De leukste en makkelijkste kerstkapsels voor het kerstdiner

Makkelijke Kerstkapsel voor het kerstdiner

Deze week zijn de kerstdiners weer op school. Het moment om feestelijk naar school te gaan in je mooiste kerstjurk. Daarbij hoort natuurlijk ook een speciaal kerstkapsel. Al sinds Grote Zus naar school gaat proberen wij daar ook iets bijzonders mee te doen. Al weken van te voren bedenken we dit en speuren we Pinterest af naar de makkelijke, maar met het grootste wow effect kerstkapsel. Vandaag laat ik zien wat we de afgelopen jaren hebben gemaakt en wat de plannen voor dit jaar zijn!

Mocht je geen held zijn qua vlechten, geen nood! Ik mag namelijk het Haren invlechten – stap voor stap boek van Marlene Roodbol weggeven!

De leukste en makkelijkste kerstkapsels voor het kerstdiner

Rendier Kapsel

Kerstkapsel Rendier

Omdat het vaak al een drukke middag is, zo voor het kerstdiner, probeer ik wel altijd een kapsel te maken dat niet al te ingewikkeld is. Zo begon we in de kleuterklassen met het maken van een Rendier in het haar. Dit is eigenlijk gewoon een grote knot (met behulp van een donut) met wat (zelfgemaakte) accessoires. Wat je nodig hebt is een mooi diadeem met een gewei (te koop bij oa de HEMA of Claire’s) De oogjes en de neus zijn te vinden op de knutselafdeling en zijn geplakt met lijm op een haarspeld. Dit kapsel is klaar binnen 10 minuten.

Dit kapsel is ook leuk om te maken tijdens de rest van het jaar met bijvoorbeeld een diadeem met kattenoortjes of een eenhoorn

Kerstlichtjes in het haar

Tegenwoordig kun je de leukste kerstlichtjes kopen met daaraan een batterij. Deze zijn daarmee ook goed te gebruiken om mee te vlechten in het haar. Het doosje met batterij verstopje vervolgens op de rug in de jurk en klaar. Extra leuk kapsel, omdat het vaak tijdens het kerstdiner op school gezellig donker in de klas is.

Kerstkapsel lichtjes Kerstkapsel lichtjes

Dit soort ledlampjes kun je onder andere kopen bij de XENOS voor €3,99. Deze veranderen ook nog eens van kleur. Het snoer is wel 2m en daarom heb ik met de vlecht ook een extra rondje gemaakt. Korte snoertjes heb je ook van bijvoorbeeld 110cm. De lampjes van Ibiza Hairstyle zijn ook erg handig, omdat die het doen op een platte batterij, waardoor je een kleiner doosje hebt om weg te werken.

Jingle Bels all the way

Kerstkapsel kerstballen

Vorig jaar mocht ik voor het eerst naar een kerstkapsel workshop van Zenner. Daar leerde we een paar makkelijke vlechten om zelf te maken met een leuk effect. Bij dit kapsel zijn er een paar vlechten aan de zijkant gemaakt en vervolgens vast gezet met een schuifspeldje aan de andere kant. Dat was natuurlijk wel wat saai om zo naar het kerstdiner op school te dragen, dus gingen we er met haakjes zelf mini kerstballen in.

 

Dit jaar…. de Kerstboom

De inspiratie voor het kerstkapsel voor dit jaar vonden we op Facebook. Mogelijk heb je het filmpje ook voorbij zien komen, want hij gaat viraal. We hebben het al even thuis uitgeprobeerd en met het lange haar van Grote Zus kunnen we er zelfs een 2 liter fles onder verstoppen. De lichtjes en de ballen van vorig jaar kunnen we er vervolgens in hangen.

Tijdens de vlechtworkshop van Zenner vorige week kregen we ook haaraccessoires die met klittenband die je op je haar kunt ‘plakken’ en Swirl Clips met strass die je er in kan draaien. Hiermee kunnen we de kerstboom nog wat mooier maken.

Ons eindresultaat

kerstboom kapsel

Tip! Vijl het puntje onder aan de plastic fles af of leg een haardonut onder de fles. Aan het einde van de avond deed de fles namelijk toch wel zeer. Dit kapsel is ook heel goed te doen met carnaval – spuit het roze en je kunt als Poppy uit de Trollenfilm door.

Kerstster van vlechtjes

Ook Kleine Zus gaat dit jaar naar het kerstdiner op school. Ook voor haar hebben we al een kerstkapsel gevonden. Op de Facebookpagina van Hareninvlechten kwam ik dit filmpje tegen. Ik heb hem wel een paar keer al bekeken, want het gaat wel erg snel. Maar moeilijk is het niet, dus dat moet wel gaan lukken!

