Zo krijg je de mooiste krullen in krullend en stijl haar

Zo kan iedereen de mooiste krullen krijgen

Krullend haar is hot. Als je gezegend bent met een kop vol krullen, weet je dat er wel wat extra aandacht voor nodig is om je krullen er mooi en vol uit te laten zien. Maar ook met stijl haar kun je met een beetje hulp je haar in de krul krijgen. In dit artikel geven we je enkele tips voor de mooiste krullen.

Voor krullend haar

Als je van nature krullend haar hebt, weet je dat best lastig kan zijn om dit in model te krijgen, zonder pluis. Maar als je de juiste technieken en curly hair products gebruikt, kom je een heel eind.

De Curly Girl Methode is de afgelopen jaren een zeer populaire methode onder vrouwen met krullend haar. Er zijn een aantal dingen die je moet doen om de Curly Girl Methode te volgen.

Gebruik juiste producten

Kies voor clarifying shampoo cg om je haar mee te wassen, dit is een milde en sulfaatvrije shampoo. Was je haar ook niet vaker dan 1 – 2x per week. Sulfaten zijn agressieve stoffen die je haar kunnen uitdrogen en beschadigen. Dit kan pluishaar veroorzaken, waardoor je je krullen niet meer kunt zien.

Gebruik altijd een leave-in conditioner en hydraterende stylingproducten. Leave-in conditioner helpt je haar hydrateren en voorkomt dat je haar uitdroogt. Net als de stylingsproducten. Deze helpen ook meteen om je eigen krullen te definiëren en mooi in model te houden.

Gebruik een diffuser

Een diffuser kan helpen om je krullen mooi in model te krijgen. Let daarbij ook op dat je de föhn op een koele stand zet. Een hete föhn kan ook zorgen voor beschadigingen van je haar.

.

Hoe krijg je krullen in stijl haar?

Dat is een vraag die veel vrouwen zich stellen. Stijl haar is mooi, maar krullen geven je haar een extra dimensie en maakt het ook nog eens leuker om te stylen. Er zijn een aantal verschillende manieren waarop je krullen in stijl haar kunt krijgen. Hieronder vind je enkele tips.

Gebruik een krultang

Een krultang is een eenvoudige en snelle manier om krullen in je stijl haar te krijgen. Krul je haar in secties en houd de krultang ongeveer 10 seconden op elk haar. Door de stijltang te draaien bij het stijlen, zul je zien dat je mooie krullen krijgt als resultaat. Let er wel op dat je de juiste kant op draait, want dit kan een groot verschil maken. Wanneer je krultang klaar is met krullen, spuit dan wat haarlak in je haar om de krullen vast te zetten.

Gebruik een föhn

Als je geen krultang hebt, kun je ook een föhn gebruiken om krullen in je stijl haar te krijgen. Draai je haar in secties en föhn het haar dan op warme stand. Houd de föhn ongeveer 10 centimeter van je haar af en beweeg de föhn heen en weer. Wanneer je klaar bent, spuit dan wat haarlak in je haar om de krullen vast te zetten.

Gebruik een krulborstel

Ook met een krulborstel kun je krullen maken in je stijl haar te krijgen. Wind je haar in secties om de krulborstel en föhn het haar dan op warme stand. Door je haar te draaien om de krulborstel kun je heel mooie en zachte krullen in je haar maken.

Gebruik krulspelden, sokken of rietjes

Als je wat meer tijd hebt kun je krulspelden, sokken of rietjes gebruiken om krullen in je stijl haar te krijgen. Wind je haar in secties om de krulspelden, sokken of rietjes en ga slapen. Soms is het handig om de sokken en rietjes extra vast te zetten met elastiekjes. Wanneer je wakker wordt, haal je de krulspelden, sokken of rietjes uit en style jij je haar zoals je gewend bent.

Uitgelichte foto: Shutterstock

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.