Foodblog | Hello Fresh Family box

Ook bij ons thuis moest het er eens van komen; we hebben een Hello Fresh box bestelt! Omdat we natuurlijk een gezin zijn met 2 kleine donderstenen aan tafel, besloten we de Family Box uit te testen.

IMG_1321 IMG_1323

De box werd keurig op tijd geleverd. Uitpakken van zo’n grote doos is natuurlijk altijd feest. Ik had vooraf niet gekeken welke gerechten het zouden zijn, dus het was een grote verrassing. We waren dan ook erg blij met de bijgeleverde ovenhandschoen, want we hadden net een lasagne in de oven gezet.
Helaas bleek die niet voor ons te zijn, want de bezorger van de Hello Fresh box stond alweer voor de deur. Hij had per ongeluk de verkeerde doos bij ons afgeleverd. Dus alles kon weer terug in de doos en mochten we een nieuwe doos uitpakken (helaas nu zonder ovenhandschoen)
De maaltijden voor deze week zouden zijn
– Roze zalm met kokos en groene groenten
– Gyros met aardappeltjes en koolrabi
– Jamie’s salsa spaghetti met zwarte olijven en verse basillicum

Roze zalm met kokos en groene groenten
Dinsdag maakte we de eerste maaltijd uit de box. De roze zalm met kokos en groene groenten. Dat beloofde al wat, want Grote Zus houdt niet van zalm en Kleine Zus negeert alle groene groente die ik haar voorzet…
De bereiding was vrij simpel en ook wel snel gebeurt. Het enige wat ik niet zo goed begreep van het recept van de hoeveelheid gember. Ik kreeg een flink stuk, maar had hoefde maar 5 cm ervan te gebruiken en uiteindelijk maar een halve theelepel per persoon daarvan bij de kokosmelk en de rijst te doen. Later in het recept kwam het niet meer voor en bleef ik over met een heel schaaltje. Mogelijk dat de gember later wel bij de groenten had gemoeten ipv de rest van de Sereh poeder….
IMG_1327 IMG_1328 IMG_1330
De borden met de witte rijst, de groente groenten en de roze zalm zagen er aantrekkelijk uit, maar helaas werd de maaltijd niet door iedereen gewaardeerd. Lees alleen ik vond het lekker. Al moet ik er ook wel bij zeggen dat ik de smaak wat vlak vond. Papa’s Liefde heeft wel zijn bord leeggegeten, maar niet van harte. Kleine Zus at alleen de rijst en Grote Zus heeft uiteindelijk bijna een uur over haar bord gedaan. Helaas geen doorslaand succes dus.

IMG_1332

Gyros met aardappeltjes en koolrabi
Gyros is iets wat we allemaal wel lusten, dus ik had veel vertrouwen in dit gerecht. Ook vandaag weer viel de voorbereiding en de bereidingstijd ook erg mee, ongeveer een halfuurtje. Ideaal dus voor een moeder met een druk gezin. Aan de manier waarop de hoeveelheden staan beschreven moest ik wel even wennen in het begin. Je zou denken dat de hoeveelheden die er in eje box zitten, ook overeenkomen met de hoeveelheden die nodig zijn voor je recept. Dit is niet in alle gevallen zo. Bovenaan de receptenkaart staat wel precies hoeveel je nodig hebt voor een 2-persoonsbox, maar dat was mij in het begin een beetje ontgaan.
IMG_1337 IMG_1338

Eenmaal aan tafel, was het ook deze keer de maaltijd niet een heel groot succes. Met veel moeite hebben de kinderen hun bord (half) leeg gegeten en zelf Papa’s Liefste heeft zijn koolrabi eruit gevist. De kipgyros was trouwens wel erg lekker en werd door iedereen gegeten.
We hebben trouwens een Family Box voor 2 personen bestelt, maar daarin zit genoeg voor ons 4-tjes, aangezien onze kinderen geen grote eters in de avond zijn.

 

IMG_1339
Jamie’s salsa spaghetti met zwarte olijven en verse basillicum
Pasta is altijd een succes en dit recept is voor Hello Fresh speciaal gemaakt door niemand minder dan JamiIMG_1369e Oliver. Hij staat gegarandeerd voor een makkelijk, vers en smaakvol gerecht.
Vandaag ook een vegetarisch gerecht. Dat doen we eigenlijk nog te weinig, dus die afwisseling vond ik erg fijn.
De pasta werd gekookt en de tomaten, olijven, knoflook en basilicum werden klein gehakt tot een salsa. Deze salsa werd na het koken van de pasta erdoorheen gehusseld. Dat spreekt me ook wel aan, want dan hebben we de discussie van “ik wil geen saus” ook meteen overgeslagen.
Terwijl pasta meestal wel het gerecht van de week is waar we de minste strijd over hoeven te hoeven leveren, was dit ook geen groot succes. Grote Zus had haar bord wel snel leeg (die wist wat het toetje was), maar Kleine zus heeft alleen een paar sliertjes spaghetti gegeten.
IMG_1372
Conclusie; helaas was de familybox van Hello Fresh voor ons geen doorslaand succes. 2 van de 3 maaltijden vonden men niet zo lekker en zelfs van de pasta heeft niet iedereen zijn bord leeg gegeten.
De maaltijden waren wat vlak van smaak en dat kan is natuurlijk zodat kinderen het makkelijker eten. Bij ons bleek dit niet het geval en denk ik dat iets meer kracht aan de smaak juist beter in de “smaak” gevallen was.
Ook vond ik het jammer dat er een pasta gerecht bij zat en veel tomaten waren gebruikt. Dit zijn nou juist de dingen die mijn kinderen altijd wel eten. Ik had juist gekozen voor een Hello Fresh Box voor weer eens wat anders en afwisseling van gerechten en producten.
Misschien was het niet mijn week, maar zo’n Family Box is niet snel eentje die ik weer zou bestellen.

 

 

Spread the love

2 thoughts on “Foodblog | Hello Fresh Family box

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: