Foodblog | Mathijs Maaltijdbox

Mathijs Maaltijdbox 2

Deze week hadden we de Maaltijdbox van Mathijs bestelt. Na de Hello Fresh box 2x geprobeerd te hebben, leek het me leuk om eens verder te kijken en of de andere maaltijdboxen ons beter of minder goed zouden bevallen.
Enige tijd geleden was er al een keer een verkoper langs de deur gekomen en had me een kortingscode gegeven, waardoor ik de Mathijs Maaltijdbox met €15,- korting kon bestellen. Goede deal dacht ik zo en bestelde de Maaltijd Box

Mathijs Maaltijdbox
Mathijs Maaltijdbox
Het principe van de maaltijdbox van Mathijs is zeker vergelijkbaar met die van Hello Fresh. Je krijgt op maandag een doos vol verse ingredienten en makkelijke en lekkere recepten bedacht door Mathijs Vrieze. De Maaltijdboxen bevatten voornamelijk pure producten. Zo is het vlees vaak biologisch en de vis heeft altijd het ‘MSC’ keurmerk.
Je kunt kiezen uit 2 soorte boxen, een Familiebox en een Variatiebox.
De FamilieBox is samengesteld voor een gezin met 2 volwassenen en 1-2 kinderen (middel) of voor een gezin met 2 volwassenen en 2-3 kinderen (groot).
De Variatiebox is er ook in 2 verschillende maten; eentje voor 2 personen en eentje voor 4 personen.
Wat anders is dan bij Hello Fresh, is dat je deze boxen alleen voor 3 dagen kan bestellen.
De kosten liggen tussen de €39-€59 per box.
Je sluit wel een abonnement af, maar deze is flexibel, dus aan en uit te zetten wanneer dat je uitkomt.

Bestellen
Wat heel fijn was, was dat ik mijn eerste Mathijs Maaltijdbox met korting mocht bestellen. Zonder dat ik meteen 2x vast zat aan deze service. Dit is namelijk vaak het geval bij Hello Fresh.
Via de website was ik zonder al teveel moeite aangemeld en kon ik me opgeven voor de eerst volgende box. Deze zou op maandag worden geleverd tussen 17.00 en 22.00.
Ook kon ik alvast zien welke gerechten er in de box zouden zitten. Deze gerechten kreeg ik daarna ook nog een keertje toegezonden in de mail.

Bezorgen
Op zondag ontving ik netjes een mailtje, dat mijn box om 17.19 bij me zou worden afgeleverd. Nu werk ik tot 17.00 en hoopte ik dus dat ik wel op tijd zou zijn om de box in ontvangst te nemen. Helaas ging dat niet lukken, maar ook daarop kreeg ik netjes een sms-je (om 17.16) dat mijn box was afgeleverd bij de buren!

Un-boxing
Het leukste blijft toch altijd om de doos uit te pakken!. Naast de kartonnen doos, zat het vlees en de vis in een blauw tasje. Die zal de bezorger wel apart, lees extra koel, vervoeren. Heel blij verrast was ik ook met de extra reep Tony Chocolonely die ik in de doos vond! Die Mathijs weet wel hoe hij je moet paaien ;D

IMG_1647 IMG_1648 IMG_1649

Dag 1; Cousous met broccoli en kabeljauwhaasje
Volgens het menu van Mathijs, zouden we vandaag de Gehaktbal met kruidige farfalle en champignons eten, maar omdat Grote Zus al ergens anders had gegeten, besloot ik voor het tweede menu te kiezen, de cousous met broccoli en kabeljauwhaasje. Een uitdaging, want mijn lief houdt niet van couscous en aubergine en Kleine Zus niet van broccoli. en ik niet van koriander…
Het klaarmaken was zo gebeurt, vis in de oven en de couscous met kruinden in de pan en de groenten in een andere.
De reacties op het gerecht waren zoals verwacht… De koriander heb ik maar weggelaten en lief en dochter aten het met lange tanden en veel moeite. Ik vond zelf het gerecht wel prima, maar wat droog en flauw van smaak, Ik miste toch wel iets van een sausje om het een beetje op te spicen.
Grote Zus was heel blij dat ze al gegeten had.

