High Tea

Dit is waarom high tea zo leuk is, maar ook gezond kan zijn

Heb je al wel eens een high tea bijgewoond? Het is populair bij veel vriendengroepen. In dit artikel vertellen we meer over dit fenomeen en waarom dit zo leuk en gezellig is. Maar we geven je ook een tip om een gezonde variant te organiseren. Een high tea is immers niet altijd even gezond. En zeker vandaag de dag zijn er steeds meer mensen die gezond willen eten.

Babyshower

Een high tea is een leuke manier om een babyshower of een verjaardag te organiseren. Maar ook zonder speciale redenen is het nooit een verkeerd idee. Nodig al je vriendinnen uit en neem plaats in een sfeervol restaurant, lunchroom of café. Zo heb je gegarandeerd een leuke tijd! Maar is zo’n theefeestje wel goed voor de gezondheid?

Waaruit bestaat een high tea?

Een high tea bestaat veelal uit een overvloed aan thee (je raadde het al) en koffie. Daarbij worden allerlei hapjes geserveerd. Vaak kan de thee en koffie onbeperkt worden besteld. Maar ook de hapjes zul je in veel gevallen te veel hebben om op te kunnen. De hapjes bestaan vaak uit muffins, cake, tompoucejes. Maar ook hartige hapjes zoals sandwiches en toastjes kom je vaak tegen.

De gezonde variant: vegan high tea

Natuurlijk is dit allemaal heerlijk. Onbeperkt hapjes met thee en koffie. Maar wanneer je gezonder wilt leven is het wellicht niet het beste idee. Want zie nog maar eens al die hapjes af te slaan wanneer ze voor je staan. Gelukkig zijn er vandaag de dag ook alternatieven. En daarbij hebben we het over de vegan variant. Als we een restaurant mogen aanraden, is het wel Black & White Community in Breda. Daar heb je misschien wel de lekkerste en leukste high tea van Breda.

En het mooiste daarvan is dat het ook nog eens gezond is (vegan). In Breda bij Black & White Community is die in twee variaties beschikbaar. De basiskeuze bestaat uit diverse hapjes en verschillende soorten biologische thee. Er worden drie planken geserveerd met allerlei lekkere hapjes. De hapjes op de eerste twee planken hebben allemaal hartige smaken. De hapjes op de derde plank zijn heel zoet. Het gaat echter in alle gevallen om gezonde producten.

High tea Black & white

.

Zoals je ziet zijn er ook voor mensen die gezond willen leven mogelijkheden om een high tea te organiseren. Een vegan variant is een mooi en gezond alternatief voor de wat minder gezonde keuze. Maar vergis je niet: zo nu en dan een high tea bijwonen kan vast geen kwaad voor de gezondheid. Wanneer je daarnaast een gezond dieet aanhoudt, is er niets aan de hand.


De uitgelichte afbeelding is van Shutterstock

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.