Ik beken… | Ik ben (geen) Keukenprinses

In mijn serie Ik beken… leek het me leuk om de Keukenprinses Tag op te nemen. Deze is door Breg Blogt gemaakt en als eerste ingevuld. Nu ben ik naast Mamablogger ook Diëtist en gaat iedereen er ervan uit dat ik ook kan koken en er van houdt. Nu is dat helaas niet waar… Ik ben dan ook alles behalve een keukenprinses. Er wordt zelfs beweerd dat als je niet van koken houdt, je ook geen goede diëtist kan zijn… Persoonlijk denk ik dat dat wel meevalt maar toch vandaag dus mijn bekentenis; ik ben GEEN Keukenprinses.

keukenprinses tag

Welk voorwerpen worden het meest gebruikt in jouw keuken?

untitled

Dat is op een het koffiezetapparaat! We hebben een vol-automatische met echte bonen en die gaat met regelmaat wel aan. Ik reageer niet zo sterk op de cafeïne, dus ik kan gerust om 23.00 nog een kop koffie nemen.

Ook zou ik niet zonder magnetron of oven kunnen. Helaas geen plek voor een echte grote oven, maar onze combi-magnetron kan gelukkig beide aan. Heerlijk om mee te bakken, “kip in zak” in te maken of even snel babyvoeding of melk voor in de koffie mee op te warmen.

Sinds we goed gespaard hebben voor het messenset van de AH vorig jaar, weet ik ook opeens waarom het fijn is om goede messen te hebben. Deze gebruik ik dan nu dus ook heel vaak. We bestellen tegenwoordig eens in de twee weken een maaltijd box, dus wordt er ook weer meer zelf gesneden in de keuken.

Wat is het allerlekkerste gerecht dat je ooit zelf hebt gemaakt?

Dit is dus wel een wat lastige vraag voor een niet-zo’n-keukenprinses. Echte eigen recepten heb ik niet, maar ik maak mijn gezin wel altijd bij met pasta gerechten of burrito’s. Zelf ben ik wel een makkelijker eter, maar dat kan ik helaas niet zeggen over alle andere gezinsleden. Dat is ook de reden dat een Maaltijdbox bestellen. Zo word ik meer uitgedaagd om te koken en de rest om hun smaken pallet te verbreden. En met succes! Zo is het lievelingsrecept van Grote Zus Gnocchi!

IMG_8881

Vertel eens over je grootste keukenramp!

Goh, zou niet weten waar te beginnen. In ons nieuwe huis hebben we inductie, dus dat heeft wel gezorgd voor de nodige mislukte pannenkoeken. Ook het verschil tussen de oven- en de magnetron-stand van onze combi heeft wel meer dan eens gezorgd voor pizza’s zo hard als steen. Ik denk de grootste ramp was de ovenschotel die ik voor een etentje had gemaakt en die uit mijn handen glipte bij het plaatsen in de over. Ik denk dat we die avond bij onze buren (de snackbar) hebben gegeten.

roast-goose-1044217_1920

Wat is je favoriete kookboek?

Kookboeken gebruik ik zelden in de keuken. Heb wel een kast vol, maar ik heb ze meer voor het plaatjes kijken. Ik heb geen enkele illusie dat ik die recepten net zo mooi en lekker gereserveerd krijg als de plaatjes doen geloven. In mijn kast staat dan ook grotendeels de basis kookboeken zoals De dikke van Dam en het AH Basisboek. Natuurlijk ook de gebruikelijke kookboeken van Jamie Oliver en Gordon Ramsey staan tussen allerlei populaire dieetkookboeken. Maar eigenlijk hou ik het meeste van gekke kookboeken, zoals Otjes Kookboek en Kaapse raasdonders van Annie M.G. Schmidt of Het Koekemannetje, een Gouden (kook)boekje.

Wat is jouw ultieme keukenhack?

13626994_1002881786499843_6355120152950411852_n

Ik ben gek op hacks en plaats die dan ook regelmatig op mijn blog. Zo had ik er laatst eentje over fruit snijden/schoonmaken. Een andere Hack is ook dat ik bijvoorbeeld voor het snijden van champignons een eiersnijder gebruik. Zo krijg je mooie, nette champignon plakjes in een handomdraai. Alleen jammer dat ik de enige ben die van champignons houdt.

Welk recept heb je meegenomen uit je ouderlijk huis?

Helaas is er niet echt een familierecept dat ik van huis uit mee heb gekregen. Mijn vader kookte vroeger voor ons altijd, elke week dezelfde cyclus. Maandag macaroni, Dinsdag Walrus (witlof met ham en kaas uit de oven), Woensdag…. Toen hij hertrouwde kreeg zijn tweede vrouw al snel MS en moest ik vaak de aardappels schillen en de groenten schoonmaken. Ik heb hierdoor eerdere een kook-trauma meegekregen dan een lekker recept.

Tot slot: welke drie producten zijn volgens jou onmisbaar in ieders (koel)kast?

  • Kaas, voor op brood of geraspte, maar ook Boursin Culinair voor mijn vaste recept van pasta met spinazie, kip/spekjes en Boursinsaus. Ook lekker in de winter door de boerenkool stampot.
  • Yoghurt voor het ontbijt en de witlofsalade met appel, banaan, mandarijn en rozijnen. Groenten en toetje in een.
  • In de diepvries heb ik ook altijd voorgesneden paprika en ui. Ik koop vaak een grote zak paprika of ui, snij deze in een keer en verdeel hem in zakjes voor in diepvries. Altijd handig om alvast gesneden te hebben

Nu ben ik ook wel benieuwd of jij een keukenprinses bent!

Spread the love

3 thoughts on “Ik beken… | Ik ben (geen) Keukenprinses

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.