Paas Bento

Pimp je Paas ontbijt of Bento lunchtrommel

Volgende week is het alweer Pasen en daarbij hoort natuurlijk een lekker Paas ontbijt. Vandaag ging ik voor je op zoek naar de leukste en makkelijke Paasgerechtjes voor je kinderen. Ook leuk voor in de broodtrommel.

Paas Bento

Een ei is geen ei

Natuurlijk mogen er geen eieren ontbreken bij Pasen. Het (paas)ei is symbool van eeuwigheid, wederopstanding en vruchtbaarheid. Met eieren kun je ook vele kanten op, gekookt, gebakken, als omelet of uitsmijter. Speciaal met Pasen worden de eieren ook op verschillende manieren versiert. Op Pinterest zocht ik naar leuke tips.

 

Met behulp van een klein stukje wortel, wat zaadjes en groene blaadjes maak je op een hele gemakkelijke manier al een schattig kuikentjes en kippetjes van je ei of ei met pootjes. Je kan hiervoor ook gebruik maken van eetbare stift.

  

Eieren versieren

Naast het eieren eten is het ook traditie om de eieren te versieren. Dat kan doen met verf en stickers, maar met een paar stift strepen heb je soms al de leukste effecten, zoals deze Hello Kitty, konijntjes en eenhoorns

  

Bento Lunchtrommels

In elk thema zijn er tegenwoordig wel Bento Lunchtrommels te vinden op Pinterest. De ene nog mooier dan de andere. Rijst leent zijn altijd goed voor het maken van een mooie paashaas. Maar omdat mijn dochters geen rijst mee naar school willen, hier een paar Bento ideeën voor de Nederlandse broodtrommel.

  

Groenten en Fruit op stokjes

Leuk voor in de broodtrommel, maar ook zeker voor bij het Paasontbijt of de Paasborrel. Met behulp van uitstekers of gewoon een snijtechniek maak je in handomdraai de leukste groente– en fruitstokjes en maak je er een bosje bloemen van.

  

Leuke Paas bordjes

Voor de echte creatievelingen onder ons, hier wat ideetjes voor het opmaken van een leuk Paas bord.

  

Wat staat er bij jullie op het menu met het paasontbijt?

De afbeeldingen zijn afkomstig van Pinterest

Spread the love

10 thoughts on “Pimp je Paas ontbijt of Bento lunchtrommel

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.