IMG_1669 IMG_1672 IMG_1673    

Dag 2; Gebakken andijvie met geroosterde kip en cashewnoten
Normaal eten we de andijvie altijd in een stamppot, dus ik was zeer benieuwd naar deze variant. Kip en cashewnoten worden ook wel gewaardeerd, dus ik had de volste vertrouwen in deze avond.
Grote Zus en ik hebben gezellig samen in de keuken gestaan om het gerecht van vandaag klaar te maken.
In het gerecht zat ook wat gember verwerkt en gelukkig had ik een grote stronk gekregen. Er zaten namelijk wel wat lelijke plekken in de gember, dus de helft kon ik zeker er al afsnijden.
Ook deze keer was de bereiding makkelijk en stond de maaltijd snel op tafel en iedereen vond het zowaar ook lekker!

IMG_1686 IMG_1689 IMG_1692

Dag 3; Gehaktbal met kruidige farfalle en champignons
Dit gerecht hadden we eigenlijk op dag 1 moeten eten, maar ik dacht dat het geen kwaad zou kunnen om het menu wat om te gooien. Helaas bleek dat niet zo te zijn. De gehaktballen waren namelijk helemaal grijs geworden…. Daarnaast had ik de creme fraiche allemaal gebruikt voor het gerecht van gisteren en niet goed gelezen dat ik een deel moest bewaren. Gelukkig had ik nog aardappelen, boerenkool in de diepvries en een rookworst liggen, dus dat werd het vanavond.

*Ik kreeg van Mathijs Maaltijden net je een berichtje, dat de gehaktballen natuurlijk ook op vrijdag nog goed hadden moeten zijn! En daarom gaven ze me €5,- terug. Dank je wel voor deze nette afhandeling

Dag 4; Gehaktbal met kruidige farfalle en champignons
Ik was vandaag maar even extra langs de supermarkt gereden om wat extra creme fraiche te kopen en nieuwe gehaktballen.
Blijkbaar was dit een gerecht dat me extra zou uitdagen, want ik volgde het recept op volgens de beschrijving, maar kwam helemaal niet uit qua tijd. In de beschrijving stond namelijk dat terwijl de gehaktballen in de pan zaten en de farfalle kookte, ik de groente IMG_1748moest snijden en vervolgens moest wokken. Maar het snijden en schoonmaken van de wortelen en de champignons kostte me zoveel tijd, dat deze pas in de pan gingen, toen de gehaktballen en farfalle alweer bijna klaar waren. Gelukkig geen ramp, maar het zorgde wel voor wat extra chaos en stress.
Zoals op de meeste pasta gerechten, was dit een schot in de roos. De grote pasta strikken, vonden de meiden erg mooi en Papa’s Liefste vond zelfs de champignons in de saus geen probleem. De creme fraiche gaf de saus een lekkere zachte smaak.

Conclusie
Het blijft een vloek en een zegen dat je overgeleverd bent aan de keuze van de leverancier van deze boxen. Heel fijn dat je niet zelf hoeft te bedenken wat je gaat eten en de boodschappen hoeft te doen. Zo leer je ook weer eens wat nieuws kennen en misschien wel een product waarvan je dacht het niet zo lekker te vinden, verrassend in een gerecht toch te kunnen waarderen. Mocht dit laatste niet het geval zijn, dan is het ook erg spijtig.
De vers en houdbaarheid van deze box viel me ook wat tegen. Dat ik niet de gehaktballen een paar dagen langer in de koelkast had ik niet verwacht.
En ook nu weer vond ik het ergens ook wel jammer dat er een pasta gerecht bij een van de 3 gerechten zat. Natuurlijk kun je vaker in de week pasta eten, maar dat is toch een gerecht waarvoor ik graag zou kiezen op dagen dat ik het zelf moet verzinnen. Wel moet ik erbij zeggen dat het pasta gerecht het meest favoriet was en ik het recept waarschijnlijk nog wel eens zal gaan maken,
Ik heb voor nu mijn abonnement op de Mathijs Maaltijdbox gestopt, maar dat is omdat ik eerst nog even verder wil kijken, welke andere boxen er verkrijgbaar zijn. Het principe van de maaltijdbox blijft me toch wel aantrekken.

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.