Nivea Sun event Capital C Amsterdam

Dag van de Zonnebrand | Sweat, sand & summerproof met NIVEA SUN Ultra

Vandaag is een van de eerste zonnige dagen van het jaar en ook meteen Dag van de Zonnebrand. Gisteren lanceerde NIVEA dan ook hun nieuwe NIVEA SUN Protect & Hydrate Ultra en Kids Ultra Protect & Play tijdens een heerlijk zomerontbijtje. Deze nieuwe zonbescherming is speciaal ontworpen om jou en je kinderen nóg langer te beschermen in de zon en in het water. Uiteraard mochten we de zonnebrand ook in de praktijk uitproberen tijdens een SUP-tochtje door de grachten in Amsterdam. Ik kan je alvast verklappen dat de NIVEA SUN Protect & Hydrate Ultra zeker waterproof is…

Get summerproof!

Nu eindelijk de zon zich weer wat vaker laat zien, kan iedereen niet wachten om naar buiten te gaan en dan ook lekker van te genieten. Naast dat het zonlicht heel veel goed doet voor de mens, denk aan Vitamine D, maar ook je humeur, moet je toch ook voorzichtig zijn. NIVEA helpt je dan ook graag om op een veilige en comfortabele manier dit te doen. Want wist je dat bijna 90% van de huidkanker veroorzaakt wordt door de UVB-stralen van de zon en 80% van de rimpels door UVA-stalen komt? Goed smeren is dus altijd van groot belang.

NIVEA SUN Protect & Hydrate Ultra

De NIVEA SUN Protect & Hydrate Ultra, mag de naam Ultra dragen omdat het maar liefst 3x langer waterbestendig* is dan gewone waterbestendige zonnebescherming. Dit wordt gemeten door te kijken hoe hoog de SPF is na 20 minuten in het water. Bij gewone waterbestendige zonnebrand moet je deze na 40 minuten opnieuw aanbrengen en bij Extra Water Resistent is dat 80 minuten en bij de nieuwe NIVEA SUN Ultra lijn maar liefst 120 minuten. Dat heb je dus lekker lang de tijd om van zon en zee te genieten, volledig beschermd.

Fijn is ook dat deze zonnebescherming zo ontworpen is dat het gemakkelijk aan te brengen is. De zonnebrandcrème biedt onmiddellijke bescherming tegen UVA/UVB-straling en hydrateert de huid gedurende 48** uur. NIVEA SUN Protect & Hydrate Ultra SPF50+ is een 77% biologisch afbreekbare formule*** en is vrij van de UV-filters Octinoxate, Oxybenzone en Octocrylene waarvan wordt vermoed dat ze schadelijk zijn voor koraalriffen. Zeker voor de (fanatieke) watersporters onder ons een must-have product dus. Of je nu gaat zwemmen in de zee, hardlopen op het strand of gewoon lekker in de zon wil liggen, NIVEA SUN Protect & Hydrate Ultra biedt een betrouwbare en comfortabele bescherming tegen de zon.

NIVEA SUN Kids Ultra Protect & Play

Ook aan de jonge actievelingen is gedacht met de NIVEA SUN Kids Ultra Protect & Play. Deze zachte formule is geschikt voor kids van 3 jaar en ouder en biedt de ultieme bescherming tijdens het spelen in de zon en in het zand en water. Handig voor als ze wat langer zelfstandig kunnen spelen in of rond het water. Maar ook voor tijdens het sporten is de nieuwe Ultra lijn een uitkomst. Zowel de NIVEA SUN Protect & Hydrate Ultra als de Kids Ultra Protect & Play beschermen de gezonde huid en bieden onmiddellijke bescherming tegen UVA/UVB-straling. 

.

* Vergeleken met conventionele waterbestendige zonnebescherming.
**Instrumentele test, 53 vrijwilligers
*** Volgens OESO of gelijkwaardige methoden.

Lanchering NIVEA SUN Ultra

Vandaag was de lancering van de nieuwe NIVEA SUN Ultra lijn bij Het PR Bureau in Amsterdam. Daar werden we in het restaurant Capital Kitchen Amsterdam, beneden in het gebouw, ontvangen aan prachtig gedekte ontbijttafels. Helemaal in de sfeer van NIVEA, zomer, zon, strand en water. We kregen een korte uitleg over de nieuwe producten door Julia Eckert, Global Product Development Sun van het hoofdkantoor van NIVEA in Hamburg. Natuurlijk mochten we ons zelf ook insmeren en al snel hing er een echte zomerse geur aan de tafel. Op een speciale UV-camera konden we zien of we wel goed ingesmeerd waren.

Daarna was het natuurlijk zaak om het ook in de praktijk uit te proberen. Een eindje verderop van het restaurant lagen er allemaal SUP-planken op ons te wachten voor een rondje SUPPEN met SUB Tropisch op de grachten van Amsterdam. Helaas was ik iets te overmoedig en bij het vinden van mijn balans op het boord, viel ik in het water. Brrr, dat is heel koud nog kan ik je vertellen. Gelukkig met wat hulp kwam ik weer op mijn bord, maar het het SUPPEN verder op mijn knieën gedaan, net als een aantal andere die hun balans niet vertrouwden. Ondanks een nat pak (was voorbereid en had droge kleding meegenomen) een heel leuke ochtend gehad en ik kan niet wachten tot de zomer echt gaat beginnen.

Schrik niet! Deze blog bevat affiliate linkjes. Deze linkjes brengen je naar de webwinkel voor meer informatie over dit product en de mogelijkheid het te kopen. Door hierop te klikken steun je Mama’s Liefste. Wil je er meer over weten, kijk dan op Steun Mama’s Liefste – Affiliate

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.