionele Thaise wijze
·         Gepresenteerd als echt Thais product
·         Volgens nationale en internationale voedingsstandaarden geproduceerd
·         Verpakt onder hygiënische condities
·         Verzekerd van kwaliteitsbehoud na opening

Thai SELECT Proeverij

In hartje Amsterdam, in Studio Lindengracht werden wij verwelkomd door de directeur van Thai SELECT, Ms. Chanunda Sorapukdee en MissPublicity. Na een welkomstdrankje (uiteraard voorzien van het Thai SELECT label) was er een speciale Thai SELECT Talks. Verschillende restauranthouders vertelden ons enthousiast wat het mogen ontvangen en dragen van dit label voor hen betekent. Hierbij was mooi te horen hoe enthousiast ze waren over hun restaurant en het koken van authentiek maaltijden. Met het Thai Select label konden ze zich onderscheiden van andere restaurants. Voor hun publiek geldt dan ook dat zij verzekerd zijn van echte Thaise maaltijden, bereid zoals de koks thuis ze ook eten. Daarbij is het ook goed om te weten dat je altijd je eigen wensen kenbaar kunt maken. Houd je bijvoorbeeld niet van pittige maaltijden, dan kunnen ze er voor zorgen dat jij een milde variant krijgt.

.

Na de Talks kregen we eerst nog een live cooking demonstratie van een Chiangmai Noodle Soup. Deze mochten we natuurlijk proeven en was heerlijk. Ook stonden er tafels klaar voor met heerlijke andere Thaise gerechten, de ene nog mooier en lekkerder dan de ander. Het was echt een festijn voor de liefhebbers van de Thaise keuken. Met een volle buik en goodiebag namen we dan ook afscheid van iedereen. En vanaf nu af aan ga ik er ook zeker op letten of de Thaise restaurants die ik bezoek het Thai select label dragen.

Houd jij van de Thaise keuken en wist jij van het bestaan van de Thai SELECT label?

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.