Wijnen Wijnen Wijnen - kom op de digitale famille Meijland borrel

Wijnen Wijnen Wijnen! – kom op de digitale famille Meijland borrel

Eén van de weinige sociale dingen die we dit jaar met z’n allen hebben kunnen doen is gezellig een online borrel houden. En als er iemand van een goede borrel houdt, dan is dat wel de familie Meijland. Hun “Wijnen Wijnen Wijnen” is een nationale meme geworden. Om 2020 toch zo feestelijk mogelijk af te sluiten, ging de familie Meiland op zoek naar extra feestelijke wijnen. Deze lanceren ze aanstaande vrijdag op 4 december met het Grote La famille Meiland Wijn Kerstfestijn. En jij kan daar bij zijn!

De Famille Meijland

Je moet echt onder een steen hebben geleefd wil je niet bekend zijn met de markante Martien Meiland en zijn famille. Na hun eerste avontuur met het runnen van een bed & breakfastkasteel in Frankrijk (te zien in het TROS-programma Ik vertrek in 2007), beproefden ze hun geluk in Frankrijk opnieuw. Deze keer kon heel Nederland en België de familie volgen in hun realityserie Chateau Meiland op SBS6. Deze serie werd zo’n succes dat ze er in 2019 de Gouden Televizier Ring mee wonnen. Inmiddels heeft de familie het château in Frankrijk in de verkoop en zijn ze teruggekeerd naar Nederland, waar ze wonen in een boerderij in het Gelderse Hengelo.

Famille Meijland Wijn collectie

Eén van de beroemdste uitspraken (mijn dochter van 8 roept het zelfs al) is wel ‘Wijnen Wijnen Wijnen’. Natuurlijk typisch Frans om al rond het middaguur hier mee te beginnen en de familie Meijland is daar niet vies van. Een eigen wijncollectie kon dus ook niet uitblijven.

Daarom besloten ze om hun favoriete Franse wijnen te voorzien van een eigen etiket: de fruitige La famille Meiland Merlot, de levendige Chardonnay en de rosé vol zomerfruit. Deze collectie wordt nu uitgebreid met 2 wijnen in een gelimiteerde oplage. Het zijn wijnen, een rode en een witte, die wat luxer en wat steviger van smaak zijn. Ze passen daardoor goed bij de heerlijke, winterse gerechten die in de feestelijke maand December worden geserveerd.

De familie heeft vastgehouden aan hun absolute favorieten, de Merlot en Chardonnay. De Merlot is dit keer aangevuld met een beetje Cabernet Sauvignon, die de wijn wat meer kruidigheid en stevigheid geeft. Daarnaast is de wijn op eikenhout gerijpt om de smaak voller en zachter te maken. De Chardonnay is gemaakt van nog betere druiven en heeft ook op eikenhout gerijpt, waardoor de frisse smaken van citrus en ananas worden aangevuld met een beetje vanille en romigheid. 

Op de etiketten van deze overheerlijke wijnen staat dit keer een gouden afbeelding van de familieboerderij in het Gelderse Hengelo in plaats van Chateau Marilleaux, dat op de eerdere flessen wijn staat. Dit geeft de fles een nog feestelijkere uitstraling.

Het Grote La famille Meiland Wijn Kerstfestijn

Om de nieuwe wijnen te lanceren én de feestmaand geheel in stijl af te trappen, organiseert de familie op 4 december het Grote La famille Meiland Wijn Kerstfestijn. Een digitale borrel via een video call, geheel volgens de huidige coronaregels.

Bron Televisier

Mensen die als eerste de nieuwe wijnen bestellen via Wijnvoordeel.nl/meiland-feestwijnen krijgen de kans om een minuut te proosten met Martien, Erica en Maxime. Dit wordt als het aan de familie ligt dé online borrel van 2020. 

De La famille Meiland wijnen collectie zijn verkrijgbaar bij Wijnvoordeel.nl

Winactie La famille Meiland wijnpakket is gesloten

Helaas kan ik geen tickets weggeven voor de het Grote La famille Meiland Wijn Kerstfestijn. Deze zijn alleen te winnen door de mensen die als eerste de nieuwe wijnen bestellen. Maar met dank aan Triple P Entertainment mag ik wel een wijnpakket verloten met daarin de rode en de witte La famille Meiland wijn.

  • De winnaar zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
  • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Doe ook mee aan één van de andere Mama’s Liefste winacties

Doe ook mee aan één van de andere Mama’s Liefste winacties

Spread the love

128 thoughts on “Wijnen Wijnen Wijnen! – kom op de digitale famille Meijland borrel

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.