Feestweken Mama's liefste 40 jaar Tastea Fresh Habibi

Tastea Fresh Habibi met theebeker

Habibi is Arabisch en betekent Mijn Liefste. Daarom was ik natuurlijk wel erg benieuwd naar deze nieuwe thee sensatie van Tastea. Het bleek ook nog eens is een heerlijk verse munt thee te zijn met gunpower, een van mijn favoriete smaken. In de bijpassende theebeker van Tastea blijft je thee lekker lang warm en neem je hem makkelijk mee voor onderweg. Benieuwd naar deze thee en theebeker? Dan heb je geluk, want ik mag ook een setje weggeven.

Feestweken Mama's liefste 40 jaar Tastea Fresh Habibi

Fresh Habibi

Habibi is Arabisch en betekent Mijn Liefste. Een toepasselijke naam voor een thee dus om eens uit te proberen. Maar niet alleen de naam was wat mij aantrok oom de smaak van de thee. Ik ben een echte koffieleut, maar een kopje verse munt thee op zijn tijd vind ik heerlijk. Helaas heb ik niet altijd verse muntthee in huis. Maar met een pot Tastea Fresh Habibi in de kast, zet ik nu zo een kopje frisse muntthee.

Fresh Habibi; een milde en verfrissende thee met groene thee China Gun Powder en pepermunt die zorgen voor de aangrijpende muntgeur en exotische smaak van deze thee.

Ik ben geen grote thee drinker, maar zo af en toe een kopje munt thee vind ik heerlijk. Helemaal met een beetje Chinese Gunpower voor de smaak. Gunpowder thee is een bekende groene theesoort uit China. Nu moet je niet denken dat de smaak als buskruit is, maar het is wel vol en kruidig. Volgens sommigen heeft de thee iets weg van een “rokerige” smaak. Mogelijk vandaar dan toch de naam Gunpower.

Tastea Fresh HabibiIngrediënten: Groente thee China Gunpowder, pepermunt, natuurlijke smaakversterkers.
Gebruik:  200 ml/ 400 ml  2,5 gram per kopje/ theebeker

Inhoud: theeblik 100 gram

Tastea theebeker

Tastea theebekerHeel handig zijn ook de speciale Tastea Theebekers. Deze zijn ook zeer gewild, en vaak uitverkocht in de shop. Met deze beker zet je een lekkere grote hoeveelheid (400ml) thee voor jezelf. Het gebeurt mij nog al regelmatig dat als ik thee heb gezegd, deze al koud is voordat ik er aan toekomen. Ook het formaat zorgt ervoor dat ik makkelijker aan mijn 2 liter water per dag kom. Door de afsluitbare dop, kun je deze beker ook prima meenemen onderweg.

De beker is dubbelwandig, zodat de thee langer warm blijft zonder je vingers te verbranden. In de zomer kun je hem ook prima gebruiken om je koude drankjes langer koud te houden zonder condensatie. Ook zit er een filter in de beker, zodat je géén theeblaadjes binnenkrijgt. De theebeker heeft een geheime bodem waar je extra kruidenthee, vitaminen of zoetstof in kunt bewaren.

Gebruik Tastea Theebeker: Doe de juiste hoeveelheid losse thee in de beker. Schenk voorzichtig de warme water (niet kokend) op de thee. Plaats het filter op de beker. Draai de dop bij gebruik van kokend water niet direct op de beker. Dit in verband met hoge druk. Laat de thee even afkoelen of voeg een scheut koud water toe. Niet schudden.

De beker is ook uitermate geschikt voor bijvoorbeeld fruitwater, koffie, sap, smoothies en meer! Hij is makkelijk schoon te maken, maar om de kwaliteit te waarborgen liever niet in de vaatwasmachine. De beker is BPA-vrij.

Mijn thee ervaring

Ik kende de Tastea al van een eerder smaak die ik mocht ontvangen, Tastea Energy Boost. In tegenstelling tot deze thee vol met vrolijk gekleurde bloemblaadjes, zijn die enkel groen gedroogde bladeren. De geur is wel meteen fris en pepermunt achtig. Voor mijn eerste kop, deed ik de theeblaadjes onderin de Tastea beker en gooit daar het warme water op. Maar doordat de Theebeker de thee lang ook heel heet houdt, kon de thee lang intrekken en vond ik de smaak wat te sterk op het einde. Ik heb de blaadjes er toen uitgehaald en aangelengd met vers water en daarna gedronken. Bij mijn volgende bekers thee, gebruikte ik het zeefje om daar de blaadjes op te leggen en dan het hete water er op te gieten. Als je dit langzaam doet en met beleid, dan krijg je een heerlijk verse groene muntthee!

Winactie #25 | Tastea Fresh Habibi met theebeker is gesloten

De winnaar zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.

Samenwerking

Spread the love

91 thoughts on “Tastea Fresh Habibi met theebeker

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.