De eindresultaten laat ik je donderdag zien op mijn Instagram en Facebook pagina

Winactie Haren invlechten – stap voor stap is gesloten

Vorige week mochten de meiden en ik aanwezig zijn bij de vlechtenworkshop van Marlene Roodbol. Bekend van haar boek Haren invlechten – stap voor stap Hierin legt ze op een duidelijke manier uit hoe je de haren van je dochter kunt invlechten. Van de basis vlechten tot al hele mooie creaties. Aan de hand van de foto’s en duidelijke omschrijving kan iedereen het! Wil jij haar boek willen, dat kan! Ik mocht er namelijk eentje van haar weggeven.

De winnaar is

 • De winnaar zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
 • Doe ook mee aan de andere winactie en maak kans op een Nerf Nitro Flashfury Chaos 
Spread the love

56 thoughts on “Makkelijke Kerstkapsel voor het kerstdiner

 • Dat zou heel handig zijn voor mijn oudste dochter. Voor mijzelf ben ik niet zo creatief met kapsels. Soms zie ik wel eens moeders lopen met zo nonchalant ingevlochten vlecht en dat zou ik ook wel gaaf vinden.
  Mijn oudste dochter wilt dit jaar de krullers in haar haren en dan zal ik nog van die swirl clips erin doen.

 • Het lijkt me supergaaf om het boek te winnen! Mijn jongste dochter wil niks anders da vlechtjes, dus ik hoop met dit boek nog wat meer variatie te kunnen maken! En er zijn vast wat moeders die het daarna willen lenen 😉
  Voor de kerst ga ik zeker de kerstster proberen!

 • Lotte van Kins - Kettenis says:

  Wat super leuk zeg!! Onze dochter haar haar is vrij kort, maar wordt na 3 jaar wel telkens een stukje voller. Vnl een flinke bos krullen nu! Gewoon vlechten kan ik wel, maar invlechten is bij mij een probleem, terwijl de kapster het zo leuk doet! Daarom is met kerst haar haar maar gewoon los. Ik hoop dat ik binnen een jaar kan leren invlechten met dit super leuke boek, zodat ze volgend jaar ook met een kunstwerk in haar haat naar dr eerste kerstdiner op school kan gaan 😉

 • Claudia Diependaal says:

  Dit boek zouden we hier zo goed kunnen gebruiken. Ik kan het niet mijn dochters niet en ze hebben nu allebei ook dochters. Ik doe heel erg graag mee!

 • Ik doe meestal een gewoon staartje of vlechtje met 3 strengetjes bij mijn dochter van 7.. juist omdat ik er niet goed in ben..!
  We zouden dus zeker wel wat hulp kunnen gebruiken!!
  Daarom doen we graag mee! ?
  Het filmpje met de kerst lichtjes in het haar is geniaal trouwens!!
  ✨?✨?✨?✨?✨?✨

 • Ik ben zo blij met een jongen met kort haar, hoef ik me niet druk te maken over een kerst kapsel… Toch zou ik dit boek wel willen hebben, voor mezelf en voor mijn nichtje.

 • Mijn kerstkapsel voor de kleine dame is dus een staart of een gewone vlecht want meer kan ik niet.. zielig voor t meisje want ze wil zo graag heel mooi zijn.
  Dus dat boek zou goed uitkomen!

 • Ik ga dit jaar gewoon weer voor de pull trough braid, gewoon met elastiekjes, want in vlechten ben ik tot nu toe nog niet heel goed. Daarom doe ik natuurlijk graag mee. Alvast fijne feestdagen! xxx

 • Angela ten Ham says:

  Mijn eigen haar ben ik aan het laten groeien, dus dat is elke keer weer een uitdaging om er iets van te maken. Mijn dochtertje heeft lang (tot aan haar billen) dik donkerbruin haar. Ik kan graag tips gebruiken om dit mooi in te vlechten.

 • De ‘Elsa-vlecht’ is hier nog steeds populair voor feestelijke gelegenheden. 🙂
  Een basic (in)vlechtje lukt mij nog wel, maar ik zou graag leren om creatiever te zijn!
  Oh, en voor mijzelf gooi ik een keer de haren (bijna helemaal) los! 😀
  Alvast fijne feestdagen gewenst!

 • Ja dolgraag zou ik dat boek winnen! Onze dochter doet niet onder voor Rapunzeltje. Het haar is tot halverwege haar bovenbeen. Als ik boven iets begin te vlechten, raakt het onder in de klit. Doordeweeks dus even een gewone vlecht of knot. Anders volgt er wel eens protest. Ik wil ook wel eens iets anders in haar haar en zij ook, mits het niet te lang duurt. Met kerstviering maak ik meestal de twee plukjes voor in vlechtjes naar achteren vast en de rest los.

