De lekkerste Chips komt van de Boerderij + winactie

De Lekkerste Chips komt van de Boerderij

Hier in huis wonen een aantal chips-monsters. Zeker in het weekend, lekker voor de buis op de bank gaat er nog wel eens een zakje door heen. Hoe chips gemaakt wordt, was voor onze meiden een grote vraag. Daar kregen wij gisteren het antwoord op, toen we bij De Hoeksche Hoeve een kijkje mochten komen nemen. Daar maakte de meiden hun eigen zak en mochten ze ook alvast even proeven.

De lekkerste Chips komt van de Boerderij + winactie

Op de persdag van House of Rebels maakte ik kennis met de Boerderij Chips. Deze chips wordt in Nederland gemaakt op Hoeksche Hoeve, een boerderij in ’s Gravendeel. Samen met MeerVanMir organiseerde zij een bezoekje aan deze boerderij voor ons en de kinderen in de Herfstvakantie. Ondanks dat mijn meiden gek zijn op chips, hadden ze eigenlijk geen idee hoe chips gemaakt wordt. Kleine Zus wist wel dat het van Gezond Eten gemaakt werd en van Paprika. Tijd dus voor een lekker en opvoedkundig tripje.

Op de boerderij werden we vriendelijk ontvangen door boer Henk en Carlieke. Op tafel lagen naast de koffie en limonade al de eerste chipjes op te proeven. Dat lieten de kinderen zich natuurlijk geen twee keer zeggen. Boer Henk vertelde ondertussen het verhaal van de Boerderij Chips.

Het verhaal

Boer Henk teelt op zijn boerderij onder andere suikerbuiten, tarwe, uien, erwten en aardappelen. Al deze producten zijn vaak de grondstof voor de producten die uiteindelijk aan de consument worden verkocht. In de weg naar de supermarkt zijn er dus meerdere partijen die moeten verdienen aan dit producten. Zo blijft er voor de boer vaak niet veel over. Om zelf een product aan de consument de kunnen leveren, bedachten Boer Henk en zijn buurman de Boerderij Chips

Zo kochten ze een komkommersnijder en een snelkookpan en verkochten ze de eerste zakje chips bij de plaatselijke groenteboer. Deze zag het in eerste instantie niet zitten, maar binnen een uur belde hij terug dat alles verkocht was en graag meer wilde hebben. Nu ruim 10 jaar laten zijn de Boerderij Chips te vinden bij speciaal zaken, op de aardappel afdeling van de Jumbo en zelfs op Schiphol en in de eerste klas van KLM. Samen met een Italiaanse ondernemen bedachten ze de Truffel Chips en met Heineken Bier Chips. Het ondernemerschap van deze boeren is een voorbeeld van doorzetten en buiten de box te gaan. Maar bovenal maken ze heerlijke chippies.

Hoe maakt je chips?

Voor die vraag waren we natuurlijk ook gekomen naar de Hoeksche Hoeve. Samen met de kinderen kregen wij een kijkje in de keuken of beter gezegd, in de schuur. Daar was net een vrachtwagen voor met verse aardappelen van het land aangekomen. Deze aardappelen werden eerst gesorteerd op grote. Want de chips kan natuurlijk niet te klein zijn en ook niet te groot. De aardappel die voor de chips wordt gebruikt is ook een speciale aardappel, die niet zo lekker is bij je groenten en vlees, maar wel als chips.

In een grote centrifuge worden de aardappelen dan goed gewassen. Door de aardappelen 20 minuten in alleen water rond te draaien worden ze perfect schoon. De kinderen mochten hun eigen aardappel zelf wassen met een borstel en dat viel nog niet mee. 

Na het bad gingen de aardappels met schil een grote pan in, waarna ze door de snijmachine de grote oliepan in gingen. Na een minuutje of 5 zwemmen, kwamen er opeens heel veel chipjes van de lopende band af. De chips waren nog een beetje warm, maar mochten al wel geproefd worden. 

Na een laatste controle (geen chips met zwarte plekjes, vastgeplakte chips on rare vormen) ging er nog een smaakje overheen en daarna meteen de zak in. Ik denk dat binnen 3 kwartier de aardappel van het land in de zak zit als chips. Hoe vers is dat! Alle kinderen kregen hun eigen zak  met daarop hun eigen naam. Deze zakken werden niet meer losgelaten natuurlijk. Gelukkig kregen wij allemaal ook een doosje mee met daarin 3 smaken. Ook kregen we een extra doosje mee om weg te geven aan onze volgers.

Duurzaam

Voordat we bij de winactie komen, wil ik nog even stil staan bij de duurzaamheid van dit product. In het hele proces is hier over nagedacht. De aardappelen komen van het veld naast de boerderij, bij het wassen gebruiken ze alleen water, door ze aardappel met schil te gebruiken is er geen restafval en de mislukte chipjes worden vergist, wat weer energie oplevert. Maar ook de olie wordt daarvoor herbruikt en de verpakking bestaat uit enkel plastic (dus geen folie binnenkant) want weggegooid kan worden bij het plastic. Alles bij elkaar maakt het duurzaam en een extra reden om nog eens een zakje open te trekken.

Winactie doos Boerderij Chips

Van de boer kregen we een extra doosje mee om te verloten. Heb jij wel benieuwd naar deze chips? Doe dan snel mee, want in de doos vind je een zak ZeeZout, Ribbel Chips en Paprika.

  • Laat een reactie achter onder deze blog dat je meedoet en vertel mij wat jou favoriete chips smaak is.
    Laat een geldig e-mailadres achter, zodat ik je kan mailen als jij de winnaar bent.
  • Like Mama’s Liefste op Facebook Instagram Twitter Bloglovin. Dit is niet verplicht, maar wordt wel zeer gewaardeerd. Indien je een foto / tag achterlaat op Facebook, dan zal ik een extra lootje in de hoge hoed doen met jouw naam.
  • De winactie loopt t/m 30 oktober. De winnaar wordt in de week erna bekendgemaakt. Ik zal persoonlijk de winnaar een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
  • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.


Samenwerking
Spread the love

44 thoughts on “De Lekkerste Chips komt van de Boerderij

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.