 • Ik heb vier kleindochters met prachtige lange donkere lokken.
  Het hangt op hun rug.
  Met dit boek kan ik leren om hun lange haren in te vlechten en er iets moois van te maken, want dat vinden de dametjes prachtig.
  Heb hun haar nog nooit ingevlochten , maar dat wil ik graag leren.
  Graag doe ik mee om dit boek in mijn bezit te krijgen.
  Ik volg op Bloglovin en waag een kansje.

 • Ik zelf heb een korte kop maar mijn twee kleindochters hebben lang haar: het lijkt me super om die speciale vlechten te leren en bij hen toe te passen!!

 • Marcha de Haan says:

  Toch een opsteekkapsel met invlecht dit jaar.
  Mn dochter van drie jaar heeft nog geen lang haar maar gelukkig heeft mama dat wel dus kan ik eerst ideeën voor mezelf op doen en dan hopelijk over een paar jaar het boek voor mn dochter en nichtjes gebruiken ?

 • Alyt vd Heide says:

  Doe graag mee. Heb twee meiden met lang haar. Twee jaar geleden een vlechtcursus gehad. Toen ik eenmaal thuis was, wist ik niet meer hoe het moest….. Maar met jet kerstdiner van de meiden is een invlecht vlecht gelukt. Yes, mijn andere meid wilde gewoon een paardenstaart.
  Wil zeker wat meer handigheid krijgen met vlechten en duidelijke instructies. Dit boek zou mij kunnen helpen.

 • Linda Smeets says:

  Wat handig!
  Onze dochter heeft nog niet zo’n erg lang haar maar wel lang genoeg om het wat op te steken. Ze heeft kleine krulletjes en dat is naruurlijk nv erg leuk als dat opgestoken wordt.
  Op 1e kerstdag steek haar haar op en op 2e kerstdag ga ik allemaal kleine vlechtjes maken in blokjes van 1×1 cm.

 • hahahaha… wat geweldig creatief zeg! Ik probeer zelf ook altijd van alles met mijn haar, maar heb dit nog nooit geprobeerd. Heerlijk om lekker met het haar van je dochters aan de slag te gaan!
  Ik loot graag mee voor het boek! Heb helaas geen dochters, maar zelf wel lang haar waar ik volop op wil en kan oefenen 😉

 • Nancy Schroemgens says:

  Met dat spinnehaar van mijn dochter is het niet te doen om in te vlechten alles schiet weg en het lukt me nooit. Ik zou die handigheid wel onder de knie willen krijgen. Zodat ze ook met een mooie vlecht naar school kan gaan.

 • Dionne van der Kooij says:

  Ik Ven als echte jongens mama sinds 2 jaar nu ook mama van een meisje maar haren mooi doen is voor mij echt een drama. Het lukt me niet om haar haar leuk in te vlechten. Hoop dat dit me kan helpen. Een echt kerstkapsel lukte nog niet echt bij haar helaas. Der haar is nog niet lang genoeg om alle leuke kapsels waar te kunnen maken… ik volg je op alle kanalen behalve Twitter want dat heb ik niet.

 • Chantal van Milligen says:

  Dat zou gaaf zijn! Het haat van onze dochter Fien begint al aardig op lengte te komen, zou leuk zijn om op haar tweede verjaardag haar haar in een mooie vlecht te kunnen doen.

 • Manon Hoogendoorn says:

  Leuk! Ik heb 2 meisjes en kom niet verder dan een simpele invlecht. Zou graag een zigzagende invlecht of vissengraat leren om hun haren mee te versieren en al die pieken in toom te houden.

 • Wat een originele ideeen! Die met die kerstboom had ik inderdaad op fb wel eens gezien, je hebt hem mooi uitgevoerd! Als mijn meisje ooit lang haar krijgt ga ik dit zeker nog eens terug lezen :-).

 • Monique Gort says:

  Handig!! Op dit moment probeer ik de watervalvlecht te maken bij mijn dochter maar het wil helaas niet gaan zoals ik het wil…ik oefen nog even door in de hoop dat ik het boek zal winnen zodat het vlechten straks een stuk makkelijker zal gaan ?

 • Wow wat een prachtige kapsels zeg!!
  Het haar van Féline is nog wat kort maar van een gastkindje en vriendinnetjes al lang dus ik doe graag mee! Volgend jaar gaan we voor de kerstster

 • Mirjam Hellingman says:

  Ik probeer het haar van mijn dochters wel in te vlechten, maar en er helaas geen ster in. Dat wordt er dus meteen weer uitgehaald.Ik kan hier dus nog veel van leren. Een mooie knot of staarten met een mooie strik lukt mij wel, dus daar houden we het dan bij.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.